EDEBİYAT SEVERLER BU ETKİNLİKTE BULUŞACAK - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 07:01

EDEBİYAT SEVERLER BU ETKİNLİKTE BULUŞACAK

reklam
EDEBİYAT SEVERLER BU ETKİNLİKTE BULUŞACAK
Son Güncelleme :

06 Ekim 2022 - 18:11

203 views
reklam -->

Macaristan Milli Şairi Petöfi Tekirdağ Macar Dostluk Derneği’nin düzenleyeceği etkinlikle anılacak.

İstanbul Macar Kültür Merkezi katkılarıyla Edit Taşnadi, Petöfi’nin doğumunun 200. Yılı nedeniyle sunum yapacak.

ADEM DALGIÇ: “TÜM EDEBİYAT TARİH VE ŞİİR SEVERLERİ BEKLİYORUZ”

Macar Dostluk Derneği Başkanı Adem Dalgıç etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada, “Macaristan’ın ulusal şairi olarak kabul edilen Petöfi, 1848 Macar Devrimi’nin en önemli kişilerinden biridir. Macar Devrimi’nden esinlenerek özgürlük savaşında önemli yeri olan “Nemzeti dal” şiirinin yazarıdır. 19 Ekim’de Saat 14.00’te Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Salonunda tüm edebiyat, tarih ve şiir severleri bekliyoruz.” dedi

1848 MACAR DEVRİMİ (VİKİPEDİA)

Habsburg Krallığı’ndaki devrim, Habsburg kraliyeti tarafından hükmedilen Avusturya İmparatorluğu’ndan istiklal savaşına dönüştü. Liderleri Lajos Kossuth, István Széchenyi, Sándor Petőfi ve Józef Bem idi. 15 Mart olan devrimin başlayış yıl dönümü, Macaristan’ın üç milli bayramından biridir.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam