ATATÜRK’E SAYGISIZLIĞA MAHKEMEDEN İBRETLİK CEZA - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

20 Mayıs 2024 - 06:33

ATATÜRK’E SAYGISIZLIĞA MAHKEMEDEN İBRETLİK CEZA

reklam
ATATÜRK’E SAYGISIZLIĞA MAHKEMEDEN İBRETLİK CEZA
Son Güncelleme :

18 Mart 2024 - 13:20

398 views
reklam -->

Marmaraereğlisi’ne bağlı Sultanköy Mahallesi’nde içinde saman balyaları bulunan ahırdan bozma yapıya Mustafa Kemal Atatürk’ün portresinin yer aldığı brandayı yan bir şekilde asan M.U.’ya Marmaraereğlisi Sulh Ceza Hakimliği ibretlik bir ceza verdi.

Yaşanan olayda şahıs hakkında şikayette bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği Marmaraereğlisi Şube Başkanı Özlem Ünal ile Atatürkçü Düşünce Derneği Marmaraereğlisi önceki dönem İlçe Başkanı ve Şube Yönetim Kurulu Üyesi Suzan Demirhan’ın şikayetleri üzerine Marmaraereğlisi Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheli M.U. hakkında adli kontrol talebinde bulundu.

“ATATÜRK VE MİLLİ DEĞERLER” KONULU EĞİTİME TABİ TUTULACAK

Soruşturma dosyasını inceleyen Marmaraereğlisi Sulh Ceza Mahkemesi, şüpheli M.U. hakkında Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret suçundan dolayı 5271 sayılı CMK’nın 109/3-© maddesi gereğince “Atatürk ve Milli Değerler” konulu eğitime tabi tutulmasına ve adli kontrol tedbirine tabi tutulmasına karar verdi.

EĞİTİME KATILMAZSA TUTUKLANACAK

Verilen karar neticesinde şüpheli M.U. Tekirdağ Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından belirlenecek günlerde toplam 10 saat “Atatürk ve Milli Değerler” konulu seminer alacak. M.U.’nun eğitime katılmaması durumunda ise derhal tutuklanarak cezaevine gönderilecek.

Özcan Büyükoğlu

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam