TEKİRDAĞLI FİRMALARDAN İHRACATTA SEVİNDİREN ARTIŞ - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 09:49

TEKİRDAĞLI FİRMALARDAN İHRACATTA SEVİNDİREN ARTIŞ

reklam
TEKİRDAĞLI FİRMALARDAN İHRACATTA SEVİNDİREN ARTIŞ
Son Güncelleme :

07 Mart 2022 - 13:32

123 views
reklam -->

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay; Şubat ayında ilimizden yapılan ihracatın 2021 yılın aynı ayına göre %44 arttığını açıkladı.

İHRACATTA OCAK AYINA GÖRE %22 ARTIŞ OLDU

İhracatın ocak ayına göre de arttığının altını çizen Başkan Günay; “Tekirdağ merkezli firmalar 2022 yılı Şubat ayında 136 Milyon 97 bin dolar ihracat rakamına ulaştı. Şubat ayında ilimizden yapılan ihracat bir önceki aya göre %22 artmıştır.” diye konuştu.

GÜNAY: “TEKİRDAĞ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Açıklamalarına devam eden Başkan Günay şunları söyledi:

“Şubat ayında Tekirdağ’dan ihraç edilen ürünler olarak; Kimyevi Maddeler ve Mamulleri, Elektrik ve Elektronik, Demir ve Demir Dışı Metaller, Hazırgiyim ve Konfeksiyon, Makine ve Aksamları, Tekstil ve Hammaddeleri ile Otomotiv Endüstrisi ön sıraya çıkmıştır.

Tekirdağ’dan ihraç yapılan ülkeler arasında ise ön sırada; Almanya, İtalya, Bulgaristan, İspanya ve UK (Birleşik Krallık) yer almıştır. 

İhracatımızın artmasında rol oynayan firmalarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tekirdağ için çalışmaya devam edeceğiz.”

 TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam