DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 02:37

DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

reklam
DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
Son Güncelleme :

01 Temmuz 2022 - 16:02

126 views
reklam -->

1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren ve 815 sayılı Kabotaj Kanunu’nun kabulü ile birlikte kutlanmaya başlanan “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” nedeniyle, Tekirdağ Yelken Kulübü’nde düzenlenen törene Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Erdoğan, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Kıd. Albay Osman Kılıç, Tekirdağ Liman Başkanı Erol Kayalı, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar, yelkenci çocuklar, Zübeyde Hanım Huzurevi sakinleri ve basın mensupları katılım gösterdi.

VALİ YILDIRIM: “DENİZLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK MECBURİYETİNDEYİZ”

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı anısına denize çelenk bırakılmasının ardından bir konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım; “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, bir ülkenin, mavi vatanın özgürlüğünün, bağımsızlığının göstergesidir. Bugün denizlerimize sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Gerek askeri anlamda, gerek sınırlarımızın korunması anlamında, ticaret anlamında mutlaka mavi vatana, denizlerimize sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Mavi vatan, sadece kıyılardan başlamıyor. Mavi vatan, bizim karalarımızdan daha geniş bir alan. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda bunlar sembolik belki ama bu denizlerin ezeli bizim olduğunun bir göstergesidir. Onun içindir ki hepimiz buradayız. Türk denizciliğinin gelişmesinde emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor, Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutluyor ve deniz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. dedi.

“TEKİRDAĞ, DENİZCİLİĞİN GELİŞMESİNE ÖNEMLİ KATKILAR SUNMAKTADIR”

“Kabotaj Kanunu, denizlerimize sahip çıkma bilincini insanımıza aşılamış, denizciliğimizin gelişip büyümesinde önemli rol oynamıştır. Limanlarımızda her türlü yük ve yolcu taşıma hakkını Türk bayraklı gemilere ve Türk vatandaşlarına tanıyan bu kanun önemli bir kazanım olarak tarihe geçmiştir” diyen Yıldırım; “ Tekirdağ, Türkiye’nin en büyük, en modern konteynır limanı, aynı zamanda Avrupa’nın en büyük 10 limanından biri olma özelliği taşıyan ASYAPORT, CEYPORT ve MARTAŞ limanları, BOTAŞ Marmaraereğlisi LNG Terminali ile, ulusal ve uluslararası boyutta deniz kirliliklerine müdahale ve temizlik çalışmalarının koordine edilmesi amacıyla yapılan Ulusal Deniz Emniyeti Acil Müdahale Merkezi’yle (UDEM), balıkçı barınakları, Marmara Denizi’nde 132 km, Karadeniz’de 2,5 km uzunluğunda turizme ve su sporlarına elverişli sahilleri, kıyılarıyla ve Sahil Güvenlik Komutanlığıyla Türkiye’de denizciliğin gelişmesine önemli katkılar sunmaktadır” ifadelerinde bulundu.

Özlem Gürakar / TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam