TEMA VAKFI GELECEĞİMİZİ BİLİNÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

20 Mayıs 2024 - 13:33

TEMA VAKFI GELECEĞİMİZİ BİLİNÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR

reklam
TEMA VAKFI GELECEĞİMİZİ BİLİNÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR
Son Güncelleme :

25 Şubat 2024 - 10:02

134 views
reklam -->

TEMA Vakfı Tekirdağ İl Temsilciliği, geleceğimiz olan çocuklarımız ile birlikte yaptığı çalışmalarla öğrencileri bilgilendirmeye devam ediyor.

Toprak yoksa hayat yok diyerek yola çıkan TEMA Vakfı Tekirdağ İl Temsilcisi Filiz Özkaynak Dikdönek, “Tıpkı soluduğumuz hava gibi ona da ihtiyacımız var. O bizi besler ve ondan bizler sorumluyuz. 10 cm verimli toprak 2000 yılda oluşur ancak sadece 2021 yılında 140 milyon ton toprak kaybedildi. Ormanlar ve bitkiler toprağı tutar fakat 2022 yılında 12.384 milyon hektar orman yok oldu. Verimli topraklar sınırlıdır ve uzmanlara göre 2050 yılında ekilebilir alan yarıya düşeceği uyarısı var.” dedi.

“TOPRAĞIMIZI ASFALT ALTINA GÖMMEMELİYİZ”

Açıklamalarına devam eden Dikdönek; “Toprak siyasete yön verenlerin dışında  hepimizi ilgilendiriyor. Toprağımızı asfalt altına gömmemeliyiz, ayağımızın altındaki zeminin kıymetini bilmek, topraklarımız daha fazla zarar görmeden  önlem almak için temelden bilgilendirmek adına okullarımız da Tema vakfı olarak Toprak eğitimleri veriyoruz.” diye konuştu.

Son çalışmalarını Hüseyin Pehlivan İlkokulu 2/B gönüllü sınıfı ile yaptıklarını belirten TEMA Vakfı Tekirdağ İl Temsilcisi Filiz Özkaynak Dikdönek; “Toprak yoksa hayat yok dediğimiz Hüseyin Pehlivan ilkokulu  2- B gönüllü sınıfımıza; öğretmenimiz Hasan Aydın’a ve idarecilerimize duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam