Kaliteli ürün, kaliteli hizmet, kaliteli müşteri, huzurun adresi; THE BOULEVARD BRİDGE COFFEE BİSTRO - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 06:04

Kaliteli ürün, kaliteli hizmet, kaliteli müşteri, huzurun adresi; THE BOULEVARD BRİDGE COFFEE BİSTRO

reklam
Kaliteli ürün, kaliteli hizmet, kaliteli müşteri, huzurun adresi; THE BOULEVARD BRİDGE COFFEE BİSTRO
Son Güncelleme :

04 Temmuz 2022 - 3:43

276 views
reklam -->

Tekirdağ’ın seçkin mekanlarından kahveleri, aperatif ve ana yemekleri ile soğuk ve sıcak çeşitli içecekleri bir arada sunan Merkez Süleymanpaşa’daki The Boulevard Bridge Coffee Bistro’nun konuğu olup işletmecisi Elvan Demirbaş ile merak edilenleri konuştuk.

Öncelikle yaptığınız restorasyon muhteşem olmuş. Ben kendi adıma çok beğendim. Sizi böyle bir değişikliğe iten sebep neydi?

Burada 10. senemizi devirdik ve yenilendik. 10 sene sonunda deformasyonlar, yıpranmalar eskiyen eşyalarımız oldu. Gördüğümüz açıklar, eksikler oldu. Onları da tamamlayarak yenileyelim dedik. Hem alt yapı olarak elektrik, su tesisatı, ışıklandırma gibi müşterilerden gelen talepleri de değerlendirdik. Masa kenarlarındaki prize kadar dönüşler alıp düzenlemeler yaptık. Ramazan döneminde tadilata gittik ve hepsini 35 günde yenileyerek tamamladık.

Görünen o ki oldukça köklü bir değişikliğe gitmişsiniz. Daha önce olmayan hoş bir alan da yaratmışsınız.

Daha önceden barımız o taraftaydı. Bar ve mutfak ters köşe olduğu için bar kısmında diğer müşterilerimizi ağırlayamıyorduk ve bar müşterilerimiz bu durumdan rahatsız oluyordu. Böyle bir karar alarak barın yerini değiştirdik. Hem mutfağa bağlantılı oldu hem de bar müşterisinin rahat rahat oturabileceği bir çalışma yaptık.

Deniz kenarı bir mekan olduğumuz için herkes cam kenarını tercih ediyor. Biz de bu alanı değerlendirip şömine koyduk. Kışın şöminemiz yandığı zaman burası da cazip hale gelmiş olacak. Bu alanı ayrıca 12-15 kişilik düğün-nişan sonrası gelen gruplara, doğum günü gruplarına ya da ailece gelenlere özel tahsis ederiz diye düşündük.  Buraya bir de kitaplığımızı kurduk. Kitaplık bizim en sevdiğimiz kısım. Koleksiyonerim, hiçbir sayısını kaçırmadığım dergiler var. Sertifikalı kitapları hem oğluma topluyorum hem de gelen müşterilerimizin yararlanması için bu alanda hizmete sunuyorum. Kitap okuyan, bu alandan faydalanan müşterilerimiz bize keyif, mutluluk veriyor.

Ayrıca gündüz burayı home ofis olarak kullanan müşterilerimiz var. Onların da oldukça ilgisini çekiyor. Dilediği gibi kitabını okuyor, internet ve elektriği de sınırsız kullanabildikleri için memnun oluyorlar.

İnternet demişken wi-fi şifrenizi öğrendik. Duyunca da çok mutlu olduk. Neden böyle bir şifre tercih ettiniz?

İnternet şifremiz 1881-1938. Ben Atatürkçüyüm, Müslümanım, Milliyetçiyim. Ancak hiçbir siyasi partiye üye değilim. Hiçbir partinin tarafı da değilim. Ben insanım. Mustafa Kemal Atatürk bizim için çok önemli. Biz derken sadece sen ben değil; tüm toplumumuz için önemli. Bizi bir araya getiren ortak değerimiz. Bu yüzden böyle bir şifre uygun gördük.

Yeni alanınızda heykeller de dikkat çekici bir unsur olmuş. Buradan sanata olan ilginizden de bahsedebilir miyiz?

Buradaki heykeller Kadir Ümit tarafından yapıldı. Eskiden burada barmenlik yapıyordu. Şimdi kendisi Hollanda’da ikamet ediyor. Ülke ekonomisi yüzünden orada yaşamayı tercih etti. Zamanında burada bir seramik atölyesinde öğrenci olarak başlamıştı, merakını giderene kadar yaptığı heykelleri buraya uygun görüp hediye etmişti. Bu heykeller ve kitaplar bizim kültür, sanat çizgisinde olduğumuzun göstergesidir.

Birazda mutfağınızdan konuşalım. Müşterilerinize ne tür yiyecekler sunuyorsunuz?

Mutfağımızda hem aperatifler hem ana yemekler var. Zaman içerisinde müşterilerimizin talep ettiği doğrultuda menümüzü düzenledik. Talebe göre en çok tercih edilen ürünleri seçtik. Çok kalabalık olmayan ama her damağa hitap eden menü içeriğiyle herkesi memnun etmeye çalışıyoruz.

Menümüz A kalite malzemeyle günlük ürünlerle hazırlanıyor. Ürün temininde tercihimizi özellikle yerel esnaftan yana kullanıyoruz. Kendimizin gönül rahatlığıyla tüketemeyeceği hiçbir ürün menüde yer almıyor. Her gün gelen zamlara istinaden fiyat politikamız makul oranda ama keşke daha uygun fiyatlarla müşterilerimize hizmet verebilsek çok güzel olurdu.

Peki kahve çeşitleri?

Türk Kahvesi, dibek kahvesi, damla sakızlı türk kahvesi, nescafe çeşitleri, espresso, amerikano, filtre kahve çeşitleri, macchiato, capuccino, cafe latte, cafe mocha, cortado, flat white, affagato, double conpanna, alkolsüz irish coffee, soğuk kahve çeşitlerimiz ve çeşitli içecek çeşitlerimiz var. Yemekte olduğu kadar kahve çeşitlerimiz ile de iddialıyız. Tekirdağ’da yemek, soğuk içecekler ve kahve üçlüsünü bir araya getiren ilk yeriz. Bu konuda oldukça da başarılı olduğumuzu düşünüyorum.

Kahve çeşitleri ve yemek seçenekleriniz yanında soğuk içecekli bir mekan olarak hizmet veriyorsunuz. Sanırım işinizin en riskli tarafı burası. Bu noktada yaşadığınız sorunlar oluyor mu?

Oturmuş bir müşteri kitlemiz var. Biz eğlenceden kaçıyoruz. Önceliğimiz huzur. Bu doğrultuda kitaplık koyarak mesaj verdik. Soğuk içeceklerimiz var ama kahve çeşitlerimizi de ön plana çıkartmaya özen gösterdik. Nezih bir ortam sağlama gayreti içerisinde olduk her zaman için. Çoğunlukla subay, polis, avukat, doktor, hemşire, kamu çalışanı gibi beyaz yakalı diye tabir ettiğimiz müşterilerimiz var. Onların yanı sıra gençler ve bilhassa kadınların tercih ettiği bir mekanız. Eğlence yok, canlı müzik yok, maç yayını yok. Dolayısıyla adrenalin yükseltici bir durum söz konusu olmadığı için burada huzur çok.

Damsız girilmez gibi bir durum söz konusu değil ancak kadın erkek fark etmeksizin farklı bir arayış içerisinde olanları burada barındırmamaya özen gösteriyoruz. Oturmuş müşteri kitlemizle bilenlerin, eşleriyle dostlarıyla gelip huzur buldukları bir ortam olması prensibiyle sosyal medya hesaplarımıza da çok ağırlık vermiyoruz. Bu sayede 10 yıldır bir tek olay yaşamadan bugünlere geldik.

Dikkatimizi çeken bir diğer unsur ise buradaki çalışanların yıllardır hep yüzünün gülüyor olması. Çalışan mutluluğunu nasıl sağlıyorsunuz?

Biz kapılarımızı sabah 10.00’da açıp gece 01.00’e kadar hizmet veriyoruz. Sadece bizim açımızdan değil çalışma arkadaşlarımız açısından da oldukça yorucu geçiyor gün. Ancak yıllar önce belirlediğimiz birkaç kuralımız var. Mesela pazartesi günleri bizim günümüz. Çalışma arkadaşlarımız ile aile gibi olduğumuz için pazartesi gününde burada olmayıp hep birlikte zamanı güzel değerlendirebileceğimiz faaliyetler yapıyoruz. Birlikte eğleniyor, birlikte dinleniyoruz. Herkesin dinlenmek için tercih ettiği noktada biz çalıyor olduğumuz için gerçekten buna ihtiyacımız oluyor. Bunun yanı sıra çoğu çalışma arkadaşımız ilk iş deneyimlerini bizle birlikte yaşıyor. Korkulanın aksine aile gibi bir ortam ile karşılaşınca mutluluk ve yüzlerin gülmesi de kaçınılmaz oluyor.

Son olarak hep merak ettiğim bir detayını sormak istiyorum. Adınız nereden geliyor? Nedir bu The Boulevard Bridge Coffee Bistro’nun hikayesi?

Buraya isim koyarken hem bu şehre hem bulunduğumuz yere uyan bir isim konusunda çalışma arkadaşlarımızla uzun uzun düşündük. Gördüğünüz gibi hemen üstümüzden bir üst geçit geçiyor. Biz de isim seçerken onu referans aldık ve adımızı evrensel olması açısından The Boulevard Bridge Coffee Bistro olarak belirledik.

Bizlere vakit ayırdığınız ve sorularımızı içtenlikle cevapladığınız için teşekkür ederiz. Biz de 10. yılınızı kutlar değerli hizmetlerinizin uzun yıllar başarıyla devamını dileriz.

The Boulevard Bridge Coffee Bistro, Ertuğrul Mahallesi Atatürk Bulvarı Sahil Yolu No: 88/1 Süleymanpaşa adresinde hizmet veriyor. https://theboulevardbridge.com adresinden hizmet verdiği tüm ürünlere ulaşabilirsiniz.

Röportaj: Özlem Gürakar

Güven Tekirdağ Gazetesi 1-15 Haziran tarihli 10. Sayısından alınmıştır.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam