4 nesildir süren gelenek 99 yıllık tecrübe ile ette güven; ERİŞ ET PAZARI - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 05:42

4 nesildir süren gelenek 99 yıllık tecrübe ile ette güven; ERİŞ ET PAZARI

reklam
4 nesildir süren gelenek 99 yıllık tecrübe ile ette güven; ERİŞ ET PAZARI
Son Güncelleme :

01 Temmuz 2022 - 19:05

432 views
reklam -->

Eriş Et Pazarı İşletmecisi Serkan Eriş, dedelerinden gelen ve kaliteden ödün vermeden 4 kuşaktır devam eden Tekirdağ’ın en eski kasabı olma unvanına sahip Eriş Et ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“99 YILDIR HALKIMIZA GÜVENİLİR ET SAĞLAMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”

4 kuşaktır Tekirdağlılara güvenilir et sağlamanın gururunu yaşadıklarını belirten Serkan Eriş; “1923 yılında hizmet vermeye başladık. O zamandan bugüne 4 kuşak 99 yıldır hizmet vermeye devam ediyoruz. Tekirdağ’ın en eski kasabıyız. Daha önce halin içindeydik. 1994 yılından beri Ertuğrul Mahallesi Yavuz Bey Sokak Eski Cami arkasında işimize devam ediyoruz. 99 yıldır halkımıza güvenilir et sağlamanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.

“TRAKYA DIŞINDAN HİÇBİR ŞEKİLDE ET SOKMUYORUZ”

Küçükbaş ve büyükbaş hayvanların hepsinin sadece Trakya’da yetişen hayvanlar olduğunu ve kesinlikle Trakya dışından ürün satmadıklarının altını çizen Eriş; “Hayvanları kendimiz sadece Trakya içinden canlı olarak alıp çiftliğe götürüyoruz. Çiftlikten talebe göre kesim yaptırıyoruz. Kesimlerimiz resmi belediye mezbahasında oluyor. Trakya dışından hiçbir şekilde et sokmuyoruz. Kesik et ya da kaçak et bu dükkandan içeri 1 kez girmemiştir, giremez de. Kuzularımız bölgemizin kıvırcık kuzuları. Suyun ötesinden hiçbir şekilde et dükkanımıza gelmiyor. Keşan’dan ve kendi köylümüzün üretiminden alıp vatandaşa sunuyoruz.” diye konuştu. 

“TÜM ÜRÜNLERİMİZ YÖRESEL”

A’dan Z’ye toptandan perakendeye büyükbaştan küçükbaşa hatta hindiye tavuğa kadar çok geniş bir yelpazede ürün çeşitliliği sağladıklarını belirterek sözlerine devam eden Eriş Et Pazarı İşletmecisi Serkan Eriş açıklamalarında şunları söyledi:

Et çeşitlerinden A’dan Z’ye her çeşit etimiz mevcut. Toptan, perakende, müşterilerimizin taleplerine göre her şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Büyükbaş, küçükbaş, tavuk hatta hindi mamullerimizi de vatandaşlarımıza taze taze sunuyoruz. Bunların dışında kuru bakliyat ve şarküteri ürünlerimiz var. Onların da hepsini bizzat üreticimizden alıyoruz. Tüm ürünlerimiz yöresel. Yerel esnafımızla, köylümüzle işbirliği yaparak ayakta kalmaya çalışıyoruz.

“ET MAMULLERİNİN HEPSİ KENDİ İMALATIMIZ”

99 yıldır tek şube olarak hizmet veriyoruz. Belki de sürekliliğimizin sebebi burada yatıyor. Et mamullerinin hepsi kendi imalatımız. Patentimiz var. Tarım ilçe müdürlüğünden yetkimiz ve belgemiz mevcut. Kendi dükkanımızda üretim yapıyoruz. Özellikle sucuk, kasap köfte, Tekirdağ köftesi, satır köfte en çok tercih edilen ürünlerimiz.

“İLERİKİ ZAMANDA ET FİYATLARINDA TIRMANIŞ ÖN GÖRMEK BİZİ KORKUTUYOR”

Şu andaki koşullar özellikle küçük esnaf açısından çok zor. Sıkıntılarımız çok büyük. Bugün köylü, çiftçi hayvan üretiminden günden güne çekiliyor. Kurban bayramından 1-2 ay sonra et konusunda daha da sıkıntılar olacağını öngörüyoruz. İnsanların bu ekonomik şartlarda maalesef her geçen gün alım gücü azalıyor. Alım gücü azalınca da tüm esnafın maalesef işleri yavaşlıyor. Ya gramaj düşüyor ya alım süreci uzuyor. Özellikle son 1 yıldır bunu yaşıyoruz. İleriki zamanda et fiyatlarında tırmanış ön görmek bizi korkutuyor. İnşallah yanılırız, inşallah bir önlem alınır diye umuyoruz.

KURBANINI SEÇ BAYRAMIN BİRİNCİ GÜNÜ ETİ KAPINA GELSİN

Kurban kesimi senelerden beri devam ediyoruz. Kendi çiftliğimizdeki büyükbaş ya da küçükbaş hayvanları ister tüm ister hisse bazında kişilerin toplanıp hayvanı almak şartıyla hizmet veriyoruz. Müşterilerimiz beğeniyor seçiyor. Kurban bayramının 1. günü kesip kendilerine teslim ediyoruz.

ETİ DOLAPTA DEĞİL ÇİFTLİKTE SAĞLIKLI BESLEYİP BEKLETİYOR

Son dönemde maalesef sistem değişti. Kasaplar kuyumcu dükkanı gibi oldu. Hemen kesim ve mamul haline getirme işlemi yapılıyor. Biz biraz daha eski usulle devam etmeye çalışıyoruz. Etlerimiz askı dolapta duruyor. Suyunu salmadan kıyma, kuşbaşı kesimde lezzetli olmasını sağlıyoruz. Eti çok fazla işleyip mamul haline getirerek vitrinde sunmak istemiyoruz. Müşterimizin talebine göre kesim yapıyor ve mamule çeviriyoruz. Etin muhafaza konusunda da canlı olarak çiftliğimizde hayvanımızı tutuyoruz. Keseceğimiz sayıyı talebe göre belirleyip müşterilerimize taze olarak sunuyoruz.

DİLEYEN SOSYAL MEDYADAN DİLEYEN BİZZAT GİDEREK ÜRÜNLERİ İNCELEYEBİLİR

Facebook ve İnstagram’da Eriş Et olarak hesaplarımız mevcut. Dileyen sosyal medyadan, dileyense Ertuğrul Mahallesi Yavuz Bey Sokak Eski Cami arkasındaki işletmemize gelip kendi gözleri ile görerek çeşitlerimiz hakkında bilgi alabilir. Bizim en büyük güvencemiz müşterilerimizin memnuniyeti. Bunu 99 yıldır sağlıyoruz. Sağlamaya da devam edeceğiz.” 

Özlem Gürakar / TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam