MARMARAEREĞLİSİ YAZ AYLARINDA MORA BOYANACAK - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 02:29

MARMARAEREĞLİSİ YAZ AYLARINDA MORA BOYANACAK

reklam
MARMARAEREĞLİSİ YAZ AYLARINDA MORA BOYANACAK
Son Güncelleme :

28 Aralık 2021 - 14:31

198 views
reklam -->

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu ve Marmaraereğlisi Belediyesi işbirliğiyle Marmaraeğlisi’nde ilk lavanta bahçesi kuruldu. Gerçekleştirilen lavanta ekim töreni ile lavanta fidanları toprakla buluştu.

8 DÖNÜMLÜK ARAZİDE BÜYÜYECEK

Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu yerleşke alanında, 8 dönümlük arazide uygulanan projenin fidan dikimine Marmaraereğlisi Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Veli Sırım, kamu kurum ve kurulu temsilcileri ve Marmaraereğlisi sakinleri katıldı.

GÜRBÜZEROL: “TEKİRDAĞ’DA BİR İLK OLDUĞU İÇİN GURURLUYUZ”

Düzenlenen törende kısa bir konuşma yapan Marmaraereğlisi Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol; “Lavanta çok değerli ve ekonomik getirisi olan bir bitkidir. Tekirdağ’da bir ilk olduğu için gururluyuz. Diğer ilçelerimize de örnek olması dileğiyle, emeği geçen herkesi kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

ATA: “BELEDİYEMİZİN ÖNCÜLÜĞÜNDE 13.000 LAVANTA FİDANINI TOPRAKLA BULUŞTURUYORUZ”

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’da bir konuşma gerçekleştirirken; “Belediyemizin öncülüğünde yaklaşık 13.000 lavanta fidanını, 8 dönümlük bir arazide toprakla buluşturuyoruz. Katma değeri yüksek ve İçerdiği çözücü maddeler sayesinde insan sağlığına pek çok yararları bulunan lavanta çiçeğinin üretimi ile görsel anlamda turizme katkı sağlarken elde edilen mahsul ile de ilçemize ekonomik anlamda katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Lavanta bahçemizin bölgemizde örnek teşkil etmesi ve daha fazla ürün elde etmek adına çalışmalarımız devam edecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, İlçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 13 bin lavanta fidanı toprakla buluşturuldu.

Ahmet Gürakar / TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam