BİR TEKİRDAĞLI DAHA TELEFON DOLANDIRICILARININ KURBANI OLDU - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 06:58

BİR TEKİRDAĞLI DAHA TELEFON DOLANDIRICILARININ KURBANI OLDU

reklam
BİR TEKİRDAĞLI DAHA TELEFON DOLANDIRICILARININ KURBANI OLDU
Son Güncelleme :

03 Aralık 2022 - 9:42

191 views
reklam -->

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde yaşayan S.G. telefon dolandırıcılarının son kurbanı oldu.

100. Yıl Mahallesi’nde yaşanan olayda bilmediği bir numara tarafından aranan S.G. telefonu açtığında karşısında kendisini polis olarak tanıtan bir şahıs tarafından FETÖ üyesi banka çalışanlarına yapılacak operasyon ile ilgili adının geçtiği iddia edilmesi üzerine telaşa kapıldı.

KONTROL AMAÇLI MOBİL BANKACILIK BİLGİLERİNİ PAYLAŞTI

Telefonun karşı tarafındaki dolandırıcının söylediklerini harfiyen uygulan S.G. dolandırıcıya kontrol amaçlı mobil bankacılık bilgilerini verdi.

11 BİN DOLARINI ALIP 188.500 TL DE BORÇLANDIRMIŞLAR

İlgili sözde soruşturmada hesabı kontrol edilen S.G. telefonunu kapattı. Görüşmenin ardından telefonuna gelen “Hesabınızdan para çıkışı olmuştur” mesajları üzerine mobil bankacılık üzerinden hesaplarını kontrol eden şahıs döviz hesabındaki 11 bin doların buharlaştığını ve 188.500 TL ihtiyaç kredisi çekildiğini görünce şoka girdi.

EMNİYET GÜÇLERİ PARANIN BİR KISMINI KURTARDI

Soluğu Süleymanpaşa Çarşı Polis Merkezi’nde alan S.G. olayı emniyet güçleri ile paylaşırken yapılan incelemede dolandırıcılık yoluyla elde edilen paranın şüpheli hesaplara aktarıldığı, bir miktar paranın ise kripto borsasına yatırıldığını tespit etti.

Şüpheli Banka Hesabına Bloke işlemi uygulatan emniyet ekipleri bir miktar parayı kurtarırken konuyla alakalı çalışma başlattı.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam