TEKİRDAĞ’I SÜPER LİG SEVİYESİNDE TEMSİL EDEN TEK TAKIM - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 11:45

TEKİRDAĞ’I SÜPER LİG SEVİYESİNDE TEMSİL EDEN TEK TAKIM

reklam
TEKİRDAĞ’I SÜPER LİG SEVİYESİNDE TEMSİL EDEN TEK TAKIM
Son Güncelleme :

14 Ekim 2022 - 10:58

386 views
reklam -->

Eski adıyla Tekirdağspor Kulübü Hentbol takımı yeni adıyla Tekirdağ Süleymanpaşa Sportif AŞ.

Tekirdağ’ı Süper Lig seviyesinde temsil eden tek takım olan Tekirdağ Süleymanpaşa Sportif AŞKadın Hentbol Takımı Yönetim Kurulu Başkanı Mülahim Kuru aracılığıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Süleymanpaşa Sportif AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mülahim Kuru, hentbol branşının geçmişinden başlayıp tüm konuları ve yapmak istediklerini açıkladı.

MÜLAHİM KURU: “TÜRKİYE DE DE BİR İLKİ YAPALIM DEDİK”

“Tekirdağ Süleymanpaşa Sportif A’nın kuruluşu ile ilgili bilgi vererek sözlerine başlayan Başkan Kuru; “Kadın Hentbol TakımımımızTekirdağ Spor Kulübü Başkanlığı yaptığım dönemde 2020 yılında Malkara 14 Kasım Spor kulübünden devir alarak açtığımız hentbol branşının devamı diyebiliriz. Kadın hentbol branşına Tekirdağ spor çatısı altında 2 sezonda yükselerek süper lig kategorisinde mücadele etme hakkı kazandırmıştık.Tekirdağ Spor Başkanlık görevimi bırakma kararımdan sonra adaylığını koyan ve yeni Başkan seçilen Ekrem Daşdan başkanım ve yönetimi ile yaptığımız ikili görüşmeler sonucunda Tekirdağ Spor kulübü olarak futbola önem vereceklerini ancak bu branşında yürütülmesi şehrimizin adının taşınması gerektiği düşüncelerini iletmelerinden ve ‘bu branşı da buyurun siz devam ettirin’ şeklinde beyan etmelerinden dolayı beraber karar vererek, hentbol branşınıda devir alma kararı aldık ve yeni çıkan spor yasasına da uygun olsun ve Türkiye de de bir ilki yapalım dedik ve Tekirdağ Süleymanpaşa Sportif AŞ’yi kurduk.” dedi.

Açıklamalarına devam eden Başkan kuru şunları söyledi:

“4 MİLYON LİRALIK BÜTÇE PLANLAMASI YAPTIK”

“2022-2023 Türkiye Hentbol Federasyonu Hentbol Kadınlar Süper Liginde mücadele etmek ve sezonu güzel bir pozisyonda bitirmek adına geçtiğimiz sezondan 4 sporcumuz ve A Milli ve Genç Milli Takımlarında oynama hakkı kazanmış, alanında tecrübeli sporculardan oluşan sporculardan oluşan güzel bir kadro kurduk.Bu kadro oluşumu için ve yıllık konaklama, deplasman, İAŞE, maaş gibi giderleri içinde yaklaşık 4 milyon liralık bir bütçe planlaması yaptık.

“SİZİNLE BİR FAZLAYIZ“

Fikstür dezavantajı ile başladığımız yeni sezonda şuan 8. pozisyondayız ve 22 Ekim’de de Yenimahalle Deplasmanı ile zorlu bir müsabaka oynayacağız. Bundan sonra ki her müsabakamıza muhakkak bekliyoruz. Buradan sizlere de fikstürümüzü paylaşarak tüm müsabakalarda desteklerinize ihtiyacımız olduğunu söylemek istiyoruz. Salon müsabakası olduğu için tek ben mi yeteceğim lütfen demeyin ufak bir kalabalık bile rakibe karşı ciddi bir baskı uyandırıyor.Biraz klişe bir cümle olacak belki ama sizinle bir fazlayız diyerek güzel bir hareket başlamasını istiyoruz.Müsabakalarımızı maalesef ilçemiz sınırlarında ki Atatürk kapalı spor salonunun uzun zamandan beri tadilatta olduğundan dolayı Muratlı Atatürk Kapalı spor salonunda oynamak zorunda kalıyoruz ama biliyoruz ki sizler bizi orda da yalnız bırakmayacaksınız.

“TEK AMACIMIZIN ŞEHRİMİZİN ADINI ÜLKEMİZİN DÖRT BİR YANINDA DUYURMAK”

Tek amacımızın Şehrimizin adını ülkemizin dört bir yanında duyurmak, temsil etmek olduğu bu yolda sizlerin desteklerine, hitap ettiği kitlelere çok ama çok ihtiyacımız var, gelin hayat koşturmacamızın yoğun olduğu bu dönemde bir buçuk iki saat her şeyden uzaklaşarak, beynimizin ruhumuzun dinlenmesini sağlayalım, heyecan duygularını ve en önemlisi sporun birleştirici gücü sayesinde hiç tanımasak bile inandığımız takım uğruna beraber sevinip beraber üzüldüğümüz birlik beraberlik duygularını yaşayalım yaşatalım.

HENTBOL SEVGİSİ AŞILANACAK
Tekirdağ’ımızın adını camia ve sporu seven vatandaşlarımıza, sizlerin aracılığı ile planladığımız ve adına “SİHİRLİ TOPA DOKUN” adı altında başlatacağımız ve tüm iç saha müsabakalarımızda herkese hentbolu sevdirmek adına 5 tane 7 metre atışında en çok gol atan katılımcıya hentbolun sihirli dünyasının topunu vereceğimiz müjdesini vermek istiyoruz. Bu hareketimizin tüm kulüplere de örnek olmasını Ülkemiz adına da hentbolun da yoğun bir seyirci kitlesinin oluşumu adına bir ön ayak olmasını umut ediyoruz.”

Tekirdağ Süleymanpaşa Sportif AŞ Yönetim Kurulu Başkanı MülahimKuru’nun konuşmasının ardından şehrimizi Süper Lig’de temsil eden başarılı hentbolcuların tanıtımı yapıldı. Toplantı fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Özlem Gürakar / GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam