ATATÜRK ÇOCUKLARININ OKUMA BAYRAMI - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

9 Mayıs 2024 - 12:32

ATATÜRK ÇOCUKLARININ OKUMA BAYRAMI

reklam
ATATÜRK ÇOCUKLARININ OKUMA BAYRAMI
Son Güncelleme :

11 Mart 2024 - 9:36

207 views
reklam -->

Tekirdağ Süleymanpaşa İlçesi 100. Yıl Mahallesi’nde bulunan Şehit Halil Tuna Alagöz İlkokulu 1-B sınıfı öğrencileri okuma bayramı düzenlediler.

Okuma Bayramı Öğretmenleri Merzide Çakır’ın; “Bir varmış bir yokmuş/Evvel zaman içinde/Kalbur Saman içinde/Develer tellal iken/Pireler hamal iken/Ben de babamın beşiğini/ Tıngır mıngır sallar iken… 35 tane çocuk, şaşkın bakışlarla bu okulun kapısından içeriye girmiş. Bu çocuklar çok çalışmış, çok yorulmuş ve sonunda hepsi de okumayı ve yazmayı öğrenmişler. Bugün o 35 çocuğun bayramı, bugün bizim bayramımız, bugün Okuma Bayramı… Okuma Bayramı’na hoş geldiniz!” sözleriyle başlayan açılış konuşması sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda öğrenciler ALFABE yi şiirleriyle tanıttılar.

Mustafa ve Ömer Ali’nin okuduğu şiirler sonrasında öğrenciler 1881’de isimli şarkıyı seslendirdiler. Uras ve Tuğberk in okuduğu şiirler sonrasında öğrenciler “Nasıl Söylerim Atatürk Öldü” isimli şarkıyı söylediler. Deniz ve Zeynep Arda ile Rüzgârın şiirlerini sunumundan sonra Meslekleri tanıtan öğrencilerin programı Cemre ve 10 öğrencini okuduğu şiirler sonrasında Geri Dönüşüm şarkısıyla devam etti.

Program, Arda ve Aras’ in okuduğu şiirler sonrasında öğretmenleri Merzide Çakır’ın öğrencilerine Okuma madalyalarını vermesi sonrasında günün anısına öğrenciler ve aileleriyle fotoğraf çekimiyle sona erdi.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam