GELECEK PARTİSİ TEKİRDAĞ İL BAŞKANI RECEP NİŞANCI GÜVEN TAZELEDİ - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 05:37

GELECEK PARTİSİ TEKİRDAĞ İL BAŞKANI RECEP NİŞANCI GÜVEN TAZELEDİ

reklam
GELECEK PARTİSİ TEKİRDAĞ İL BAŞKANI RECEP NİŞANCI GÜVEN TAZELEDİ
Son Güncelleme :

26 Kasım 2023 - 8:48

377 views
reklam -->

Gelecek Partisi 2. Tekirdağ Olağan İl kongresini parti lideri Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirirken Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı kongrede tekrar seçilerek güven tazeledi.

Gelecek Partisi 2. Tekirdağ Olağan İl Kongresini Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından organize edilen kongreye Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi TBMM Grup Başkan Vekili İsa Mesih Şahin, Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci, Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir, Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Gelecek Partisi Marmara Bölge Koordinatörü Cemal Eğin, Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Ahmet Akçay,  çevre illerin il başkanları, ilçe başkanları, il ve ilçe teşkilatları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Divan Kurulu’nun belirlenmesi ile başlayan Gelecek Partisi 2. Tekirdağ Olağan İl kongresinde saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından gündem okunurken yönetim kurulu faaliyet raporları incelenip oylandı. Gelir gider raporunun okunması ve oylanması, yeni dönem tahmini bütçe tasarısının okunması ve oylanması, yönetim kurulunun ibrası ve oylanması ile devam eden kongrede ilk olarak kürsüye Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı davet edildi.

RECEP NİŞANCI: “TEKİRDAĞ’I VE ÜLKEMİZİ DAHA İLERİYE TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞMAYA KARARLIYIZ”

Sözlerine kongreye katılanlara “Hoş geldiniz” diyerek başlayan Başkan Nişancı; “Bugün burada, Gelecek Partisi’nin Tekirdağ il kongresinde sizlerle bir arada olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyorum. Geleceğin partisi olarak, ülkemizin geleceğini inşa etmek için buradayız. İlk olarak, Tekirdağ’ın güzelliklerine ve potansiyeline değinmek istiyorum. Tekirdağ, tarihi, kültürel zenginlikleri ve coğrafi avantajlarıyla önemli bir ilimizdir. Sahip olduğumuz tarım, sanayi ve ticaret potansiyeliyle büyük bir güce sahibiz. Ancak, bu potansiyeli daha da geliştirmemiz gerekiyor. Partimizin amacı, ülkemizi daha güçlü, daha adil ve daha demokratik bir geleceğe taşımaktır. Bizler, milletimizin ihtiyaçlarına kulak veriyor, çözüm odaklı politikalar üretiyoruz. Tekirdağ’ı ve ülkemizi daha ileriye taşımak için çalışmaya kararlıyız.” dedi.

“DAHA AYDINLIK BİR YARIN İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

Gelecek Partisi’nin hedefleriyle ilgili sözlerine devam eden Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı; “Geleceğin partisi olarak, gençlerimize, kadınlarımıza ve tüm vatandaşlarımıza eşit fırsatlar sunmayı hedefliyoruz. Adalet, özgürlük ve demokrasi ilkelerinden asla ödün vermeden, daha aydınlık bir yarın için mücadele ediyoruz. Sizlerin destek ve katkılarıyla Tekirdağ’ı ve Türkiye’yi daha iyi bir yere getireceğimize inanıyorum Gelecek Partisi’nin bayrağını daha yükseklere taşıyacağımıza olan inancımızla, yolumuza devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

AHMET AKÇAY: “HÜKÜMET SADECE SÖYLEMDE BULUNUYOR EYLEM OLARAK MAALESEF GEREĞİNİ YAPMIYOR”

Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı’nın ardından Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Ahmet Akçay davet edildi.

Akçay konuşmasında Filistin’de yaşananlara değinirken; “Son günlerde maalesef bizi insan olarak yaralayan, vicdanlarımızı sızlatan birçok hadise yaşanmakta. Sadece geçtiğimiz 50 günlük hadiseler değil Filistin’de olanlar 75 yıldır yaşanmakta. Özellikle Müslümanların yaşadığı coğrafyada buna benzer birçok insanlık ayıbı yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Olan bitenler içimizi acıtıyor, içimiz kanatıyor. Hükümet iktidar olarak sadece söylemde bulunuyor. Eylem olarak maalesef gereğini yapmıyor. Bugün geldiğimiz noktada organizasyon olarak hükümetin yaptığı şeyler güzel gözüküyor fakat yapılan hiçbir şey yok. Batı dünyasındaki vicdanlı insanların sesi bizim dünyamızdan daha fazla çıkıyor. İnşallah toparlanacak. Bu zulüm de bitecek. “ diye konuştu.

AHMET DAVUTOĞLU: “3 KEMALLER İLE OSMANLI’DAN CUMHURİYETE GEÇİŞİMİZİN SİMGE ŞEHRİ TEKİRDAĞ”

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Ahmet Akçay’ın ardından kürsüye alkışlar eşliğinde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu geldi.

“Süleymanpaşa ile milletimizin Avrupa’ya açılan kapısı, 3 Kemaller ile Osmanlı’dan cumhuriyete geçişimizin simge şehri, aziz Tekirdağ’ımızda yaşama şerefine nail olmuş değerli hemşehrilerim. Hepiniz hoş geldiniz.” diyerek sözlerine başlayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, konuşmasında Tekirdağ’ı yüceltirken ülke siyasetine dair ise şunları söyledi:

Bizim için tarihimizin kapısı, eşiği mahiyetindeki Tekirdağ’dayız. Kapısı çünkü 1356’da Süleymanpaşa Anadolu’dan Rumeli’ye geçerken sadece bir boğaz geçmedi, bir kıta geçmedi. Bir milletin kültürünü Avrupa’ya taşıyan bir öncü oldu. Bir kültür aktarımının ulak şehriydi Tekirdağ.

“HAKKINI VERMEK ZORUNDA OLDUĞUMUZ BİR ŞEHİRDEYİZ”

Milletlerin tarihinde inişler, çıkışlar vardır. Hepimizin zihnimizde şekillenen daha ilk okul çağlarında adını duyduğumuz Namık Kemal… Vatan Yahut Silistre ile bir milletin Avrupa’ya tutunmasının merkezini oluşturmuştur. Namık Kemal bilinmeden Osmanlı modernleşmesi yazılamaz, Osmanlı’nın Rumeli’deki direnişi anlaşılamaz. Ve Mustafa Kemal… Osmanlı’dan Cumhuriyet’e geçiş esnasında Anafartalar’dan başlayan Tekirdağ ile özdeleşmiş ikinci Kemal. Cumhuriyetimizin kurucusu. Ve Yahya Kemal… Şiirine dokunduğunuz anda Üsküp kokan, varlığıyla ruhuyla estetiği ile her şeyi ile evladı Fatihan bir şair. 3 kemal bizim Avrupa tarihimizin de özeti gibi. Savunma, yeni bir devlet kurma ve şiirle bir kültür yaşatma. İşte böyle bir şehirdeyiz. Hakkını vermek zorunda olduğumuz bir şehirdeyiz.

“TEKİRDAĞ GELECEK PARTİSİ’NİN DOĞDUĞU YERLERDEN BİRİDİR”

Sadece tarih yönüyle değil, modern dönemde de Karadeniz’e ve Marmara’ya iki denize sınırı olan cumhuriyet döneminde en etkili modernleşme ve sanayileşme tecrübesini yaşamış şehirlerden biri Tekirdağ. Sanayinin İstanbul’da nefes almak için seyrettiği iki yer oldu. Ya Tekirdağ Ya Kocaeli. İkisi de gelişti. Limanların büyük merkezleri Tekirdağ ve Kocaeli’ye kuruldu. Tekirdağ bu yönüyle hem tarih akışımızın merkez şehridir hem de bugün sanayimizin, kalkınmamızın ve uluslararası ticaretimizin merkez şehirlerinden biridir.  Tekirdağ bir yönüyle de Türkiye’nin her yerinden gelen vatandaşlarımızın oluşturduğu bir harman şehridir. Türkiye’nin dört bir yanından gelen insanlar Tekirdağ’ı kendi şehirleri yapmışlardır. Dolayısıyla Tekirdağ’da doğru bir şehirleşme, yerel hizmetlerin merkezi hizmetle bütünleşmesi Tekirdağ’ı Avrupa’nın giriş kapısı olarak tamamıyla büyük bir sanayi ve tarım şehri haline getirecektir. Bizim siyasi tarihi hayatımız bakımından da açık bir şekilde ifade etmek isterim ki Tekirdağ, Gelecek Partisi’nin doğduğu yerlerden biridir.

“AHMET AKÇAY BENİ HAREKETE GEÇMEMİZ KONUSUNDA İLK İKNA EDENLERİN BAŞINDA GELDİ”

Tarih 2018. Bir gönül dostu, bir dava adamı kardeşim ile telefonla görüştük. Size bir köfte ikram edeyim hocam dedi. Burada bir akşam konuştuk. O arkadaşım dedi ki ‘Sayın Başbakan’ım. Ülke iyiye gitmiyor. Siz başbakanlığı bıraktıktan sonra her şey kötüye gitti. Bir siyasi hareket başlatmamız gerek. Artık sesimizi yükseltmemiz lazım.’dedi ve beni harekete geçmemiz konusunda ilk ikna edenlerin başında geldi. Kurucular Kurulu Üyemiz çok değerli kardeşim Ahmet Akçay’ı alkışlamanızı rica ediyorum.

“TEKİRDAĞ TEŞKİLATIMIZ KONUSUNDA HİÇ GÖZÜM ARKADA KALMADI”

Daha sonra parti kurup teşkilatlanmaya başlayınca o da yanında bir kardeşimizi getirdi. Dedi ki; ‘Merak etmeyin, benim şahsiyetimde, benim kararlığımda Tekirdağ’ı en iyi şekilde örgütleyecek. Gerçekten o da beni hiç yanıltmadı. O günden beri de partimizin bayrağını dalgalandıran Recep Nişancı’yı da alkışlamanızı rica ediyorum. Onlar sayesinde Tekirdağ teşkilatımız konusunda hiç gözüm arkada kalmadı.”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ülke siyaseti ile konuşmasını tamamlarken alkışlar eşliğinde kürsüden indi.

RECEP NİŞANCI TEKRAR İL BAŞKANI SEÇİLDİ

Açılış konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Recep Nişancı tekrar Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı’na seçildi.

Güven Tekirdağ Gazetesi ve Tekirdağ Canlı Haber İnternet Sitesi olarak Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı’na tekrar seçilen Recep Nişancı’yı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam