GÜNAY: “KADININ GÜCÜ DÜNYANIN GELECEĞİ İÇİN KRİTİK ÖNEME SAHİP” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 11:36

GÜNAY: “KADININ GÜCÜ DÜNYANIN GELECEĞİ İÇİN KRİTİK ÖNEME SAHİP”

reklam
GÜNAY: “KADININ GÜCÜ DÜNYANIN GELECEĞİ İÇİN KRİTİK ÖNEME SAHİP”
Son Güncelleme :

05 Mayıs 2022 - 16:00

146 views
reklam -->

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Çalışmaları Kurulu toplantısı çevrim içi olarak yapıldı.

Toplantıya, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Kurul Başkanı Gülseren Hülya Akkaya ile Kurul Raportörü Sümer Şen, üyeler Hülya Coşkuntuna, Ece İncekara ve Lütfiye Zilan Cenk katıldı.

“ÇEVRİM İÇİ TOPLANTILAR BİZLERİ İÇİN CİDDİ BİR ZAMAN TASARRUFU SAĞLASA DA FİZİKİ TOPLANTILARIN DAHA VERİMLİ OLDUĞUNU ÖĞRENDİK”

Toplantıda konuşan Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi  Cengiz Günay; “Tüm dünyayı bir anda etkisi altına alan corona virüs hayatın her alanında davranış ve uygulama değişikliğini beraberinde getirdi. İş yapma usullerimiz, toplantılarımız, her şeyimiz değişti. Dijital bir çağa çok daha hızlı bir şekilde girmek mecburiyetinde kaldık. Şahıs bazında da şirket bazında da dijitalleşme sürecine ayak uydurabilenler ayakta kalabildi. Hijyeni hayatımızın her alanında daha çok ve titizlikle uygulamaya başladık. Covit nedeniyle çevremizden vefat haberleri aldık. Mutlaka hepimizin yakınlarında birileri akrabaları, arkadaşları sevdikleri covit nedeniyle aramızdan ayrıldı.  Onlar için Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Allah, geride kalanlara sabırlar versin. Corona virüs yavaş yavaş hayatımızdan çıkmaya başladı. 2021 yılının Haziran ayında yayınlanan, Covid-19 salgınında normalleşme tedbirlerini içeren genelge, 9 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete ‘de yayımlanan genelgeyle kaldırıldı. Elbetteki Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda belirlenen tedbir ve kurallar uygulanmaya devam edilecek. Bu salgın bize çok şey öğretti. Bu kapsamda çevrim içi toplantılar yapmaya devam ediyoruz.TOBB Kadın Çalışmaları Kurulu da böyle bir dönemde çalışmalarını yürütmeye çalıştı. Çevrim içi toplantılar bizleri için ciddi bir zaman tasarrufu sağlasa da fiziki toplantıların daha verimli olduğunu öğrendik. İnşallah önümüzdeki dönemde toplantılarımızı yine eski usulde fiziki olarak yapmaya devam edeceğiz.” Dedi.

“81 İLDE TOBB İL KADIN GİRİŞİMCİLER KURULLARIMIZ VASITASI İLE BİRÇOK FAALİYET GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Günay: “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak, girişimciliğin ülkemiz adına öneminin bilincindeyiz. Gerçekleştirdiğimiz faaliyet, eğitim ve projeler ile girişimcilerin her alanda güçlenmesi, desteklenmesi ve girişimci sayısının artırılmasını hedefliyoruz. Birlik Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde kurulan TOBB Kadın Girişimciler Kurulumuz ile de ülkemizde kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için 81 ilde TOBB İl Kadın Girişimciler Kurullarımız vasıtası ile birçok faaliyet gerçekleştiriyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Birlik Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Nurten Öztürk’ün imzası ile Oda/Borsalarımıza, iş dünyasına mektup göndererek, kadın istihdamını artırmanın önemini anlattık. Kadınların ekonomik yaşama daha fazla katılmaları, kalkınma ve büyümeden daha fazla pay almalarının sağlanması, kalkınmışlığın gereği olduğunu paylaştık.” İfadelerini kullandı.

“BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”

Başkan Günay; “19 Kasım tarihinde Dünya Kadın Girişimcilik Günü’nde düzenleyeceğimiz “Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü” ödül töreninde “En çok kadın istihdamını artıran şirket ödülü”  vereceğiz. Çalışmalarımız hızla sürüyor. Tüm projelerde ve bu projede kıymetli desteğinizi esirgemeyeceğinizi biliyorum. Biz birlikte güçlüyüz. Kadınların erkeklerle eşit sosyal, ekonomik ve siyasi haklara sahip olmaları yalnızca toplumsal hayatı iyileştirmek gibi bir sonuç yaratmakla kalmayacak dünya barışını da güçlendirecektir. Kadının gücü, sadece kadınların geleceği için değil, dünyanın geleceği için kritik öneme sahip. Ekonomide daha fazla kadının yer alması, daha kaliteli eğitim ve sağlık sistemi, daha fazla kişi başı gelir, daha hızlı ve kapsayıcı ekonomik büyüme ve yüksek uluslararası rekabet gücü anlamına geliyor. Bilgileriniz üzere, önümüzdeki dönemde seçimlerimiz gerçekleşecek. Daha fazla kadın girişimcinin seçim çalışmalarında var olacağı ise şimdiden öngörülebilir bir gerçek. Gündeme getirmiş olduğunuz hususlar da çok değerli. Bu toplantıda gündemi siz değerli Kadın Çalışmaları Kurulu Başkan ve üyelerinin değerlendirmelerini dinlemekten mutluluk duyacağız.” dedi.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam