TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ İLK TOPLANTISINI CANDAN YÜCEER BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRDİ - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

1 Mayıs 2024 - 04:39

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ İLK TOPLANTISINI CANDAN YÜCEER BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRDİ

reklam
TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ İLK TOPLANTISINI CANDAN YÜCEER BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRDİ
Son Güncelleme :

13 Nisan 2024 - 14:44

290 views
reklam -->

31 Mart yerel seçimleri sonrasında yeni üyeleri ile oluşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısını Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer başkanlığında gerçekleştirdi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan toplantıda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Candan Yüceer açılış konuşması gerçekleştirerek meclis üyelerine seslendi.

Geçmiş ramazan bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, konuşmasında şunları söyledi:

“HİZMET BAYRAĞINI DAHA YUKARIYA TAŞIYACAĞIZ”

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminde bize verilen yetkiyle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Nisan 2024 dönemi ilk Meclis Toplantımızı yapıyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. 2024-2029 yılları arasında görev yapacak olan Meclisimizin ilk toplantısını gerçekleştiriyoruz. Meclisimize üstün başarı ve hayırlı çalışmalar diliyorum. Geçmişten günümüze görev alan bütün başkanlarımıza, meclis üyelerimize bütün hemşerilerim adına teşekkürü bir borç bilirim. Onlardan aldığımız hizmet bayrağını daha yukarıya taşıyacağız bu dönem İnşallah.

“TEKİRDAĞ’IN VE İLÇELERİNİN BELEDİYE BAŞKANLARI VE BELEDİYE MECLİS ÜYELERİYİZ”

Hepimiz heyecanlı, tempolu dolu bir seçim sürecinden geçtik. Ne mutlu ki bu zorlu süreç içerisinde siyasi nezaket ve olgunlukla süreci tamamladık. Siyasi parti temsilcilerinin herhangi bir olumsuzluğa mahal vermedikleri ve şehrimize yakışan bir şekilde bu süreci tamamladıkları için bu süreci demokrasi şölenine çevirdikleri için çok teşekkür ediyorum. Acısıyla tatlısıyla bu süreci tamamladık. 1 Nisan itibari ile artık parti ayrımımız bitti. Artık Tekirdağ’ı daha yukarılara taşıma zamanı başladı. Artık bu saatten sonra Tekirdağ bizden hizmet bekler, çalışma ve dayanışma bekler. Tekirdağ bizden halkçı belediyecilik ister. Bizler de 1 Nisan itibari ile artık A partisinin B partisinin belediye başkanı değil bu partinin şu partinin belediye meclis üyesi değil Tekirdağ’ın ve ilçelerinin belediye başkanları ve belediye meclis üyeleriyiz. Varsa kırgınlıklar ardımızda bırakma zamanı gelmiştir diye düşünüyorum.

“YORULMADAN, DURMADAN BÜYÜK BİR AŞKLA TEKİRDAĞ’A HİZMET EDECEĞİZ”

Çözüm önerilerimiz farklı olacak bu mecliste uzlaşma olacaktır, çoğulculuk olacaktır. Tekirdağ ve ülkemize gerekli olan budur diye düşünüyorum. Çünkü bir yönetimdeki en tehlikeli şey ben yaptım oldu mantığıdır. Bu mantık uzlaşma aramaz oysa uzlaşma da hayır vardır diyoruz bir yerde uzlaşı arayışı varsa elinde sonunda orada fayda alınır. Tekirdağ için bu dönem böyle olacağını düşünüyorum. Bizler, bu meclisteki belediye başkanlarıyız, belediye meclis üyeleriyiz. Kendimizi uzlaşarak büyüteceğiz. Tekirdağ’ın ilk kadın büyükşehir belediye başkanı olarak 11 ilçe başkanımız ve kıymetli belediye meclis üyelerimizle beraber, Tekirdağımızı daha güzel daha yaşanabilir bir şehir haline getirebilmek için birlikte çalışmaya hazırım. Buradaki her belediye başkanımız, her bir belediye meclis üyesi arkadaşım, hemşehrilerimizin teveccühüne layık olabilmek için eminimki elinden geleni yapacaktır. Yorulmadan, durmadan büyük bir aşkla Tekirdağ’a hizmet edeceğiz. Hepimizi Allah mahcup etmesin.

“BU KENT HEPİMİZİN!”

Hepimizin bildiği gibi kentimizin sorunları var ama hiçbir sorun çözülemez değil. Eğer bu kente sevdalıysak, insan odaklı bakıyorsak, halkın sorunlarını önemsiyorsak burada bu mecliste çözüm muhakkak bulunacaktır diye düşünüyorum. Bu mecliste farklı anlayışlardan, farklı görüşlerden, farklı partilerden insanlar var ama hepimizin ortak özelliği Tekirdağ hepimizin ve bu güzel kente borçluyuz. Bu meclis, bu borcu ödeme yeridir. Tekirdağlıların anlayışına uygun bir meclis olacaktır burası. Kavganın, öfkenin, çatışmanın yeri değil uzlaşmanın, huzurun çözüm yeri olacaktır. Bir mahallede kimin kime oy verdiği değil bu mahallenin neyi hangi hizmete ihtiyacı olduğu bizim için önemli olan bu. Bizim için öteki yoktur. Ayrımsız ve ötekisiz bir şekilde 11 ilçemizin 373 mahallemizin 1.200.000’e ulaşan hemşerilerimizin öncelikli ihtiyaçları doğrultusunda planlı ve birlikte yönetimi esas alan, cinsiyet eşitliğine, yeşil çevreye duyarlı, adaletli, erişilebilir, şeffaf, katılımcı, güler yüzlü, dürüst, çalışkan bir anlayış içinde çalışacağız. Çalışmalarımızın her evresinde, her alanında hemşehrilerimizin yanında olacağız. Herkes için eşit ve adil bir Tekirdağ için çalışacağız. Çünkü bu kent hepimizin!

“BİZİM MECLİSİMİZİN DAHA YARATICI DAHA MALİYETSİZ BİR ÇÖZÜM ÜRETMESİ GEREKİYOR”

Tekirdağ, hızla büyüyen bir kentimiz ve hızla büyüyen sorunları var. Hem nüfusumuz çok hızlı artıyor hem kentsel alanımız hızla genişliyor. Kentimizin yaşanabilirliğini bozmadan bu denli hızlı bir büyümeyle baş etmemiz gerekiyor. Tekirdağımız daha fazla hizmeti hak ediyor. Daha özenli hizmeti hak ediyor. Bu yüzden bizim meclisimizin daha yaratıcı daha maliyetsiz bir çözüm üretmesi gerekiyor. Gelişimi, planlı bir şekilde planlayıp, programlayıp, alt ve üst yapı yatırımlarımızı arttırarak, bu büyümenin getirdiği sorunları bu dönem çözmemiz gerekiyor. Tabii ki sizinle istişare ederek, danışarak, herkesin önerilerini, eleştirilerini dinleyerek, tüm paydaşlarla güçlü bir koordinasyon sağlayarak, ulaşım ve altyapı sorunlarını çözmüş, krizlere ve afetlere daha dayanıklı, havasıyla-suyuyla sorunsuz, üreten ve istihdam yaratan, yenilikçi ve akılcı, sosyal adalet sağlayan, yoksunluğu yenen, nefes alan-yeşil, kültür ve sanatı geliştiren mutlu bir kent için Tekirdağ için çalışacağız ama bu tek başına belediye başkanlığımızın bizim yapabileceğimiz bir şey değil bu ancak katılımcı bir meclisle başarılabilir. Yani sizlerle bunu ancak hep birlikte başarabiliriz.

“YOLUMUZ AÇIK OLSUN”

Büyük ailemiz Tekirdağımızı hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Ayrımsız, ötekisiz hizmet edeceğiz. Bu dönemin, beş yılın; verimli, faydalı, nitelikli çalışmalara imza attığımız Tekirdağlı hemşehrilerimin neşesine neşe, Tekirdağ’ın gücüne güç kattığımız, kimselerin kimsesiz hissetmediği, ötekisi olmayan bir dönem bir 5 yıl olmasını diliyorum. Yolumuz açık olsun, hepimizi Allah utandırmasın. Tekrar hayırlı, uğurlu olsun.”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer’in konuşmasının ardından gündeme geçilirken 28 gündem maddesi görüşülerek karar bağlandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı 8 Mayıs Çarşamba Günü gerçekleştirilecek.

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam