CHP EKONOMİ MASASI 43. İL TOPLANTISINI TEKİRDAĞ’DA YAPTI - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 09:18

CHP EKONOMİ MASASI 43. İL TOPLANTISINI TEKİRDAĞ’DA YAPTI

reklam
CHP EKONOMİ MASASI 43. İL TOPLANTISINI TEKİRDAĞ’DA YAPTI
Son Güncelleme :

15 Eylül 2022 - 14:10

114 views
reklam -->

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü, Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak Başkanlığındaki Ekonomi Masası Heyeti, 43. il ziyaretini Tekirdağ’da iş dünyası ve sektör temsilcileriyle bir araya gelerek gerçekleştirdi.

Öztrak’ın Başkanlığındaki; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, İzmir Milletvekili Bedri Serter, İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Uşak Milletvekili Özkan Yalım, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, 24. Dönem İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli,  İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın yer aldığı Ekonomi Masası Heyeti, Tekirdağ il ve ilçe belediye başkanları, CHP Tekirdağ İl ve İlçe örgüt temsilcileri ve üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Tekirdağ’daki Esnaf Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları, MÜSİAD, Muhtarlar Derneği, Ticaret Borsaları, OSB Yönetimleri, İş Adamı Dernekleri, Ziraat Odaları, Süt Birliği, ekonomi ile ilgili kuruluşlar, Turizm Derneği gibi 30’a yakın meslek odası STK ve dernekler ile basın mensuplarıyla bir araya geldi.

SAYGIN: “GÜZEL GÜNLER YAKINDIR”

Toplantının ilk açılış konuşmasını CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın gerçekleştirirken Saygın;  “Dünya ve ülkemiz açısından önümüzdeki dönemin en önemli sorunu gıda ve enerji olup bu iki konuda dışarıdan gelebilecek ve içeride oluşabilecek sıkıntıların aşılmasını sağlayacak politikaların geliştirilmesi elzemdir. İktidar değişikliği gerçekleştiğinde; Millet İttifakı ve CHP iktidarlığında bütün sorunların üstesinden gelindiği hepimiz tarafından görülecektir. Geliyor gelmekte olan, gidiyor vadesi dolan, güzel günler yakındır.” dedi.

ALBAYRAK: “TEKİRDAĞ’IN GELECEK DÖNEMLERDE DE ÇOK GÜZEL YATIRIMLARLA DESTEKLENMESİ GEREKİYOR”

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın’ın ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise Tekirdağ’ın verimine değinirken; “Tekirdağ birtakım birinciliklere sahip bir ilimiz. Birçok alanda önde gelen Tekirdağ’ın gelecek dönemlerde de çok güzel yatırımlarla desteklenmesi gerekiyor. Türkiye’de ortalama buğday verimi dekar başına 260 kg, Tekirdağ’a geldiğiniz zaman bu rakam dekar başına 520 kg’a çıkıyor üstelik sulu tarım da yok burada. Böylesine pırlanta gibi, elmas gibi bir ilimizin güzel işlenip, güzel hizmetlerle karşılaştırılıp Türkiye’nin önde gelen büyükşehirleri arasına gireceğine inancım tamdır. Bütün misafirlerimize hoş geldiniz diyorum.” şeklinde ifade etti.

AYGUN: “BİZİ MUTLU ETTİNİZ, GURURLANDIRDI”

Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da ev sahibi olarak kürsüye davet edildi. Aygun; “Sevgili abilerim, ablalarım kardeşlerim hiç vakinizi almak istemiyorum, katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum, bizi mutlu ettiniz, gururlandırdınız, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

ÖZTRAK: “EKONOMİ MASASI HEYETİ’NDEKİLERİN HEPSİ KENDİ ALANLARINDA UZMAN KİŞİLER”

Faik Öztrak, Ahilik Haftasını kutlayıp 2022 Yılının Ahisi Erol Balık’a plaket verdikten sonra yansı eşliğinde yaptığı konuşmasında; “Bu bizim 43. İlimiz 61.000 km yol yapmışız. Biraz önce beni anons eden arkadaşımız parti sözcüsü, genel başkan yardımcısı, ekonomi masası başkanı dedi ama ben hepsinden önce Tekirdağ Milletvekiliyim. Türkiye’de son zamanlarda iktidar tarafından bir şey konuşuluyor: ‘Muhalefetin bir ekonomi programı yok, ekonomide ne söylüyorlar belli değil.’ 2 yıldır CHP kendi ekonomi programını il il gezerek anlatıyor. Büyük, gösterişli, şov mahiyetinde toplantılar yapmıyoruz. Ekonomi Masası Heyeti’ndekilerin hepsi kendi alanlarında uzman kişiler. Dolayısıyla kendilerini hem devlet işlerinde hem özel işlerinde yurt dışında bile kanıtlamış çok tecrübeli bir ekibiz.” dedi ve şöyle devam etti:

“DOĞUMDAN İTİBAREN HERKES FIRSAT EŞİTLİĞİNE SAHİP OLACAK”

“Şu an gelinen noktada millete verdiği vaatlerin yarısını bile tutamayan bir iktidar söz konusu. Refahı herkese yayamıyorsanız o, sürekli olmuyor. Biz, emeğin, milli gelirden halkça pay almasını sağlayacağız. Hiç kimse büyüme sürecinden dışlanmayacak. Doğumdan itibaren herkes fırsat eşitliğine sahip olacak. 3 yeni K kuralıyla, yeni kurumlar, yeni kurallar, yeni kadrolar ile güven temin edeceğiz.”

 “ÇİFTÇİ BU FİYATLARLA ÖNÜMÜZDEKİ YIL EKİM YAPAMAZ”

“Herkesin erişebileceği temiz, güvenilir, sürdürülebilir, çağdaş enerji altyapısını kendi ürettiğimiz enerjiyle birlikte kurmamız lazım. Gıda güvenliğini sağlamamız gerekiyor. Planlı tarımı desteklememiz gerekiyor. Şu ana kadar hükümet hala ayçiçeği destek fiyatını açıklamadı. Avans fiyatı var ortada. Primi de açıklamadı. 12 lira avans fiyat verdi. Şu anda dışarıdan öyle bir ayçiçeği geliyor ki fiyatlar 10 liranın altına düşüyor. Çiftçi bu fiyatlarla önümüzdeki yıl ekim yapamaz. Ayçiçeği üreticisinin şu anda satmakta olduğu ürün olağanüstü artmış olan girdi fiyatlarıyla satılıyor. Bu fiyatlarda ayçiçeği üreticisi ürününü satarsa çok açık söyleyeyim önümüzdeki sene ayakta duramaz. Ayçiçeği en azından 12, 13 lira bir fiyat verilmesi lazım. Onun üstüne de 3 lira devlet prim vermesi lazım ki ayçiçeği üreticisi rahat bir nefes alsın.”

“YOKSULLUĞA SON VERECEĞİZ”

“Ulusal Vergi Konseyi’ni Cumhuriyet Halk Partisi olarak kurmamız gerekir diye düşünüyoruz. Aksi taktirde vergi politikalarında sizlerin katkısını sağlamamız mümkün olmuyor. Büyümenin kapsayıcı olması bir başka önemli unsur. Yani zenginliği hakça paylaşmamız lazım. Bunu artık dünyanın en gelişmiş ülkeleri dahi söylüyor. Yoksulluğa son vereceğiz. Her yaşta sağlıklı ve kaliteli yaşamı güvence altına alacağız. Herkes nitelikli eğitime ulaşacak, yaşam boyu öğrenim fırsatlarından yararlanacak.”

“KALİTELİ YATIRIM VE BÜYÜME ORTAMINA GEÇMEYE BAŞLARIZ”

“Bir kere hemen hukuk devleti ve parlamenter sistemin inşasıyla ilgili düzenlemelere başlayacağız. Makro ekonomik politikalarımızı sürdürmek de olacak. Bunun yanında bir de mesela Avrupa Birliği’yle müzakere sürecini, üyelik müzakere sürecini başlatacağız.Esnafın borcunun yeniden yapılandırılması, faizlerin silinmesi, çiftçinin borcunu yeniden yapılandırılması, yatırım malları üzerindeki özel tüketim vergilerinin kaldırılması, organize sanayi bölgelerinin genişletilmesi, bunlara çok daha ucuz hatta sıfır maliyetle, sanayiciye arsa teminini sağlayacak birtakım düzenlemelerin yapılması. Bunları yaptığınız andan itibaren istikrar döngüsü çalışmaya başlıyor, enflasyon düşer, dolarizasyon düşer ve ülkede istikrar artar. Son olarak kaliteli yatırım ve büyüme ortamına geçmeye başlarız. Üretken yatırımlarla belirlilikte artış olur. Kapasite artırıcı yatırımlar başlar. Dijital dönüşüm, yeşil dönüşüm alanlarında mesafeler kaydetmeye başlar. İstihdam da artış olur, ücretlerde artış olur, gelir dağılımı adaleti sağlanır, oradan da Türkiye sürdürülebilir, nitelikli, kapsayıcı, insan odaklı kalkınmaya geçer.”

“TÜRKİYE’DE HIZLA İSTİKRARI SAĞLAMAK VE ONDAN SONRA DA YÜKSEK BÜYÜME ORTAMINA GEÇMEK MÜMKÜN”

“Bizler, ülkemizin potansiyeline inanıyoruz. Çünkü bizler, bu ülkede doğru ilaç verildiği zaman, doğru tedavi yapıldığı zaman sizlerin neler yapabileceğini çok iyi biliyoruz. Gördük. Hiç dünyada görülmemiş biçimde mesela 2001 Krizinden sonra Türkiye, 6 ay içince o krizin etkilerini geride bıraktı ve istikrar sürecine geçti. Dolayısıyla iyi bir yönetimle, güven veren bir yönetimle, Türkiye’de hızla istikrarı sağlamak ve ondan sonra da yüksek büyüme ortamına geçmek mümkün.”

Konuşmanın ardından program, basına kapalı olarak devam etti.

Özlem Gürakar / TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam