TARIMSAL EĞİTİM VE ÖĞRETİMİN 178. YILI KUTLANDI - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 03:37

TARIMSAL EĞİTİM VE ÖĞRETİMİN 178. YILI KUTLANDI

reklam
TARIMSAL EĞİTİM VE ÖĞRETİMİN 178. YILI KUTLANDI
Son Güncelleme :

11 Ocak 2024 - 11:42

182 views
reklam -->

Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası Tarımsal Eğitim ve Öğretimin 178. Yıl dönümünü dolayısıyla çelenk töreni düzenledi.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan törende Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Onur Akarlar bir konuşma gerçekleştirirken konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün 10 Ocak 1846 tarihinde İstanbul Yeşilköy’de” Ayamama Ziraat Mektebinde” başlayan “Tarımsal Eğitim ve Öğretimin 178. Yıl dönümünü kutluyoruz. Geçmiş yıllarda Ziraat Fakültelerinden ve Tarım Meslek Liselerinden mezun olan Türk Tarımına hizmet etmiş tüm meslektaşlarımızı saygı ve minnetle; aramızdan ayrılanları da rahmetle anıyoruz.

Değişen ve gelişen Dünya ile birlikte tarımsal öğretimde de değişim ve gelişim arayışları sürmektedir. Dolayısıyla, Ülkemizde de günün ihtiyaçları doğrultusunda bilimsel ve teknolojik ilerlemeler dikkate alınarak yeniden yapılanmaya geçilmelidir.

“GİRDİ FİYATLARINDAKİ ASTRONOMİK ARTIŞLARA YETİŞEMEZ DURUMA GELMESİNE NEDEN OLMUŞTUR”

 Cumhuriyet döneminde Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Milli Ekonominin Temeli Ziraat’tır” Şiarı; Ülke tarımının bir sektör haline gelmesini sağlamış; temel besin maddelerini dışarıdan alan bir ülke iken ilerleyen yıllarda üreterek “kendine yeten” ve hatta ihracat yapar bir konuma gelmiştir. Ancak takip eden yıllarda izlenen tarım politikaları ile kendine yeten tarım sektörü, dışa bağımlı bir sektör haline gelmiştir. Bu durum çiftçilerin ektiğinden para kazanamaz hale gelmesine, girdi fiyatlarındaki astronomik artışlara yetişemez duruma gelmesine neden olmuştur.

“TARIMDA DERHAL BİR ÜRETİM SEFERBERLİĞİ BAŞLATILMALI  SOMUT ÖNLEMLERLE ÜRETİM EKONOMİSİNE GEÇİLMELİDİR”

Geçtiğimiz dönemde Dünya’da yaşadığımız Pandemi ve Savaş sürecinde tarım ürünlerinin, gıdanın ve beslenmenin önemi, dolayısıyla tarımın ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılmıştır. Bugün yaşananlar tarım sektörünün ihmal edilmeyeceği gerçeğini açıkça ortaya koymuştur. Dışa bağımlı bir tarım sektörü ülkenin geleceği olamayacağı gibi, Tarımda derhal bir üretim seferberliği başlatılmalı,  somut önlemlerle üretim ekonomisine geçilmelidir.

Gelecek güzel günlerin mesleğimizin, Türk Tarımının ve Çiftçisinin olması dileğiyle, saygılar sunarım.”

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam