TTSO MÜŞTEREK MESLEK KOMİTE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 11:29

TTSO MÜŞTEREK MESLEK KOMİTE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

reklam
TTSO MÜŞTEREK MESLEK KOMİTE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Son Güncelleme :

01 Aralık 2021 - 14:43

128 views
reklam -->

TOBB 5174 sayılı Kanun kapsamında Odaların asli görevi olan Madde 4: “Odalar; Üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, mensuplarının birbirleri ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak” hususları çerçevesinde; Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) 2021 yılı Müşterek Meslek Komite Toplantısı 30 Kasım 2021 Salı günü gerçekleşti.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hakan Şık, Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay ile Meclis ve Komite Üyeleri toplantıya katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmalarını yapan Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay; “Sayın Meclis Başkanım, Değerli Meclis Üyelerimiz ve Komitelerimizin Kıymetli Üyeleri Tekirdağ’ın ekonomik, ticari ve sosyal yönden gelişimine yön veren Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirterek sözlerime başlamak istiyorum. Bileşik Meslek Komiteleri toplantımıza hoş geldiniz.

Değerli çalışma arkadaşlarım,

Yılsonu yaklaşırken tüm meslek komitelerimizi bir araya toplayarak yaşanan zorlu piyasa koşulları nedeniyle zor günler geçiren sektör temsilcilerimizle istişarede bulunmak istedik. Odamız bünyesinde çalışmalar yürüten Meslek Komitelerinin sorunlarının, bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin görüşülerek değerlendirildiği ve sektör temsilcilerinin birbirlerinin sorunları hakkında fikir sahibi olarak dayanışmanın amaçlandığı toplantımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası olarak, hep birlikte şehrimizin üretimi ve istihdamı adına, ortak aklı ön plana çıkaran çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz ve bunların da meyvelerini alıyoruz.” Dedi.

Meslek Komitelerimizin Yönlendirmeleri Yönetim Kurulumuzun Çalışmalarına Önemli Ölçüde Yardımcı Olmaktadır

Başkan Günay; “Meslek Komiteleri olarak buradaki tek görevimiz, mesleki gelişim, sektörel konular ve meslektaşlarımızı temsil değildir. Aynı zamanda bu şehrin tüm konularından, çözüm bekleyen hususlarından iş dünyası temsilcileri olarak bizler de mesulüz. Bu şehrin sanayi, tarım, lojistik, hizmet sektörü alanında gelişimi, turizm değerlerinin tanıtımı korunması ve gelişmesi, eğitimi, yaşam standartları, sosyokültürel altyapısı gibi her konuda görüşleriniz çok değerli. Bu anlamda, Meslek Komitelerimizin; bölgemizde tespit edilen sorunları ve çözüm önerilerini kendi meslek komite toplantılarında görüşerek karar almalarını ve bu kararların yönetim kurulumuza iletilmesini, çok önemli buluyoruz. Meslek komitelerimizin yönlendirmeleri Yönetim Kurulumuzun çalışmalarına önemli ölçüde yardımcı olmaktadır. Hep birlikte bu şehir için çalışmaya devam edelim, sizlerin çözülen sorunu demek Tekirdağ’ımızın kazanması, gelişmesi demektir. Tekirdağ iş dünyasına ve şehrimize faydalı olmak için yönetim olarak sürekli çalışıyoruz. Her bir üyemiz sektörel sorunlar veya şehirle ilgili her problemde 24 saat Oda yönetimine ulaşabilir, her türlü problemde üyelerimizin yanında olduğumuzu belirtmek etmek isterim. “ ifadelerini kullandı.

Sektörünüzün Sorunlarını Çözmek, Yeni Fikirler Geliştirmek İçin Sizlerden Daha Çok Çalışmalar Bekliyoruz

Günay sözlerinin devamında; “Komite toplantılarının düzenli yapılması Odamızın işleyişi için çok önemli. Komitelerimizin aldıkları karar doğrultusunda bizler çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Akredite oda olarak ve daha iyi koşullarda üyelerimize hizmet verebilmek için planlarımız doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Odamız bünyesinde personelimizin oluşturmuş olduğu Akreditasyon Çalışma Grubu ile Odamızı daha da üst seviyelere çıkaracağımızı ümit ediyorum.  Bu yolda komitelerimize düşen görevler de var. Sektörünüzün sorunlarını çözmek, yeni fikirler geliştirmek için sizlerden daha çok çalışmalar bekliyoruz. Akreditasyon puanımızın daha da artması için komitelerimiz üzerinden hesaplanacak puanları çok önemli. Odamız ve üyelerimizin ortak sorunlarını masaya yatırıp, çözüm önerilerinin arandığı bu bileşik meslek komiteleri toplantımız ile birlik ve beraberliğimizi artırmak adına büyük faydalar sağlayacağı düşüncesindeyim.” Açıklamasında bulundu.

Bizler, Üyelerimizin, Esnafımızın ve Sanayicimizin Sıkıntılarını Siz Komite Başkanlarımızdan, Komite Üyelerimizden Öğreniyoruz

Konuşmasının son bölümünde; “Komitelerimiz; esnafımızın ve sanayicimizin nabzını tutan birimlerimizdir” diyen Başkan Günay; “Bizler, üyelerimizin, esnafımızın ve sanayicimizin sıkıntılarını siz komite başkanlarımızdan, komite üyelerimizden öğreniyoruz. Bu vesile ile ilimizin ve sizlerin sorunlarına sahip çıkıyoruz. Takdir edersiniz ki komitelerimizin sıkıntılarını tespit etmek, bunları her ortamda dile getirmek ve çözmek bizlerin öncelikli görevidir. Odaların çalışması, meslek komitelerin çalışması ile doğru orantılıdır.  Müşterek Meslek Komite toplantımızın şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyor, hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Başkan Günay konuşmasının ardından; Asgari ücretle ilgili yapılacak düzenlemeler, enflasyon oranları, asgari ücretin işveren üzerindeki yükü ve işverene olan yükün hafifletilmesi için yapılması gerekenler, 2021 yılındaki büyüme rakamları ve tüm bu ekonomik verilere göre doğacak sonuçlar ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Toplantının son bölümünde ise komite üyelerinden gelen; ekmek fiyat tarifesi, et fiyat tarifesi, üretimin arttırılması, ara eleman sıkıntısı, asgari ücret, enflasyon, kur artışı, enerji ve yakıt maliyetleri ve elektrik fiyatları, girişimciliğin desteklenmesi, devlet destekleri, vergisel yükler ve finansa ulaşım konularında gelen talepler doğrultusunda sektörel sorunlar ve çözüm önerileri hakkında istişarelerde bulunuldu.  

HABER MERKEZİ

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam