CENGİZ GÜNAY: “ÖDÜL ALAN FİRMALARI TEBRİK EDİYORUM” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 06:45

CENGİZ GÜNAY: “ÖDÜL ALAN FİRMALARI TEBRİK EDİYORUM”

reklam
CENGİZ GÜNAY: “ÖDÜL ALAN FİRMALARI TEBRİK EDİYORUM”
Son Güncelleme :

05 Aralık 2023 - 12:58

318 views
reklam -->

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay ve Meclis Başkanı Hakan Şık, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın 65. yılı kapsamında ülke ekonomisine katkı sağlayan iş insanlarını ödüllendirmek amacıyla düzenlenen Ödül Töreni’ne katıldı.

Ödül Töreninde 2022 yılı kurumlar vergisi ilk 10 mükellefi, yüksek düzeyde ihracat yapan  üyeler, en çok istihdam sağlayan ilk 3 üye, en çok kadın istihdam eden ilk 3 üye, en çok engelli istihdam eden ilk 3 üye, bünyesinde Ar-Ge merkezi olan üyeler ile İSO 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde yer alan üyelere, Vali Soytürk ve protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.

GÜNAY: “ALLAH HEPSİNİN EMEKLERİNDEN RAZI OLSUN”

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, ödül töreninde yaptığı konuşmada: “Çorlu TSO’nun 65. Kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlediği ödül töreninde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Sizleri TOBB YK adına gönül dolusu muhabbetle selamlıyorum. Başkanımız Sn. RifatHisarcıklıoğlu’nun selam ve sevgilerini iletiyorum sizlere. Çorlu’nun gelişmesi ve kalkınması için durmadan çalışan Çorlu’daki tüm girişimcilerimizi yürekten kutluyorum. 65 yılda; Çorlu TSO’nun bugünlere gelmesinde emeği olan mevcut başkanımız İzzet Kardeşim başta olmak üzere, bugüne kadar görev yapmış tüm başkanlarımızı, meclis üyelerimizi ve çalışanlarımızı yürekten kutluyor, ebediyete intikal etmiş, şu an ödül töreninin yapıldığı bu salona ismi verilen, rahmetli Başkanımız Enis Sülün ağabeyimi de saygıyla anıyorum. Allah hepsinin emeklerinden razı olsun.” dedi

“TÜRKİYE İÇİN HEP BİRLİKTE DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIMIZA OLAN İNANCIMIZ TAMDIR”

Günay: “Bu yıl cumhuriyetimizin ilanının 100. yılı. “Türkiye Cumhuriyeti” bu topraklarda kader birliği yapmış milyonların; en güzel ortaklığıdır. Bu ülkenin kuruluş felsefesini iyi anlamak lazım. Büyük Atatürk ve yol arkadaşları bu ülkeyi kurarken ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen özgürlük ruhuyla Türkiye için yola çıktılar. Onlar özgür ve bağımsız bir Türkiye için bu yolu yürüdüler. Onlar bu yürüyüşe çıkarken kimseyi ayırmadılar, ötekileştirmediler. Ellerini taşın altına koydular. Bu mücadeleyi verenlerin yolu doğruydu. Onların kalplerinde özgür bir Türkiye, bağımsız bir Türkiye, kendi kendini yöneten bir Türkiye ülküsü vardı. Bu ülküyü bugün biz hala içimizde taşıyoruz. Bugün de bizimle birlikte, Türkiye’nin başarılı, yani ülkemizin geleceğini şekillendirecek girişimcileri var! Siz değerli girişimcilerimizin de, bu ülküyle yaşadığınızdan eminim. Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında daha huzurlu, daha mutlu ve daha müreffeh bir Türkiye için hep birlikte daha çok çalışacağımıza olan inancımız tamdır.” İfadelerini kullandı.

“ODA YÖNETİMİNİ, MECLİSİNİ VE PERSONELİNİ, TÜM BU ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARI VE BAŞARILARI İÇİN KUTLUYOR, TEBRİK EDİYORUM”

Çorlu’nun öneminden bahseden Cengiz Günay; “Çorlu, Türkiye sanayisinin gözbebeği, adeta lokomotifi Trakya’mızın, Türkiye’mizin en gelişmiş ilçesidir. Ayrıca Türkiye’nin 4. büyük sanayi kentidir. Trakya’mızın tek havalimanı da Çorlu’da5 OSB’miz, 1 serbest bölgemiz varÇorlu, Trakya’nın çekim merkeziÇorlu’nun ülkemiz ekonomisi ve sanayine katkılarından dolayı gurur duyuyoruzÇorlu ekonomisinin bugünlere gelmesinde şüphesiz Çorlu TSO’nun payı büyüktür. Çorlu TSO kurumsal anlamda çok ileri noktalara geldi. Akredite Oda – hem de A sınıfı, yani en üst seviye. Geçtiğimiz hafta EFQM Mükemmellik Belgesi de aldılar. Hizmet kalitesini devamlı artırdıklarını kanıtladılar. Çorlu TSO artık Avrupa standartlarında bir Oda. Sizlerin ihtiyaç duyduğu alanlarda hizmet veriyor. Çorlu TSO’muzun çalışmalarıyla ve yaptığı projelerle iftihar ediyoruz. Oda Başkanımız İzzet Kardeşim ve ekibi devraldığı bu bayrağı çok daha ileriye taşıdı, taşımaya da devam ediyor. İzzet Kardeşimle, Başkanımız Sn. Hisarcıklıoğlu’nun liderliğinde TOBB’da da birlikte çalışıyoruz Hem kendisini ve hem de Meclis Başkanımız Erdim Noyan başta olmak üzere, Oda Yönetimini, Meclisini ve personelini, tüm bu özverili çalışmaları ve başarıları için kutluyor, tebrik ediyorum.” açıklamalarında bulundu.

“TOBB OLARAK ÇORLU’MUZA BİR EĞİTİM YATIRIMI KAZANDIRIYORUZ”

Günay konuşmasının son bölümünde: “Çorlu TSO’muzun talebiyle TOBB olarak Çorlu’muza bir eğitim yatırımı kazandırıyoruz. Yine Tekirdağ’daki Oda-Borsalarımızın talebi ve TOBB’un da desteği ile Ticaret Bakanlığımız yeni bir uygulamaya geçiyor. Artık ihracat rakamları şirket merkezine göre değil, üretim yerine göre açıklanacak. Böylelikle Tekirdağ’ın gerçek ihracat rakamları ortaya çıkmış olacak. Benzer bir çalışmayı vergi konusunda da bekliyoruz. Birkaç gün önce yayımlanan Resmi Gazete’ye göre anonim ve limited şirket kurmak için asgari sermaye tutarları artırıldı. Böylelikle bir başka talebimiz olan anonim şirketlerde zorunlu avukat bulundurulması gereken sermaye miktarı da 1 Milyon 250 Bin TL’ye yükseltilmiş oldu. TOBB ve Oda-Borsalarımız üyelerimize her alanda en iyi hizmeti üretiyor. Sizin işlerinizi geliştirmeniz, daha çok kazanmanız için çalışıyor. Sıkıntılarınızı hükümete iletiyor, çözüm arıyor ve buluyor. İnşallah Çorlu asıl başarı hikâyesini, bundan sonra yazacak. Başarının formülü de basit: birlik-beraberlik. Zira nerede el birliği, güç birliği, ortak akıl varsa, orada mutlaka başarı da oluyor, her meselenin üstesinden geliniyor. Son olarak şunu vurgulamak istiyorum: Çorlu’da her firma bir yıldız. Sizler her biriniz bu ödülleri fazlasıyla hak ediyorsunuz.Hamaset olsun diye söylemiyorum.Dünyada bu kadar sıkıntı varken, hem ayakta kalıp, hem de böyle dereceye girmek, her babayiğidin harcı değil.Hepinizle iftihar ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Sizleri saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Ödül Törenine; Tekirdağ Valisi Sayın Recep Soytürk, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Ergene Kaymakamı Kadir Duman, Marmaraereğlisi Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt,  Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan, Bulgaristan ve Yunanistan Konsolosu ile kurum müdürleri ve iş insanları katıldı.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam