TEKİRDAĞ DOĞA KOLEJİ EĞİTİMDE FARK YARATIYOR - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

20 Mayıs 2024 - 11:12

TEKİRDAĞ DOĞA KOLEJİ EĞİTİMDE FARK YARATIYOR

reklam
TEKİRDAĞ DOĞA KOLEJİ EĞİTİMDE FARK YARATIYOR
Son Güncelleme :

09 Mayıs 2024 - 14:24

1.532 views
reklam -->

Tekirdağ Doğa Koleji Yönetimi Kampüs Müdürü Irmak Eren öncülüğünde okul kampüsünde fark yaratan derslerinden Drama, yeniliklerin öncüsü tarım ve hayvancılığı teknolojik bağlamda destekleyen Ekoloji dersi ve Yabancı dil eğitimi hakkında kampüs bahçesinde verilen öğle yemeğinde bir araya gelindi.

İLK HEDEF KONUŞMAKTAN ÇEKİNMEYEN ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEK

Yabancı dil dersi hakkında bilgi veren Feride Mutlu ilk hedeflerinin konuşmaktan çekinmeyen çocuklar yetiştirmek olduğunu, bol kelime bilgisi, dijital uygulamalar ve pratikle 12 yıldır bu hedefi gerçekleştirdiklerini söyledi.

FARK YARATAN BRANŞ DERSLERİNİ BELİRLİ BİR MÜFREDAT PARALELİNDE İŞLİYOR

Drama dersi hakkında bilgi veren Drama öğretmeni Özlem Özzade Şentürk Tekirdağ Doğa Kolejinin örnek bir okul olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti; “Doğa Koleji aynı zamanda fark yaratan branş derslerini belirli bir müfredat paralelinde işler. Çocukların akademik başarılarının yanı sıra özgüveni yüksek, topluluk karşısında konuşmaya hakim, kendini ifade etmek konusunda yetenekli birer dünya vatandaşı olarak yetişmelerini hedefler.”

DİĞER ÖZEL OKULLARDA OLMAYAN EKOLOJİ DERSİ İLE ÖN PLANA ÇIKIYOR

Okul daha önce de bahsettiğimiz hali hazırda devam etmekte olan diğer özel okullarda olmayan Ekoloji dersi ile ön plana çıkmaktadır. Yeniliklerin öncüsü olmaya devam eden okulda Ekoloji öğretmeni Gizem Yağmur Atmaca bu sefer öğrencilerin kendi elleriyle çilek ve marullarını yetiştirdikleri hidroponik (topraksız tarım) sistemini ve yepyeni başlattıkları projeleri ipek böcekçiliği konusunda bilgi verdi. Öğrenciler ipek böceği projesinin yumurtadan tırtıla, tırtıldan kozaya, kozadan kelebeğe dönüşüm sürecini başından sonuna kadar kendileri yönetmektedir.

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam