İYİ PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI M.İLKER ATASEVER PROJELERİNİ AÇIKLADI - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

20 Mayıs 2024 - 10:29

İYİ PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI M.İLKER ATASEVER PROJELERİNİ AÇIKLADI

reklam
İYİ PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI M.İLKER ATASEVER PROJELERİNİ AÇIKLADI
Son Güncelleme :

10 Mart 2024 - 16:23

177 views
reklam -->

İYİ Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M.İlker Atasever, proje tanıtım lansmanını gerçekleştirdi.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşıoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, Tekirdağ İl Başkanı Gökhan Metiner, önceki dönem Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, İlçe Başkanları, Belediye Başkan adayları, il, ilçe yöneticileri, meclis üyeleri ve Tekirdağ basınının katıldığı proje tanıtım programı Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Enis Sülün Konferans Salonunda gerçekleşti.

İYİ PARTİ TEKİRDAĞ İL BAŞKANI METİNER “BİZ ZORU SEVERİZ”

Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Gökhan Metiner; “Biz genel seçimlerin hemen ardından yerel seçimlere hazırlanmaya başlamıştık. Hür ve müstakil parti olarak seçimlere girecek olmamız birilerini korkutmuş olacak ki, yandaş medya aracılığı ile bizim aday çıkarmayacağımızı, çıkaramayacağımızı söylemeye başladılar. Bunun üzerine Süleymanpaşa ve Şarköy adaylarımızı kesinleştirerek, bu iki ilçemizin adaylarını kamuoyu ile paylaştık.Biz İYİ Partiyiz,zoru severiz, bunu unuttular,korkunun ecele faydası yok,İYİ belediyecilik geliyor.” dedi.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ HAMŞİOĞLU “SÜRPRİZLERE HAZIR OLUN”

İl Başkanı Gökhan Metiner’in ardından konuşmasını yapan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşioğlu ise konuşmasında İlçe ilçe adayları tanıtırken, seçim kampanyası sürecindeki durumu değerlendirdi. Hamşioğlu; “Gittiğimiz her ilçede adaylarımıza gösterilen yoğun ilgiyi görüyoruz. Vatandaşımız, tertemiz adaylarımızın farkında. Biz bu durumdan anlıyoruz ki tercihi bizden yana. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız M. İlker Atasever olmak üzere 11 ilçemizde sürprizlere hazırlıklı olun.” diye konuştu.

İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI M.TOLGA AKALIN: “İYİ PARTİ TAHTEREVALLİ SİYASETİNİ BİTİRECEK”

İYİ Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M.İlker Atasever’in proje lansmanına katılan Akalın; “Türkiye yıllardır tahterevalli siyaseti yapan iki partinin arasına sıkıştı.Vatandaşlarımız artık birbirlerinden farkı olmayan bu iki partiye mecbur değil!Bu yerel seçimlerde bunu hep birlikte göreceğiz. ” dedi.

İYİ PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI M. İLKER ATASEVER PROJELERİNİ AÇIKLDI

Son olarak İYİ Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet İlker Atasever kürsüye gelirken projelerini ve hedeflerini anlatan Atasever konuşmasında şunları söyledi:

“BU YEREL SEÇİMLER, VATANDAŞIMIZIN HEM İKTİDARA HEM DE MUHALEFETE “YETER ARTIK” DEDİĞİ SEÇİM OLACAK”

“Ceketler eskidi. Defalarca denenmişlerin inandırıcılığı bitti. İktidar nimetlerini oy rüşveti olarak sunarak, vatandaşı kandırma dönemi de bitti. Şimdi vatandaş gözünü açtı. Bu yerel seçimler, vatandaşımızın hem iktidara hem de muhalefete “Yeter artık” dediği seçim olacak. Çünkü göreceksiniz 1 Nisan vatandaşımızın karanlıktan aydınlığa çıktığı, güneşin bambaşka parladığı bir gün olacak. İyilik neferleri burada! En iyiler burada, buradan söz veriyoruz. 5 yıl içerisinde sorunları bitmiş, yaşamaktan mutlu olacağınız bir Tekirdağ göreceksiniz ve söz veriyoruz. Mutlu,huzurlu, vizyonu ile öncü bir Tekirdağ inşa edeceğiz.

“TEKİRDAĞ KİMSENİN NE KALESİDİR NE DE DERGAHIDIR”

Biz, diğer partiler gibi bir seçim vaatlerimizi seçildikten sonra unutmayacağız. O nedenle seçim projelerimizle gerçekten yapabileceklerimizle gümbür gümbür geliyoruz. Mesele vaatlerde değil mesele gerçekleştirebilecek yetkinlikte olmaktır. Zaten belediyenin asli görevi olan yapılması gereken hizmetleri projelendirmek vaat değildir, olmamalıdır. Tekirdağ’ı kimse çantada keklik görmesin! Tekirdağ, kimsenin ne kalesidir ne de dergahıdır.

“BU ÜÇÜNÜ HALLETTİĞİMİZ NOKTADA TEKİRDAĞ ÇEKİM MERKEZİ OLACAK”

Öncelikle şehrimizi geliştirmek için dört temel kaynağı ihtiyaç var; birincisi coğrafi konum avantajımız, ikincisi kültürel miras birikimimiz, üçüncüsü şehrimize has özelliklerimiz, dördüncüsü en kıymetlimiz yerleşik halkımızın becerileri. Tekirdağımız bu dört kaynak için oldukça elverişli koşullara sahip olup bunu avantaja çevirebilecek potansiyele sahiptir. Tekirdağ’ın önümüzdeki beş yılda ön plana çıkmak için üç temel alana odaklanması gerekiyor; daha fazla yatırımcı, daha fazla ziyaretçi, daha fazla yetenekli kalifiye personelin bölgemizde yerleşik olarak kalması. Bu üçünü hallettiğimiz noktada Tekirdağ çekim merkezi olarak kalkınmaya olan ivmelenmesini de arttıracaktır.

“İLÇELER ARASI ULAŞIMI BEDAVA YAPACAĞIZ”

Sağlık turizmi, gastronomi turizmi, doğa turizmi, kültür turizmi önceleyeceklerimiz arasındadır. Ulaşım konusunda tüm ilçe otogarları tamamlandıktan sonra ilçeler arası ulaşımı bedava yapacağız. Tekirdağ, kendi öz kaynak yaratmak zorunda. Kavşak sorunları ve otoparklar ile ilgili mahalle mahalle ele alacağız. Sanayi ile ilgili çevresel sürdürülebilirlik yeşil ekonomiyi harekete geçireceğiz. Eğitimde 0-3 yaş, 3-5 yaş okul öncesi kreşleri artırmak zorundayız ve kreşlerimizde atanamamış nitelikli okul öncesi öğretmenlere görev verilecektir. Çalışan annelerin çocuklarına ücretsiz kreş hizmeti sağlanacaktır. Hiçbir çocuk asla ders aç girmeyecektir. Bu zaten bizim genel politikamızdır. Eğitim ihtiyaçları sonuna kadar desteklenecektir. Tekirdağ’a eğitim almaya gelen öğrencilerimizin yurt ihtiyaçları karşılanacak ve mevcut yurtlarında imkanları ve kalitesi artırılacaktır. Tekirdağ Kent Enstitüleri kurularak nitelikli ara elemanların yetiştirilmesini sağlayacağız. Eğitime tam destek; ücretsiz ulaşım, belediye tesislerinde ücretsiz yemek imkanı, ücretsiz internet ve teknolojik destek sağlanacak. Tekirdağ’ın eğitim eylem planlarıyla dirençliliğini arttırmak zorundayız.

KÖYLERE SAĞLIK ODALARI GELİYOR

Yeşil santral uygulamasını hayata geçireceğiz; yeşil ağlar, rüzgâr koridorları, yeşil kuşaklar gibi bir takım terminolojik eylem planlarımız var. Tekirdağ’da herkesin bir ağaç dikmesi kampanyasını en hızlı şekilde hayata geçeceğiz. Tekirdağımız bu kadar göç ve sanayi şehri olduğuna göre enerji etkinliğinde üst seviyede sürdürülebilir hale getireceğiz. Tekirdağ için sürdürülebilir enerji ve eylem planlarını hayata geçireceğiz. Enerji Kooperatiflerini kurarak akıllı enerji sistemlerinin verimli işletilmesini sağlayarak, düşük sıfır karbon enerji santrallerini iyileştirerek, yenilenebilir enerji kaynaklarını değerlendirmesini sağlayacağız. Belediyemizin fosil yakıtlarla çalışan araçlarını elektrikle çalışan araçlara döndürülmesi işini ivedilikle yapmak zorundayız. Güneş enerjili şarj istasyonları kurulmalı ve yaygınlaştırmalıdır.Yeni yerleşim planlarında ve alanlarında sürdürülebilir yerleşim tasarımı yapılmalıdır.Buna istinaden bina sahiplerini bu konuda teşvik ederek; emsal artışı, vergi indirimi, harç indirimi gibi yöntemleri de uygulamayı planlıyoruz.Tüm Türkiye’de olduğu gibi Tekirdağımızda da kuraklık sorunları hat safhada yaşanmaktadır. Bununla ilgili örnek modeller var: sünger kent modeli altında topladığımız bu projeyi Tekirdağ’a uyarlayarak yağmur suyu ve kullanım suyu depolanmasını yaygınlaştırmak zorundayız. Su ekonomisi ve israfı ile ilgili ciddi tedbirler alacağız; evsel atık su arıtma tesislerinin sayısını ve mevcut tesislerin verimlerini arttırmak zorundayız. Böylece Marmara Denizi’nin kirliliğini ve yükünü azaltmış olacağız.Şehrimizde atıklarımızı kaynağında ayrıştırarak daha çok geri dönüşüm daha az kentsel atık ile ilgili akıllı enerji etkin ve sıfır atık uygulamalarını yaygınlaştıracağız. Gerçek anlamda ticaretimizi geliştirmek için uluslararası düzeyde kongreye merkezlerini hayata geçirmemiz lazım; fuarcılık ve kongre merkezlerine yönelik alt yapıları kurarak hızla hayata geçireceğiz. Halk sağlığı alanında Tekirdağ’da sağlık hizmetlerinde ilk kademe sağlık hizmetlerini pekiştirmek amacıyla aile sağlık merkezleri kurulması ihtiyacı vardır. Özellikle kırsal kesimdeki, köydeki vatandaşlarımıza sağlık konusunda yardımcı olmak maksadıyla köylerde doktor odaları inşa edileceğiz ve köydeki vatandaşımızın sağlık sorunlarının yerinde çözüme ulaştıracağız.

“SİVİL HALKIN İLK YARDIM KONUSUNDA EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMLİ BİR MECBURİYETTİR”

Arıcılara; kovan desteği, yem desteği, eğitim desteği, ürünlerini pazarlayabilecekleri kent içindeki bal evleri gibi lokasyonları hayata geçirmek zorundayız. Kentsel hizmetler konusunda Tekirdağ Kent Enstitüleri kurulacak;çocuklarımıza erken yaşlarında temel yabancı dil eğitimi, temel eğitimler, müzik, resim gibi sanatsal eğitimler ve kod yazma gibi eğitimler vermeyi planlıyoruz. Kırılgan gruplarımız, bizim yumuşak karnımız; şehrimizdeki kadınlarımız, çocuklarımız, yaşlılarımız ve engellilerimize oluşan bu kırılgan gruplarımıza; kreş, huzurevi ve engelli rehabilitasyon merkezi sayısını artırmamız gerekiyor. Yerelde faaliyet gösteren hemşehri derneklerimizle koordinasyonu sağlayarak kente dair proje fikirlerini lanse eden sosyal projeler merkezi kuracağız ve böylece yerel yönetim ve sivil toplum işbirliğini güçlendirilmiş olacağız. Aile rehberlik hizmetleriyle; akran zorbalığı, bireysel psikolojik destek, aile danışmanlığı, eş danışmanlığı gibi hizmetler ile vatandaşlarımızı direk ilgilendiren konularda sosyal belediyecilik hizmetlerini gerçekleştireceğiz. Bu merkezlerde de yine atanamayan psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenlerimizi istihdam edeceğiz. Tekirdağ kimsesizler evi kuracağız. Muhtaç vatandaşlarımızın hem gıda hem barınma ihtiyaçlarını karşılayacak olan bu tesisler, toplumumuzda önemli bir kanayan yaraya da çözüm bulmuş olmanın gururunu yaşayacağız. Sosyal destek kapsamında; yaşlılara ücretsiz ulaşım, su faturalarında mümkün mertebe indirim ve yardım kartlarının yanı sıra sosyal destek birimi kurarak çok daha fazlasını yapacağız; yaşlılarımıza desteğimiz azami ölçüde olacaktır. Evden hastaneye ulaşımları kesintisiz hizmetimiz olacak; muhtaç hastalarımıza ve yaşlılarımıza tam destek sağlayacağız. Yangın, afet gibi durumlardan zarar gören vatandaşlarımıza evlerinin yeniden tadilatı, ev eşyalarının bir kısmının yenilenmesi konusunda destek sağlamayı düşünüyoruz. Asgari ücretli ve asgari ücret altındaki dar gelirli vatandaşlarımızın ulaşımı ücretsiz olacak ve su faturalarında ciddi oranda indirim yapılacaktır.Halka açık spor merkezlerinin sayısını artırarak branş sporlarını daha genişleterek yelpazeyi büyüteceğiz; altyapı saha ve spor malzemelerini ve ekipman desteğini sağlayacağız.İstihdam Ofisleri kurarak doğru iş vereni doğru istihdamla buluşturmak üzere aracı olarak eleman arayanlarla iş arayanları istihdam ofisinde bir araya getirerek çözüm ortağı olacağız. Özgeçmiş havuz oluşturarak Yetenek Merkezi kuracağız ve çalışan kalitesini artırılacağız. Deprem, sel, yangın, hortum gibi afetleri şehrimizde mahalle ölçeğinde Sivil Savunma ve İlk Yardım Başkanlığı oluşturarak Dost Afet Gönüllüleri Ekibi ve programı başlatacağız. Sivil halkın ilk yardım konusunda eğitimi çok önemli bir mecburiyettir.

“BİZLER, BİLİME DAYALI, AKLA MANTIĞA UYGUN, MAKUL ORANLARDA PROJELER HAZIRLAMAK KONUSUNDA ISRARCIYIZ”

Deprem gerçeğiyle karşı karşıyayız. Tekirdağ’da en acil şekilde mikro bölgeleme çalışması yapılması gerekiyor. Tekirdağ’ın her bir binasının Büyükşehir ya da ilçe belediyesi tarafından denetlenmesi şarttır. Gerekirse karot maliyet ücretinin kaldırılmasını ve bütün envanterin gözden geçirilerek elden geçirilmesi konusundaki ısrarcıyız. Bizler, bilime dayalı, akla mantığa uygun, makul oranlarda projeler hazırlamak konusunda ısrarcıyız. 2024 Tekirdağ bütçesini 6 milyar TL ama aynı muadil bir Büyükşehir belediyesinin bütçesinin 9 milyar TL olarak verilmesi! Dolayısıyla biz 3 milyar eksikle başlıyoruz. Bunu tedarik ve temin etmek için bir takım öz kaynakları bulup onu devreye sokmak zorundayız ama en önemli insan kaynağımız sizlersiniz; Tekirdağlı hemşehrilerimiz!

“BUNLARIN HİÇBİRİ HAYAL DEĞİL”

Hepimiz el ele verip bir araya gelip mutlaka bu sorunlara çözüm getireceğiz ve Tekirdağ, özlenen İYİ Parti belediyeciliği ile bütün ilçe başkan adaylarımla, meclis üyesi adaylarımla hep beraber yöneteceğimiz konusundaki güvenimiz tam! Sizden istediğimiz tam destek; aile birliğinin devamı ve sürdürülebilirliği, güveniniz ve hayır dualarınız ile mümkün olacak. Bunların hiçbiri hayal değil. Yetki verdiğinizde gerçekleştireceğimizi göreceksiniz.”

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam