ÇÖLYAK HASTALARINA BÜYÜKŞEHİRDEN TAM DESTEK - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 06:53

ÇÖLYAK HASTALARINA BÜYÜKŞEHİRDEN TAM DESTEK

reklam
ÇÖLYAK HASTALARINA BÜYÜKŞEHİRDEN TAM DESTEK
Son Güncelleme :

09 Haziran 2022 - 15:27

111 views
reklam -->

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Çölyak hastalarının yeterli ve dengeli beslenmelerine yardımcı olmak amacıyla gulutensiz gıda ürünlerden oluşturdukları özel gıda paketlerinin dağıtımını sürdürüyor. Ömür boyu diyet zorunluluğu olan çölyak hastalarına 2015 yılında 25 vatandaşla başlatılan gıda yardımları Mayıs 2022 itibariyle 215 vatandaşa ulaşmış durumda.

“TOPLAM 9.178 GIDA YARDIM PAKETİNİ HASTALARIMIZA ULAŞTIRDIK”

Piyasada zor bulunan, yüksek fiyatlara satılan paketlerin dağıtımından memnuniyetini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “Toplumun tüm kesimlerini kapsayan geniş bir hizmet yelpazemiz var. Özel durumları gereği ömür boyu diyet zorunluluğu olan Çölyak hastalarımız için hazırladığımız gulutensiz gıdalardan oluşan özel gıda paketlerimizin dağıtımına devam ediyoruz. 2022 Yılı Mayıs ayı sonu itibari ile 853 Çölyak Gıda Yardım Paketi dağıtımı yapıldı. 2015 yılından bu yana sürdürdüğümüz dağıtımlarda ise toplam 9.178 gıda yardım paketini hastalarımıza ulaştırdık. Bundan sonra da Çölyak hastalarımızın yanında olmaya, onlara destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

GIDA PAKETLERİ İÇİN BAŞVURU

Çölyak gıda yardım paketinden yaralanabilmek için gerekli olan belgeler: çölyak sağlık raporu, kişiye ait kimlik fotokopisi, bağlı olduğu muhtarlıktan onaylı ikametgâh belgesi. 3 paket Glutensiz Un (1 kg’lık), 1 paket Glutensiz Makarna (400 gr’lık), 1 paket Glutensiz Erişte (125 gr’lık), 1 paket Glutensiz Bulgur (400 gr’lık), 1 paket Glutensiz Arpa Şehriye (400 gr’lık), 1 paket Glutensiz Bisküvi (85 gr’lık) ve 1 paket Glutensiz Mısır İrmiği (250 gr’lık) bulunan Çölyak Gıda Yardım Paketlerinin dağıtımı Muhtarlık aracılığıyla oluyor.

Özlem Gürakar / TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam