TEKİRDAĞ’DA GÜNEŞİ GÖRENLERE BİR DAHA BAKTIRAN DOĞA OLAYI - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 10:47

TEKİRDAĞ’DA GÜNEŞİ GÖRENLERE BİR DAHA BAKTIRAN DOĞA OLAYI

reklam
TEKİRDAĞ’DA GÜNEŞİ GÖRENLERE BİR DAHA BAKTIRAN DOĞA OLAYI
Son Güncelleme :

30 Ocak 2022 - 14:42

535 views
reklam -->

Tekirdağ’da pazar günü başlarını göğe kaldırıp güneşe bakanlar belki de daha önce hiç görmedikleri bir sürpriz ile karşılaştılar.

Güneşin etrafında halkaların oluşması olayına ilk kez şahitlik edenler cep telefonlarına sarılıp nadiren gerçekleşen olayı kayıt altına almaya çalıştılar.

Güneş halesi olarak bilinen az rastlanan doğa olayı Tekirdağlılara heyecan yaşatırken yaklaşık 1 saat boyunca gökyüzünde kalarak seyir zevki oluşturdu. 

GÜNEŞ HALESİ NEDİR?

Tarihte eski inanışlara göre güneşin etrafında oluşan halka olan hale, yağmurun habercisi olarak nitelendirilmektedir. Meteoroloji biliminde de yüksek bulutlar genellikle fırtına öncesinde gelir, bir nebze bu eski anlayışı doğrular niteliktedir. Hale oluşumunda gökyüzü az bulutlu ve açıktır. Gökyüzünde onlarca kilometre sürüklenen ince buz bulutları hale oluşumunun göstergesidir.

İngilizce ismiyle ‘halo clouds’ olarak da isimlendirilir. Bu ince ama büyük bulutlar milyonlarca küçük buz kristalleri barındırır. Hale şeklinde görülen hale dairesi, güneşten gelen ışıkların buz kristallerine çarparak kırılarak yansıması sonucunda oluşur. Güneş ile insan gözü arasında ayna görevi gören küçük buz kristalleri, uygun açı ile güneşten çıkan ışının bu şekilde görünmesini sağlar.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam