TÜRK SAVUNMA SANAYİSİ ÇORLULU SANAYİCİLER İLE BÜYÜYECEK - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

20 Mayıs 2024 - 09:59

TÜRK SAVUNMA SANAYİSİ ÇORLULU SANAYİCİLER İLE BÜYÜYECEK

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan imzaladığı protokol ile Çorlulu sanayicilere Türk Savunma Sanayisinin kapılarını açtı. Türk Savunma Sanayisine destek verebilecek bir çok firmanın bulunduğu Çorlu ile İstanbul arasında köprüler kuruldu.

reklam
TÜRK SAVUNMA SANAYİSİ ÇORLULU SANAYİCİLER İLE BÜYÜYECEK
Son Güncelleme :

10 Aralık 2021 - 15:20

134 views
reklam -->

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve SAHA İstanbul arasında “Çorlu Savunma Sanayi Geliştirme İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen imza törenine, Çorlu TSO  Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Meclis Başkanı Erdim Noyan, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Manav, Genel Sekreter İbrahim Karağöz, SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş ve Deniz Projeleri Koordinatörü Levent Kerim Uça katıldı.

İZZET VOLKAN: “BÖLGEMİZE VE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan imza töreninde yaptığı konuşmada; SAHA İstanbul ile işbirliğini geliştirme noktasında önemli bir protokol imzaladıklarını belirterek, “Odamız bünyesinde kurulacak SAHA İstanbul İrtibat Ofisi ile sanayicilerimiz savunma sanayi konusunda güzel işlere imza atacaklar. Bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum“  dedi.

İLHAMİ KELEŞ: “BU BÖLGEDE SAVUNMA SANAYİNDE FAALİYET GÖSTEREBİLECEK POTANSİYELİ OLAN ÇOK SAYIDA FİRMA VAR”

SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş de Çorlu’nun önemli bir üretim potansiyeli olduğunu belirterek, “Bu bölgede savunma sanayinde faaliyet gösterebilecek potansiyeli olan çok sayıda firma var. Bu uygulama ile güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum“ diye konuştu.    

SAHA İSTANBUL’UN TECRÜBESİ, ÇORLU’NUN ÜRETİM GÜCÜ İLE BULUŞUYOR

Çorlu Savunma Sanayi Geliştirme Programı kapsamında imzalanan bu protokol ile Çorlu TSO üyelerinin savunma sanayii, sivil havacılık ve uzay sektörlerinde üretim yapmaya teşvik etmek üzere; bilgilendirilmesi, projelerden haberdar edilmesi, projeler etrafında kümelenmesi ve ana yüklenicilerle birlikte çalışma ortamının sağlanması amaçlanıyor.

Üniversitelerle sanayinin senkronize çalışmasının sağlanması, devlet desteklerinin protokol konusu ana sektörlerdeki projelere yoğunlaştırılması, ülkede olmayan ve fakat mutlaka olması gereken üretim yeteneklerin ülkeye kazandırılması, yurt dışı pazar arayışına destek verilmesi hususları imzalanan “Çorlu Savunma Sanayi Geliştirme İşbirliği Protokolü ”nün hedefleri arasında yer alıyor.

ÇORLU – İSTANBUL ARASINDA BİLGİ VE ÜRETİM KÖPRÜSÜ KURULUYOR                                          

Protokol kapsamında; oda üyeleri ve SAHA İstanbul üyeleri arasında iş birliği ve dayanışma ortamı oluşturulacak. Savunma sanayii, sivil havacılık ve uzay sektörlerine yönelik sistem ve alt sistem projelerinde Çorlu TSO ve SAHA İstanbul üyelerinin birlikte iş yapmaları sağlanacak ve bilgi paylaşımına imkan verilecek. Sektörün gelişimine yönelik; fuar, sergi, eğitim, seminer, konferans ve çalıştay gibi etkinlikler düzenlenecek.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam