GÜNAY: “TEKİRDAĞ’IN İHRACATI BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE %12.2 ARTTI” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

19 Mayıs 2024 - 20:04

GÜNAY: “TEKİRDAĞ’IN İHRACATI BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE %12.2 ARTTI”

reklam
GÜNAY: “TEKİRDAĞ’IN İHRACATI BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE %12.2 ARTTI”
Son Güncelleme :

07 Mayıs 2024 - 10:11

172 views
reklam -->

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, ihracat rakamları ile ilgili açıklama yaptı.

BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE %12.2 ARTTI

Tekirdağ merkezli firmalar 2024 yılı Nisan ayında 145milyon 633 bin dolar ihracat yaptığını belirten Cengiz Günay; “Tekirdağ merkezli firmalar 2024 yılı Nisan ayında 145 milyon 633 bin dolar ihracat rakamına ulaştı. Nisan ayında ilimizden yapılan ihracat bir önceki aya göre %12,2 oranında azalmış 2023 yılının Nisan ayına göre %0,8 artmıştır.” dedi.

GÜNAY: “TEKİRDAĞ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İhracat rakamlarının artmasından dolayı memnuniyet duyan ve emeği geçenlere teşekkür eden Günay; “Nisan ayında Tekirdağ’dan ihraç edilen ürünler olarak; Demir ve demir dışı metaller, kimyevi maddeler ve mamulleri, elektrik ve elektronik, tekstil ve hammaddeleri, hazır giyim ve konfeksiyon,  makine ve aksamları ve iklimlendirme sanayii ön sıraya çıkmıştır. Tekirdağ’dan ihraç yapılan ülkeler arasında ise ön sırada; Almanya, ABD, Sırbistan, Rusya Federasyonu, Bulgaristan, İtalya, Fransa ve Birleşik Krallıkyer almıştır. İhracatımızın 145 milyon 633 bin dolar rakamına ulaşmasında rol oynayan firmalarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tekirdağ için çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam