CEYPORT LİMANINA BİR KIYAK DAHA! - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 06:20

CEYPORT LİMANINA BİR KIYAK DAHA!

reklam
CEYPORT LİMANINA BİR KIYAK DAHA!
Son Güncelleme :

10 Aralık 2022 - 20:44

284 views
reklam -->

2022 yılının Ocak ayında meclise getirilen ve yoğun tartışmalara sebep olan, Anayasa Mahkemesi’nden dönen Tekirdağ (Ceyport), Mersin ve Antalya limanlarının ihalesiz sürelerinin 13 yıl daha uzatılması konusu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tekrar gündeme getirildi.

AYGUN: “BU HUKUKSUZLUKLARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun; “AKP hukuk tanımıyor. Anayasa Mahkemesi’nden dönmesine karşın, özelleştirilen limanların sözleşme sürelerini 49 yıla uzatan düzenlemeyi yeniden TBMM’ye sundu. Tekirdağ’daki TDİ’ye ait limanın işletme süresini 2067’ye kadar uzatmak istiyorlar. Buna ‘Hayır’ diyoruz. Yine Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağız ve bu hukuksuzluklara geçit vermeyeceğiz.” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

2017 yılında ihaleye çıkartılan Tekirdağ Limanı, 8 Ocak 2018 tarihinde Ceyport firmasına verilmişti. Şartnameye ihalenin 36 yıllığına yapıldığı maddesi açık bir şekilde ortaya konsada sözleşmede süresinin 49 yılı aşmayacağı ifade edilmişti. Özellikle bırakılan bu açık sayesinde firmaya ihalesiz olarak bu süreyi 49 yıla tamamlama fırsatı verilmek isteniyor. Yani işletme hakkını; 2054 yılından 2067 yılına kadar ihalesiz çıkarıyorlar.

Konu 2022 yılının başında yine meclise gelmiş ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçmiş olsa da Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmişti.

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam