ÇORLU TSO’DAN ETİYOPYA’DA YATIRIM İMKANI DUYURUSU - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 10:10

ÇORLU TSO’DAN ETİYOPYA’DA YATIRIM İMKANI DUYURUSU

reklam
ÇORLU TSO’DAN ETİYOPYA’DA YATIRIM İMKANI DUYURUSU
Son Güncelleme :

25 Mart 2022 - 10:08

120 views
reklam -->

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerine yönelik gönderdiği “Yatırım İmkanı” başlıklı bildiride Etiyopya’da Tantalum, Lityum ve Altın çıkaracak maden firması arandığını duyurdu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Etiyopya Maden Bakanı Takele Uma arasında yapılan görüşmeler çerçevesinde akıllı telefon ve benzeri ürünlerin üretiminde ihtiyaç duyulan tantalum madeninin dünya üretiminin %10’unun Etiyopya tarafından karşılandığı, Etiyopya’nın Kenticha bölgesinde bol miktarda tantalum madeni bulunduğu, söz konusu madeni Etiyopya Devleti ile ortak çıkaracak Türk maden firmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

ALTIN VE LİTYUM DA VAR

Yapılan açıklamada Etiyoya’da sadece tantalum değil lityum ve altın rezervlerinin de keşfedildiğinin altı çizilirken ilgilenen firmaların Etiyopya Maden Bakanlığı ile temasa geçmesinde fayda görüldüğü dile getirildi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri İbrahim Karagöz’ün imzası ile yayınlanan duyuruda ayrıca “İlgili firmaların Addis Ababa Ticaret Müşavirliğimize ([email protected]) ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.” notu düşüldü.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam