TEKİRDAĞ ANADOLU DERNEKLERİ FEDERASYONU BAŞKANLIĞINA FEVZİ KILIÇ SEÇİLDİ - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 09:23

TEKİRDAĞ ANADOLU DERNEKLERİ FEDERASYONU BAŞKANLIĞINA FEVZİ KILIÇ SEÇİLDİ

reklam
TEKİRDAĞ ANADOLU DERNEKLERİ FEDERASYONU BAŞKANLIĞINA FEVZİ KILIÇ SEÇİLDİ
Son Güncelleme :

30 Kasım 2022 - 20:59

740 views
reklam -->

Tekirdağ Anadolu Dernekleri Federasyonu 1. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirerek kuruluşunu tamamladı. Yapılan genel kurulda Ağrı-Ardahan-Iğdır-Kars İlleri Dernek Başkanı Fevzi Kılıç oyların tamamını alarak başkan seçildi.

6 derneğin bir araya gelerek oluşturduğu Tekirdağ Anadolu Dernekleri Federasyonu, 1. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

TÜM OYLARI ALARAK BAŞKAN SEÇİLDİ

Hüseyin Pehlivan Caddesi’ndeki federasyon binasında gerçekleşen genel kurul öncesi daha önce kurulan Geçici Federasyon Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapan ve aynı zamanda Ağrı-Ardahan-Iğdır-Kars İlleri Dernek Başkanı Fevzi Kılıç tek aday olarak çıktığı yarışta tüm oyları alarak Tekirdağ Anadolu Dernekleri Federasyonu Başkanı seçildi.

BAŞKAN KILIÇ: “AMACIMIZ TEKİRDAĞ’DA YAŞAYAN ANADOLU İNSANIMIZIN SESİ OLMAK”

Seçim sonrası Güven Tekirdağ Gazetemize konuşup sorularımızı yanıtlayan Tekirdağ Anadolu Dernekleri Federasyonu Başkanı Fevzi Kılıç; “Henüz başladık. Önümüzdeki hafta ziyaretler yapacağız. Amacımız Tekirdağ’da sivil toplum örgütlerini bir çatı altında toplayıp şehrimizde yaşayan Anadolu insanımızın sesi olmak. Bu noktada oluşturduğumuz federasyon ile sesimiz daha güçlü çıkacak.” dedi.

“FEDERASYON OLARAK BİNLERCE KİŞİYİ BİR ARAYA GETİRECEĞİZ”

Bir diğer amaçlarının birlik ve beraberlik olduğunu ifade eden Başkan Kılıç; “Bizler düğünde, cenazede, sevincimizi de acımızı da birlikte paylaşmak istiyoruz. Zaten biz dernek olarak her yaz 1500 – 2000 kişiyi kaz gecemizde bir araya getiriyorduk. Artık federasyon olarak binlerce kişiyi bir araya getireceğiz. Kadın kollarımızı, gençlik kollarımızı oluşturacağız. Halk oyunları, ekipleri kurup futbol turnuvaları düzenleyeceğiz. Hep birlikte tek bir yumruk olup hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“SOSYAL YARDIMLARDA DA BELEDİYELERİN YARDIMLARI KONUSUNDA DA HAKSIZLIĞA UĞRAYAN ÇOK İNSANIMIZ VAR”

Tekirdağ’da birçok durumu kötü olan vatandaşın olduğunu ve zaten var olan dernekleri ile insanlara yardım etmeye çalıştıklarının altını çizen Tekirdağ Anadolu Dernekleri Federasyonu Başkanı Fevzi Kılıç; “Bizim en büyük amaçlarımızdan biri de durumu iyi olmayan insanlara yardımcı olmak. Gerek kendi imkanlarımızla, gerekse derneklerimiz aracılığı ile bunu zaten yapıyorduk. Çocuğu üniversite kazanıp maddi imkanı olmayan ailelere yardımcı oluyoruz daha da çok kişiye olmak istiyoruz. Örnek vermek gerekirse son 1 hafta içinde 4 kişi memleketlerine gidemedikleri için bize başvurdu. Kendilerine yardımcı olduk. Ancak bu sayı tahmin edilenden çok daha fazla. Sadece sorun memleketlerine gidememeleri değil. Sosyal yardımlarda da belediyelerin yardımları konusunda da haksızlığa uğrayan çok insanımız var.” diye konuştu.

“ÇOK BÜYÜK HAKSIZLIKLAR OLUYOR”

Konuyu biraz daha açmasını istediğimiz Başkan Kılıç; “Bizler nasıl vergimizi eşit olarak ödüyorsak temsilde de yönetimde de haklarımızı eşit olarak almak istiyoruz. Tekirdağ’da işe alımlarda siyasi yönetimler ayrımcılık yapıyor.  Çok büyük haksızlıklar oluyor. Bugün il başkanı, milletvekili, ilçe başkanı ile yaptığım görüşmelerde hepsine anlattım. 60 hanelik bir köyde 29 gencin belediyede çalıştığı benim 300 hanelik derneğimden 1 gencin bile belediyelerde olmaması bizi üzüyor. Bu ayrımcılıktır. Biz siyaset üstü bir kurum olarak bu sorunlara da eğilip çözüm noktası olmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

FEDERASYON YÖNETİMİNDE YER ALAN İSİMLER

Tekirdağ Anadolu Dernekleri Federasyonu Fevzi Kılıç (Ağrı-Ardahan-Iğdır-Kars İlleri Dernek Başkanı) Nihat Barlak (Bitlisliler Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı) Naif Çetin (Anadolu Kalkınma ve  Dayanışma Derneği Başkanı) Melik Bahadır (Ağrılılar Dernek Başkanı) Erdinç Ekici (Iğdırlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı) Tamer Zeybek (Doğu Batı Arası Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı) Kemal Akalan (Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı) isimlerinden oluşuyor.

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam