“SİYASETE YARANMA ÇABASI TALİMATLI SORUŞTURMALARINIZA BOYUN EĞMEYECEĞİZ!” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 09:27

“SİYASETE YARANMA ÇABASI TALİMATLI SORUŞTURMALARINIZA BOYUN EĞMEYECEĞİZ!”

reklam
“SİYASETE YARANMA ÇABASI TALİMATLI SORUŞTURMALARINIZA BOYUN EĞMEYECEĞİZ!”
Son Güncelleme :

26 Aralık 2023 - 10:56

311 views
reklam -->

Eğitim İş Tekirdağ 1 Nolu Şube Yönetimi Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Sert Çıktı

Eğitim- İş Tekirdağ 1 Nolu Şube Yönetimi, son günler Tekirdağ İl Milli Eğitim müdürlüğü tarafından yapılan baskı ve soruşturmalara yönelik “Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne açık çağrımızdır” başlığıyla bir bildiri yayınladı.

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yetkili sendika Eğitim İş’e intikam hırsıyla saldırdığı, sendikal eylemlere ceza verilemez ilkesine aykırı hareket edip özellikle sendika yöneticilerine yönelik yaptırımlar uygulamaya çalışıldığına değinilen bildiride şu ifadeler kullanıldı:

“İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN SENDİKAMIZA İNTİKAM HIRSIYLA SALDIRDIĞI BİR GERÇEKTİR”

Eğitim-İş’in Tekirdağ’da büyümesi, yandaş ve sarı sendikalarınızı geride bırakıp 10 ilçede ve il genelinde yetkili sendika olmasından duyduğunuz rahatsızlığın farkındayız.  İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu şaşkınlıkla sendikamıza mesnetsiz, hukuksuz bir şekilde, intikam hırsıyla saldırdığı bir gerçektir.  Üyelerimize ve yöneticilerimize sudan bahanelerle açılan soruşturmalar verilen hukuksuz cezaların hepsini yavaş yavaş hem il disiplin kurullarında hem mahkemelerde kazanmaktayız.

Tekirdağ’da okul okul, birim birim gezerek; her zaman her yerde hiç korkmadan eğitim emekçisinin hakkını savunmak Eğitim İş olarak bizim görevimizdir. Bizim hak ve hukuk mücadelemizde sendika ayrımı yapmadığımızı da en iyi Tekirdağ İl Milli Eğitim müdürlüğü yöneticileri bilmektedirler.

“SENDİKAL EYLEMLERE CEZA VERİLMEZ!”

İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitimle ilgili hiçbir sorunda, hiçbir toplantıda Tekirdağ’ın yetkili sendikasını görmemiş, kendisiyle kurduğumuz iletişim çabalarının hiçbirisine yanıt vermemiş; buna rağmen eğitimle hiç alakası olmayan, eğitimin bileşenlerinden birisi olmayan Ak Parti il, ilçe başkanları ve milletvekillerini muhatap almıştır.

Tüm bunların yanı sıra bir hafta içinde; tüm Türkiye’de idari makamlarda bulunan herkesin bildiği bir gerçek olan ve ulusal, uluslararası yargının her aşamasında kanıtlanan “Sendikal eylemlere ceza verilmez.” kararı mevcutken Muratlı İlçe yöneticimiz Saadet İlmen Gürer hakkında soruşturma başlatılmıştır.

 Tekirdağ’ın Eğitim sistemini kangren haline getiren yerel projeleri ve seçmeli ders dayatmasını, öğretmenlere yüklenen angaryaları eleştiren, fikir özgürlüğünü kullanan ve sendikamızın ilkelerini özgürce anlatması için temsil ve demeç yetkisi olan Marmaraereğlisi Temsilcilik başkanımız Bahadır Çakıltaş hakkında telefon talimatıyla İdari amirliğin yetkileri kötüye kullanılarak, Okul müdürüne baskı yoluyla şikayet ettirilerek inceleme soruşturma başlatılmıştır.

İlçe başkanımız eğitimin kronik sorunlarından biri olan angarya niteliğindeki “Aklıma geldi yapayım” tipi projeleri eleştirmiş, sendikamızın bu konudaki görüşlerini dile getirmiştir. Eğer yetkili amirler baskı kurmadan öğretmenleri dinlemek gibi bir inisiyatif kullanabilmiş olsalar proje ve angarya baskısından her öğretmenin şikayetçi olduğunu görebilirlerdi.

“SİYASETE YARANMA ÇABASI TALİMATLI SORUŞTURMALARINIZA BOYUN EĞMEYECEĞİZ!”

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, müdürlükteki yetkili kişiler, rahatsız olduğu ya da suç olduğunu düşündüğü eylemler hakkında bireysel şikayet hakkını kullanabilir,  korkuttukları, baskı kurdukları çalışanlarını maşa olarak kullanmazlar ve böylelikle durdukları noktadan bir dik duruş sergilerlerdi.

Son olarak; Eğitim iş’in her üyesi bilinçli bir şekilde sendikamıza üye olmuştur. Eğitim iş yöneticileri siyasi referanslara sığınarak değil Eğitim iş üyesinin teveccühü ile bu sendikanın yöneticiliğini gelmiştir. Sizin haksız hukuksuz, siyasete yaranma çabası talimatlı soruşturmalarınıza boyun eğmeyecektir.

“EĞİTİM- İŞ’İN HAKLI MÜCADELESİNİ DURDURAMAYACAKSINIZ”

Sendikamız üye ve yöneticileri hakkında usulsüz soruşturmalara yol açanlar, hukukla- adaletle- yasayla değil de emirle karar verenler, telefonla şikayet edilsin diye talimat verenler, Eğitim- İş’in haklı mücadelesini durduramayacaksınız. Hiçbir Eğitim- İş’liyi doğru söylemekten alıkoyamayacak, biat ettiremeyeceksiniz. Yaptığınız hukuksuzluğun, kamuyu uğrattığınız zararın karşılığını hukuk nezdinde yine alacaksınız.

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bütün idari kadrolarını haktan, hukuktan yana tavır almaya, suça ortak olmamaya davet ediyoruz.”

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam