HALKÇI LİSELİLER GAZİLER GÜNÜ’NÜ UNUTMADI - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 02:28

HALKÇI LİSELİLER GAZİLER GÜNÜ’NÜ UNUTMADI

reklam
HALKÇI LİSELİLER GAZİLER GÜNÜ’NÜ UNUTMADI
Son Güncelleme :

19 Eylül 2022 - 16:59

280 views
reklam -->

Cumhuriyet Halk Partisi’ne bağlı Halkçı Liseliler Tekirdağ Örgütü, 19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle Tekira AVM önünde etkinlik gerçekleştirdi.

Halkçı Liseliler Örgütü’nün hazırlamış olduğu etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Aycan Gündüz, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, CHP Süleymanpaşa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Burak Karadağ, Halkçı Lisesiler Tekirdağ Örgütü Başkanı Bektaş Aslandaş, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Halkçı Lisesiler Tekirdağ Örgütü Başkanı Bektaş Aslandaş gerçekleştirdi.

ASLANDAŞ: “DESTANLAR YARATAN ŞEHİT VE GAZİLER TEK TEK BİRER ONUR ABİDEMİZDİR”

Aslandaş konuşmasında bugünümüze şehit ve gazilerimize borçlu olduğumuzun altını çizerken “Türk tarihinde İslam öncesi ve sonrası şehitlik ve gazilik onuru vardır. Her Türk de bu onura kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır. Çünkü milli hasletimizde olan bu duyguların, Türk ulusu ve her bireyi için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır. Türk Milleti bunun en güzel örneğini Atatürk’ün önderliğinde verilen “Kurtuluş Savaşı”nda yaşamıştır. “Ya İstiklal, ya ölüm!” demiştir. Türk tarihi böylesine “kahramanlık günleri” ile doludur. Kahramanlık günlerini şehit ve gazilerimize borçluyuz. Destanlar yaratan şehit ve gaziler tek tek birer onur abidemizdir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.” ifadelerini kullandı.

Halkçı Lisesiler Tekirdağ Örgütü Başkanı Bektaş Aslandaş’ın ardından Erdem Erdener “Gazi” şiirini okurken Şehidimize küçük bir çocuğundan yazılmış mektubu ise Tekirdağ Halkçı Liseliler Başkanı Bektaş Aslandaş okudu.

Etkinlik Gazilerimiz için gerçekleştirilen dramatizasyon gösterisi ile sona erdi.

Özlem Gürakar / TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam