İYİ PARTİ’DE SEÇİMİN FATURASI İLÇE BAŞKANINA KESİLDİ - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

1 Mayıs 2024 - 04:30

İYİ PARTİ’DE SEÇİMİN FATURASI İLÇE BAŞKANINA KESİLDİ

reklam
İYİ PARTİ’DE SEÇİMİN FATURASI İLÇE BAŞKANINA KESİLDİ
Son Güncelleme :

01 Nisan 2024 - 19:56

444 views
reklam -->

İYİ Parti Genel Merkezi Türkiye’deki başarısız sonuçların sorumlularını uzaklarda ararken ilk faturayı İYİ Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Murtaza Tiryaki’ye kesti.

Seçim hezimetinin ardından harekete geçen İYİ Parti Genel Merkezi, İYİ Parti Teşkilat Başkanı M. Satuk.Buğra Kavuncu imzası ve Genel Başkan Meral Akşener’in onayı ile  İYİ Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Murtaza Tiryaki ve ilçe yönetimini görevden aldığını açıkladı.

KAVUNCU YAZDI AKŞENER ONAYLADI

Genel Başkanlık Makamına yazılan yazıda; “2820 Sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nun 19. Ve 20. Maddelerinin atıflarıyla İYİ Parti tüzüğünün 26. Ve 49. Maddelerine uygun olarak İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nun 21.08.2023 tarih ve 63 sayılı toplantısında İYİ Parti Divan Kurulu’na verdiği yetki ile Tekirdağ ile Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sayın Ali Murtaza Tiryaki ve İlçe Yönetimi’nin görevden el çektirilmesi hususunda onayınıza arz ve teklif ederim.” İfadeleri yer alırken Akşener yazıyı onayladı.

GÖKHAN METİNER: “MERAL AKŞENER NE DERSE ODUR”

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Gökhan Metiner yaşanan görevden alma operasyonu sonrası sosyal medya hesabından Meral Akşener’in görevden almasına destek verdi. Metiner; “Kim nereye gider,  kim zoru görünce küser, kim farklı hesaplara düşer bilmem. Tek diyecegım liderim,aile büyüğüm sayın genelbaşkanım @meral_aksener hanımefendi ne derse odur. İYİ Parti varsa İYİ Parti umut olduysa kendilerinin emeği ve gayretiyle olmuştur. Kimse farklı hesaplar yapmasın…” dedi.

ALİ MURTAZA TİRYAKİ’DEN SERT AÇIKLAMA

Yaşanan görevden alma operasyonu sonrası İYİ Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Murtaza Tiryaki kendi sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulunurken çok sert ifadeler kullandı.

Tiryaki; “Tabana kulak vermeyip dediğim dedik siyaseti sonucu Ülke Genelinde aldığı başarısızlığın karşılığını verip istifa edemeyenler faturayı bize kesip görevden almışlar. Üstelik daha dün İstanbulda 0.63 oy alan teşkilat başkanı ve Ülke genelinde 3.77 oy alan genel başkan imzasıyla. An itibariyle İyi parti ile hiçbir bağım kalmamıştır. Daha fazla kişisel menfaatlerini parti menfaatleri üstünde tutanlarla bir arada olmayacak olmanın huzuruyla konuyu tüm kamuoyunun bilgisine sunarım.” İfadelerini kullandı.

İYİ PARTİ’DE İSTİFALAR BAŞLADI

 Karar sonrası İYİ Parti’de istifalar başlarken istifa edenler sosyal medyadan tepkilerini dile getirdiler.

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam