CENGİZ GÜNAY: “TEKİRDAĞ MERKEZLİ FİRMALARIN İHRACATI YÜZDE 14,5 ARTTI” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 07:33

CENGİZ GÜNAY: “TEKİRDAĞ MERKEZLİ FİRMALARIN İHRACATI YÜZDE 14,5 ARTTI”

reklam
CENGİZ GÜNAY: “TEKİRDAĞ MERKEZLİ FİRMALARIN İHRACATI YÜZDE 14,5 ARTTI”
Son Güncelleme :

05 Ekim 2022 - 9:20

140 views
reklam -->

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay; Eylül ayında ilimizden yapılan ihracatın 2021 yılın aynı ayına göre %14,5 arttığını açıkladı.

AĞUSTOS AYINA GÖRE DE %5.6 ARTTI

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Günay; “Tekirdağ merkezli firmalar 2022 yılı Eylül ayında 152 milyon 161 bin dolar ihracat rakamına ulaştı. Eylül ayında ilimizden yapılan ihracat bir önceki aya göre %5,6 artmıştır. Eylül ayında Tekirdağ’dan ihraç edilen ürünler olarak; Elektrik ve elektronik, kimyevi maddeler ve mamulleri, hazır giyim ve konfeksiyon, makine ve aksamları, demir ve demir dışı metaller, tekstil ve hammaddeleri, ile otomotiv endüstrisi ön sıraya çıkmıştır.” dedi.

İhracatın arttığı ülkelere vurgu yapan Günay; “Tekirdağ’dan ihraç yapılan ülkeler arasında ise ön sırada; Almanya, ABD. Bulgaristan, İtalya, Polonya ve Rusya Federasyonu yer almıştır.” İfadelerini kullandı.

“TEKİRDAĞ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Günay; “İhracatımızın artmasında rol oynayan firmalarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tekirdağ için çalışmaya devam edeceğiz.” diyerek sözlerini noktaladı.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam