3 Parti Ortak Adayda Buluştu: “TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ AHMET AKÇAY” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

14 Mayıs 2024 - 21:04

 3 Parti Ortak Adayda Buluştu: “TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ AHMET AKÇAY”

reklam
 3 Parti Ortak Adayda Buluştu: “TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ AHMET AKÇAY”
Son Güncelleme :

17 Şubat 2024 - 13:11

419 views
reklam -->

Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Saadet Partisi’nin oluşturduğu şehir ittifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak Ahmet Akçay’ı gösterdi. Gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşan Ahmet Akçay; “Yarın, çocuklarımız ne durumda olacak diye düşünmediğimiz, değerlerimizin yozlaşmadığı günler için çalışmalarımızı yürüteceğiz. İnsanı ve insan onurunu korumak için gayret göstereceğiz. Haydi hep birlikte Tekirdağ” dedi.

Yerel seçime sayılı günler kala Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Saadet Partisi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı konusunda uzlaşarak Ahmet Akçay’ı aday gösterdi.

Ramada Otel’de gerçekleşen aday tanıtım toplantısına Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı, Deva Partisi Tekirdağ İl Başkanı Hasan Berk Çebi, Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Halil İbrahim Kurt, ilçe başkanları, partililer ve basın mensupları katıldı.

3 PARTİNİN İL BAŞKANINA TEŞEKKÜR ETTİ

3 partinin ortak adayı olan Ahmet Akçay, seçime Gelecek Partisi çatısı altında gireceğini açıklarken ittifakın kurulmasında emeği geçen il başkanlarına teşekkür etti.

Akçay; “Bu benim ilk adaylık tanıtımım. İktidar partisi de dahil olmak üzere birçok seçim geçirdim. Bir çok seçim yönettim. Ama insanın kendi adaylık toplantısında bir şeyler söyleyecek olması heyecanlı oluyormuş. Bana bu heyecanı yaşattıkları için Saadet Partisi, Deva Partisi ve Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanlarına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Deva, Gelecek ve Saadet Partisi’nin ortak Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akçay konuşmasının devamında şunları söyledi:

“İNSAN ONURUNUN KORUNMASI İÇİN SİYASET YAPAN İNSANLAR OLARAK BİR ARAYA GELDİK”

Bundan sonra daha sık sahalarda hemşerilerimizle beraber yan yana olacağız. Bu şehir için bu ülke için konuşmamız gerekiyor. Öncelikle bizler insanı önceleyen, insan onurunun korunmasını önceleyen siyasi partiler olarak ortak noktada buluştuk. İnsan onurunun korunması için siyaset yapan insanlar olarak bir araya geldik. Gücün ahlakı değil, ahlakın gücü diyen partiler olarak bir araya geldik. Gücün ahlakı bir makamı mevkiyi eline geçirenlerin oluşturduğu, ben yaptım oldu, onu tanımıyorum, ferman saldık, buyruk saldık gitti gibi birçok meselelerle elinde bulundurduğu gücün ahlakı. Türkiye’mizde maalesef bu duruma geldik. Bizler olması gereken Ahlaklı siyasetin, temiz siyasetin mücadelemizi sürdürmeye, kararlılıkla 3 parti ve teşkilatları olarak insanlarımızın önüne bu alternatifi koyma gayretindeyiz. İnsanlarımıza şunu diyoruz; sıkışmış siyaseti bir nebze olsun açmak, bir alternatif sunmak için insanlarımızın karşısına bir seçenek sunmak istedik ve 3 parti olarak genel merkezlerimizin de taktiri ve onayıyla burada böyle bir yola çıkmaya karar verdik.

REFERANDUMDA EVET OYU KULLANILMASINA VESİLE OLDUKLARINDAN ÖZÜR DİLEDİ

Memleketimiz bu hale nasıl geldi? 2017’de yapılan referandumla, 2018’de Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçti ülkemiz. 2017’de ben daha önce bir kaç programda da dile getirdim, has bel kader o süreçte referandum sürecinde de çalışmalara katıldım. Bize anlatılan kuvvetler ayrılığı ilkesinin olduğu, her birinin işlerini kendi alanlarında takip ettiği, yasamanın, yürütmenin, yargının ayrı görevlerinin ve kimsenin kimseye karışmayacağı bir sistemden bahsediliyordu referandumda. Biz de bunu çıktık, milletimize anlattık. Bu referandum sonucunda bu sistem geldi. Ben tekrar eğer bizim söylediklerimizle, yaptığımız çalışmalarla bu referandum da oy veren varsa hakkını helal etsin özür diliyorum.

“15 TEMMUZ’DAN SONRA İNSANLARA HEP ÜSTÜ KAPALI TEHDİTLER OLDU”

İnsanımızı özellikle 15 Temmuz’dan sonra korkutarak, kutuplaştırarak ya bizdensiniz ya hain terörist, bir çok olmayacak insanlık onuruna yakışmayacak damgalarla damgalayıp kutuplaştırıp hep muhafazakar, mütedeyyin insanlara ‘bakın yanımızda durmazsanız her türlü bizim yolsuzluğumuza, yaptığımız yanlışlara rağmen bize sahip çıkmazsanız bunlar iktidara gelirler ve bu elinizde ki imkanları kaybedersiniz,’ diyerek hep üstü kapalı tehditler oldu.  Biz buradan 3 parti olarak hayır diyoruz, mecbur değilsiniz. Bunlara mecbur değilsiniz, işin ehli liyakatli kadrolarla bu işi yapacak insanlar var. Yeter ki siz sahip çıkın korkmayın” diyoruz.

YOKSULLUK VE RÜŞVETİN AKLA DAHİL GELMEYECEĞİ AHLAKLI YÖNETİM SERGİLEYECEĞİZ

Projelerimizle ilgili çalışmalarımız devam ediyor, önce insan ve insan onuru diyoruz. Koruyan ve sağlayan bir yönetim ve şehir. Çevreye ve diğer canlılara saygılı ve hakkını bir belediye ve yönetim. Yoksulluk ve rüşvetin akla dahil gelmeyeceği ahlaklı yönetim. Bunların temin edildiği huzur içinde yaşanan bir şehir hayal ediyoruz ve bunları yapan bir yönetim sergileyeceğiz.”

Yaklaşık 2 saat süren aday tanıtım toplantısı sonrasında basın mensuplarının soruları yanıtlanırken toplantı hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

AHMET AKÇAY KİMDİR?

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu ve Parti Yönetim Kurulu Üyesi ve 3 partinin ortak Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akçay, kendisini şu şekilde anlatıyor:

05/03/1971 tarihinde Tekirdağ ili Malkara ilçesinde dünyaya geldim. İlk öğrenimimi köyümde orta ve lise eğitimini Tekirdağ İHL de tamamladım. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yüksek öğrenimime devam ettim.

Siyasi hayatıma RP gençlik kollarında başlayıp sırasıyla, MGV il başkan yardımcılığı, FP kurucu ilçe yönetimi, SP kurucu il yönetimi, il başkan yardımcısı, il başkanı ve GİK üyeliği yaptı. Has Parti kurucular kurulu üyeliği ve yüksek disiplin kurulu üyeliği görevlerinde bulundum.

Haziran 2014/Ağustos 2016 arasında AK parti İl Başkanlığı görevini icra ettim.

Eylül 2019 da syn Ahmet Davutoğlu ile birlikte istifa edip Gelecek Partisi kurucular kurulu üyesi olarak parti kuruluşunda bulundum. Hali hazırda Parti Yönetim Kurulu Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevini icra etmekteyim.

Klasik Türk Müziği, Türk Halk Müziği dinlemeyi, otomobil kullanmayı(uzun yolculuklar),siyasi tarih, islam fıkhı alanlarında okumalar yapmayı ve masa tenisi oynamak için vakit ayırmayı severim. Evli ve bir kız bir erkek evlat babasıyım.”

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam