FAİK ÖZTRAK: “TEKİRDAĞ’DA DEVLET YATIRIMLARI DURDU!” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 11:03

FAİK ÖZTRAK: “TEKİRDAĞ’DA DEVLET YATIRIMLARI DURDU!”

reklam
FAİK ÖZTRAK: “TEKİRDAĞ’DA DEVLET YATIRIMLARI DURDU!”
Son Güncelleme :

03 Haziran 2022 - 16:19

149 views
reklam -->

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Tekirdağ İl Örgütünde, Türkiye gündeminin Tekirdağ yansımalarına dair açıklamalar yaptığı toplantıda yerel basınla buluştu. Basın toplantısında; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Başkanı Şener Zeynel Saygın ve partililer yer aldı.

“ÇALIŞANLARA YAPILACAK ZAMMIN ÜSTÜNE ÇÖKTÜLER”

Konuşmasına enflasyon ve zamlar ile başlayan Öztrak, enflasyon rakamlarını düşük göstermenin çalışanlara yapılacak zammın üstüne çökmek anlamına geldiğini belirterek, “Bu, hırsızlıktır. Milyonlarca memur ve emeklinin, asgari ücretlinin hakkını yemektir. Bu, millete yapılabilecek en büyük kötülüktür. Zulmün daniskasıdır” dedi.

“TÜİK’TE GÖREV DEĞİŞİMİ İŞE YARADI, FİYATLAR SAKLANDI”

CHP Sözcüsü Öztrak, açıklanan Mayıs enflasyon rakamlarının piyasa beklentisinin yarısı kadar geldiğine dikkat çekerek, “Anlaşılan, TÜİK’te enflasyonu ölçen dairedeki başkan değişikliği işe yaramış. Şimdi, 2003’ten beri açıklanan madde sepeti ve ortalama madde fiyatları da TÜİK tarafından saklandı. Kovid patlar, ölüm verilerini karart, doğal gaz biter, depo verilerini karart, kur korumalı mevduat elde kalır, BDDK verilerini karart, enflasyon patlar, madde sepetini karart. Anlaşılan enflasyonla mücadele edemeyenler, enflasyon rakamlarıyla mücadeleye hız veriyorlar” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak konuşmasına şu şekilde devam etti:

“ZAM OLDULAR, ZULÜM OLDULAR, YETMEDİ KÜFÜR OLDULAR”

Saray hükümetinin sebebi olduğu krizler, ülkemizdeki buhranı her gün biraz daha derinleştiriyor. Kifayetsiz Erdoğan Şahsım Yönetimi, milletimizin tenceresini, cebini boşaltıyor. Milletimizi perişan ediyor. Bir ülke ya ilimle, ya da zulümle yönetilir. Erdoğan Şahsım Hükümetinde ilim olmadığını, milletimiz yaşayarak gördü. İlimden nasibini almayanlar, şimdi en iyi bildiklerini yapıyorlar. Zam oluyorlar, zulüm oluyorlar, yetmedi küfür oluyorlar, milletimizin üstüne kâbus misali çöküyorlar.

“YOLLARI BİTİRMEK İNŞALLAH BİZE NASİP OLACAK”

Kamuya iş yapan diğer müteahhitler de inim inim inletiyorlar. Para verilmediği için, işler bir türlü bitmiyor. Müteahhitler ihalelere girmeye artık cesaret edemiyorlar. İşte Tekirdağ-Hayrabolu yolu. Bu yol Tekirdağ’ın en çok ölümlü kazasının olduğu yollardan bir tanesi. 45 kilometrelik bu yolu, güya 2020’de bitireceklerdi. Yıl oldu 2022. Bu yol hala bitmedi. Şimdi 2024’e randevu vermeye başladılar. 2003’te yatırım programına giren yollar daha hala bitmedi. Bitmesini beklediğimiz yollar sürekli ötelenip duruyor. Tekirdağ’ın yolları daha pek çok güzergâhta, 20 yıldır tamamlanmadı. Tüm bu yolları bitirmek inşallah bize nasip olacak.

“DEVLET YATIRIMI TEKİRDAĞ’DA DURDU”

Tekirdağ’da devlet yatırımlarının durduğunu söyleyen Öztrak: “Garanti verilen, yandaş müteahhitler çalışmıyor. Burada, garantili yol yok. Kendi hallerini görmüyorlar, bizim belediyelerimize demediklerini bırakmıyorlar. Belediyelerimizin de iş yapamamaları için ellerinden gelenleri yapıyorlar. Benzine, mazota yapılan zamlardan sonra belediyelere verilen bütçelere bakın. Belediye kendi imkanlarını zorlamak istediğinde de çıkardıkları zorluklara bakın. Ne yaparlarsa yapsınlar. Belediyelerimiz ellerinde ki imkânlarla en üst seviyede hizmet vermeye devam edecektir” dedi.

“MİLLETVEKİLLERİ HEMŞERİLERİ İÇİN HASTANE RANDEVUSU KOVALIYOR”

Yine yandaşların yaptığı Şehir Hastanelerine, paralar tıkır tıkır ödeniyor. Ama diğer hastanelerde de doktor yok. Millet muayene olamıyor, sıra bekliyor. Milletvekillerinin telefonları artık hiç susmuyor. Milletvekilleri işi gücü bırakmışlar, hastanelerde vatandaşa randevu kovalamaya çalışıyor. Sayın Genel Başkanımız da söylemişti. Kars’ta Tıp Fakültesi açmışlar. Ama hasta bakacak doktorları yok. Hastalar Erzurum’a havale ediliyor. Muratlı Devlet Hastanesinde, Kadın doğum, Anestezi ve Genel Cerrahide hekim yok. Malkara ve Saray’da hemen hemen her branşta hekim sıkıntısı var. Diğer ilçelerimizde de durum keza aynı. Bu ülkenin yetişmiş doktorlarını kapı dışarı edip, Pakistanlıyı, Afgan’ı, Suriyeliyi ülkeye doldurursanız olacağı sonunda budur. Hakkı hak edene vermezseniz, bunun adı zulümdür. Biz hakkı, hak edene vereceğiz. Hem ülkemizin tüm sorunlarını çözeceğiz.”

“BURADAN MECLİS BAŞKANI ÇIKACAK AMA BU KADAR EKSİK OLACAK. DOĞRU BİR ŞEY DEĞİL”

Açıklamalarının ardında gelen sorulara da yanıt veren Faik Öztrak, “ – TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile görüşüyor musunuz?” sorusuna: “Son zamanlarda görüşmedik. Görüşürsem, Tekirdağ’ın eksikliklerini söylerim. Buradan Meclis Başkanı çıkacak ama bu kadar eksik olacak. Doğru bir şey değil. Burada son derece partizan uygulamalar görüyorum. Rumeli İskelesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından 80 bin Lira kira teklif edildi. Ona vermediler. İlçe belediyesine 20 bin Liraya verdiler. Ben zamanında Afyon’u gördüm. Afyon’da milletvekillerinin nasıl el ele tutuşup, Afyon’u gerçekten bir termal şehri, hayvancılık ve turizm merkezi haline getirdiklerini gördüm. Tekirdağ’da böyle bir şey yok. Burada, sen o partidensin, sana bir şey yok. Sen, bu partidensin, sana var. O zaman görüşmenin de bir anlamı yok” dedi ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a atıfta bulundu: “TBMM Başkanı, Tekirdağ milletvekili olmasına rağmen, şehirde birçok eksik var. Partizanlık yapılıyor, Belediyelerin çalışmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Barajlardan şehre verilen suya, Büyükşehir Belediyesi zam yaptığında anında Devlet Su İşleri’ne ödenecek para arttırılıyor” şeklinde yanıt verdi.

Özlem Gürakar / TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam