CHP SÜLEYMANPAŞA İLÇE BAŞKANI ŞENAY BECERİKLİ BASINLA BULUŞTU - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 10:49

CHP SÜLEYMANPAŞA İLÇE BAŞKANI ŞENAY BECERİKLİ BASINLA BULUŞTU

reklam
CHP SÜLEYMANPAŞA İLÇE BAŞKANI ŞENAY BECERİKLİ BASINLA BULUŞTU
Son Güncelleme :

29 Kasım 2022 - 20:59

268 views
reklam -->

Cumhuriyet Halk Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı Şenay Becerikli, belki de Türkiye’de ilk defa geçici de olsa 5 kadının bir siyasi partinin ilçe yönetimini oluşturmasının büyük önem taşıdığını belirtirken yaptığı basın toplantısında kadın hareketleri tarafından destek gelmemesine üzüldüğünü belirtti.

CHP Süleymanpaşa Geçici İlçe Yönetim Kurulu basın mensupları ile düzenlediği toplantıda buluştu. CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıya CHP Süleymanpaşa Geçici Yönetim Kurulu İlçe Başkanı Şenay Becerikli, yönetim kurulu üyeleri Hülya Karaağaç, Nazlı Özden, Hülya Çetin, Nurcan Balıbey, CHP Süleymanpaşa Kadın Kolları İlçe Başkanı Tülay Çıtlak Başbuğ ve CHP Süleymanpaşa Gençlik Kolları İlçe Başkanı Burak Karadağ katıldı.

CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Şenay Becerikli yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 BECERİKLİ: “KADINLARA ÖRÜLMÜŞ OLAN CAM TAVANDA BİR ÇİZİK ATILDI”

“5 Kadına Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü emanet edildi. Kadın hareketi açısından bu durumdan çok mutluyuz. Siyaseti bir kenara bıraktığımızda kadın hareketi açısından bu duruma iyi yaklaşıyorum. Çünkü toplumsal cinsiyet eşitliği için sokaklarda mücadele verenlerdeniz. Geçici bile olsa 30 gün süre dahi olsa kadın hareketi için önemli bir şey. Kadınlara örülmüş olan cam tavanda bir çizik atıldı.

“ASLİ GÖREVİMİZ KONGRE ÇALIŞMALARI”

Hepinizin bildiği gibi geçici 30 gün için görevliyiz. Asli görevimiz, kongre çalışmaları. Delegelere ulaşmaya çalışıyoruz.  4 Aralık pazar günü il kongremiz var. İl başkanlığımıza, yönetim kuruluna destek veriyoruz. Bunun dışında parti içi rutin çalışmalarımıza da devam ediyoruz.

“KADIN HAREKETİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR DURUM”

Türk siyasetinde ilk kez 5 kadından oluşan yönetim kurulu, çok fazla rastlanılmış bir durum değil. Kadın hareketi açısından çok önemli bir durum. Buradaki siyasi çalışmalarımızdan daha çok ön planda tuttuğum bir durum. Kadın hareketinde ön saflarda olan bir insanım.

“KADIN DERNEKLERİ BİZİMLE İLGİLENMEDİLER”

En çok üzüldüğümüz nokta ise kadın dernekleri bizimle ilgilenmediler. Cuma günü, Kadın Platformu dedik ve hep birlikte yürürdük. Oradaki dostlar, benim dâhil olduğum ya da yöneticisi kadın olan derneklerden bir telefon dahi almadık. Burada bir samimiyet testi rica ediyorum. Derneklerdeki şube başkanlarından, platformdan da kadın derneklerinin kendilerini sorgulamalarını ve samimiyet testinden geçirmelerini rica ediyorum. Bu, bizi kırdı. Çünkü kadın hareketi siyaset üstü bir hareket. Tüm siyasi partilerin içerisinde kadınlar var. Özellikle siyaset içerisindeki kadınların cam tavanı çok kalın. Bunu biz bir ivme olarak kabul etmek istiyoruz. Kısa süreli ve geçici de olsa kadınların yönetim kadrolarında bulunmasıyla toplumsal cinsiyet eşitliğine biraz daha yaklaşmış olduk.

“KADIN VEYA ERKEK LİYAKATLİ İSE GÖREVE GELMELİ”

Sadece bize yakın olan dernekler değil, mesela komşumuz olan KADEM kadın hakları ile çalışma yaptığını iddia ediyor. Komşumuz bile hayırlı olsun demedi veya siyasi partilerin kadın kolları başkanları, yöneticileri… Burada bir şey var bunu gündeme getirelim, örnek olsun. İlk olmak güzel ama devamı gelmeli. Yönetim sadece kadınlardan oluşsun da demiyoruz ama toplumsal cinsiyet eşitliği artık uygulansın. Kadın veya erkek liyakatli ise göreve gelmeli.”

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam