SEZAYİ ÇETİN SÜLEYMANPAŞA İÇİN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 06:55

SEZAYİ ÇETİN SÜLEYMANPAŞA İÇİN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

reklam
SEZAYİ ÇETİN SÜLEYMANPAŞA İÇİN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Son Güncelleme :

15 Kasım 2023 - 16:50

497 views
reklam -->

AK Parti Süleymanpaşa Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Sezayi Çetin; “Teşkilatın her kademesinde emeğim var. Aday gösterilmem durumunda bilgi, beceri ve tecrübemle layığıyla çalışacağım.” dedi.

AK Parti Süleymanpaşa İlçe eski Başkanı, Süleymanpaşa Belediye Meclisi AK Parti eski Grup Başkan Vekili ve Üyesi Sezayi Çetin, Süleymanpaşa Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.

AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanlığında gerçekleşen açıklamada Süleymanpaşa İlçe Başkanı Şirzat Filiz, açılış konuşmasını yaparken partililer ve basın mensuplarının adaylık açıklamasına yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti.

Sözlerine kendisini tanıtıp geçmişte yaptığı çalışmalarla başlayan AK Parti Süleymanpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Sezayi Çetin, konuşmasında önemli noktalara değindi.

“BEN FİKRİM OLMAYAN, BİLGİM OLMAYAN, İLGİM OLMAYAN, KABİLİYETİM OLMAYAN HİÇBİR İŞE TALİP OLMADIM”

AK Parti Süleymanpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Sezayi Çetin; “Biz bir yola çıktık. Olur ya da olmaz. Rabbim bilir, toprak bilir. Ama biz bu konudaki irademizi beyan ediyoruz. Ben fikrim olmayan, bilgim olmayan, ilgim olmayan, kabiliyetim olmayan hiçbir işe talip olmadım. Belediye Meclis Üyesi olduğum dönemde ilçe başkanı dedi ki ‘Seni İmar komisyonu Üyesi yapıyoruz.’ ‘Kusura bakmayın başkanım, bilmediğim işi yapamam’ dedim. Ben bildiğim işi yaparım. Bugün burada sizler aracılığı tüm Süleymanpaşa halkına duyurmak için, irademi beyan etmek için, Süleymanpaşa Belediye Başkan Aday Adayı oluyorum. İnşallah rabbim hayırlı uğurlu eder.” dedi.

“21 YILDIR BU AZİZ MİLLETE HİZMET ETMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Sözlerine AK Parti’nin yerel yönetimlere verdiğim önem ile devam eden Sezayi Çetin; “Çıktığım yolda milletin iradesi lehimize tecelli ederse ancak bir sonuç alabileceğimizi biliyoruz. AK Parti 2001 yılında kuruldu. 2002 yılında milletin teveccühü, Allahın takdiri ile bu ülkede iktidar oldu. Yerelde de biz iki defa iktidar olduk. Birini hala yaşıyoruz. 2004-2009 yılları arasında AK Partili bir belediye vardı burada. AK Partili kadrolar bu şehri yönetti. Özellikle ilçe başkanı olduğum dönemlerde kırsal mahallelere gittiğimizde bir şey söylüyordum. AK Parti’yi tarım politikalarında eleştirebilirsiniz. Sizin baktığınız pencere ve durduğunuz konumla alakalı bu işler diyordum. AK Parti’yi milli eğitim politikalarında da eleştirebilirsiniz. Sizin aidiyetiniz ya da bakış açınızla ilgili diyordum. Ama AK Parti’yi yerel yönetimler konusunda eleştiremezsiniz. Çünkü AK Parti’nin doğuşu buradan geliyor. Liderimiz, Genel Başkanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız 40 yaşında İstanbul gibi bir metropole Büyükşehir Belediye Başkanı olunca burada yapmış olduğu hizmetler rol model oluşturdu. Dolayısıyla Türkiye’ye dalga dalga yayılarak milletin nazarındaki teveccüh vücut buldu ve 21 yıldır bu aziz millete hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

“ ‘SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAYLIK ÖZGÜVENİNİ NEREDEN BULDUNUZ?’ DERSENİZ…”

Konuşmasına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin eleştirip kendisinin aday olma noktasında özgüveni nereden geldiğini açıklayarak devam eden AK Parti Süleymanpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Sezayi Çetin ; “2014 yılında büyükşehir oldu Tekirdağ. Adı büyüdü ancak büyük büyük binalarda küçük küçük fikirlerle bu şehrin yönetilmeye çalışıldı. Bugün Tekirdağ’da 10 yıldır aynı siyasi irade bu şehir yönetiyor. Yaptıklarını yada yapmadıklarını burada anlatacak değilim. Muhalefet duygularının depreşmesi için söylemiyorum. Hepimiz bu şehirde yaşayan insanlarız ve her şeyi görüyoruz. ‘Süleymanpaşa Belediye Başkanlığına adaylık özgüvenini nereden buldunuz?’ derseniz ben teşkilatlarda emeği olan bir insanım. Okul sorumluluğundan sandık başkanlığına, seçim işleri başkanlığından teşkilat işleri başkanlığına, meclis üyeliğinde ve en nihayetinde ilçe başkanı olarak bu şehre hizmet etmeye çalıştım. Bilgim, becerim, kabiliyetim yettiğince katkı sağlayamaya çalıştım. Yarın öbür gün milletin karşısına çıktığımızda, genel merkezimizin takdiriyle biz şayet aday gösterilirsek emin olun ki bu şehirde alacaklarımızdan ziyade katacaklarımız, vereceklerimiz daha fazladır.” şeklinde konuştu.

“SÜLEYMANPAŞA’YI İYİ TANIYORUM”

“İlgiliyim, bilgiliyim, fikrim var; ondan dolayı da konuşuyorum.” diyen Çetin;  “Bize bu görev verildiği takdirde bu konularda nitelikli, bilgili, tecrübeli insanlara danışarak yol yürümek isterim. Kendi bilgi darcığımda da bilgi birikimi olduğunu düşünüyorum. 5 yıl belediye meclis üyeliği yapmış olmanın özgüveniyle konuşuyorum. Ben burada partimiz kurulduğu günden beri tüm il başkanlarımızla çalıştım. Süleymanpaşa özelinde bu şehir iyi tanıyorum. İnsanlarını da iyi tanıdığım kanaatindeyim. Hayata küçük olsun, benim olsun felsefesiyle yaklaşmıyorum. Büyük olsun, herkesin olsun, Tekirdağ’ın olsun, özelinde de Süleymanpaşa’nın olsun.” sözlerini kullandı.

“ÖNEMLİ OLAN MAKAMLARDAN GÜÇ ALAN DEĞİL ORALARA NE KATABİLDİĞİNİZDİR”

Son olarak kimseye iltifat edip yaranma derdi olmadığını ve makamlarda hizmet etmenin önemli olduğunu dile getiren AK Parti Süleymanpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Sezayi Çetin; “4 buçuk yılı aşkın süredir AK Partili kadrolar bu şehri yönetiyor. Altınova’dan Değirmenaltı’na kadar Çınarlı Mahallesi’nden 100. Yıl’a kadar, Hürriyet Mahallesi’nden Aydoğdu Mahallesi’ne kadar bu şehrin fiziki değişimine şahitlik ediyorsunuz. Burada birilerine iltifat ederek milletin nazarında ya da birilerinin nazarında itibar edinmek için değildir bu sözler. Ben gücü nispetince belediye başkanlığı yapan başta Cüneyt Yüksel başkanımız olmak üzere Hüseyin Uzunlar başkana da, siyasi iradenin ilçedeki temsilcisi olarak bir adım gerisinde yürüyerek aman belediye ve kadroları bir zafiyet yaşamasın dedim. Emin olun isminin önünde bir sürü unvanlar olan insanlar bu şehirden gelip geçti. Önemli olan sizin bulunduğunuz makamlardan güç alan değil oralara ne katabildiğinizdir.” İfadelerini kullandı.

Sözlerini alkışlarla tamamlayan AK Parti Süleymanpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Sezayi Çetin, kendisi ile ilgili de bilgi verirken şunları söyledi:

SEZAYİ ÇETİN KİMDİR?

“Ben Sezayi Çetin. 1970 yılında Keşan’da dünyaya geldim.

1983 yılında okul dolayısıyla Tekirdağ İmam Hatip Lisesi’ne gelip 1989 yılında buradan mezun oldum. Ticaretle uğraşıyorum. Evliyim. 3 tane evladım var.

Siyasette de uzun yıllardır varım. Bir bayrağın nereye asılacağından ilçe başkanının ne konuşacağına, il başkanının neler söyleyebileceğine, bir milletvekilinin neler yapabileceğini kestiren biriyim. Bu manada bu partinin öz evlatlarından biriyim. Kimin ne kadar ağırlığı olduğu, kimin ne kadar gücü olduğuna bilgi sahibiyim. 21 yaşında bayrak asarak siyasete başladım. Daha sonra genç yaşlarımda partilerin çeşitli kademelerinde görev aldım. Özellikle AK Parti’de görevlerimi dile getirmek gerekirse 2005 yılında ilçe yöneticisi olarak göreve başladım. İlçe başkan yardımcılığı görevinde bulundum. 2009-2012 yılları arasında Süleymanpaşa’da Seçim İşleri Başkanlığı yaptım. 2012-2014 yılları arasında Teşkilat Başkanlığı görevi yaptım. 2014 yılında Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyesi seçildim. Dönemin ilçe başkanının takdiriyle grup başkan vekilliği ve grup sözcülüğü yaptım. İyi de muhalefet yaptığım kanaatini taşıyorum. CHP’nin muhalefet anlayışı gibi değil, bu şehrin ihtiyacı olan her şeye onay vererek, şehre zarar verecek her şeye karşı durarak hem sözlü hem de önergelerimizle muhalefet yaptık. 2019 yılında genel merkezimizin takdiriyle İlçe Başkanı olarak atandım. 4 buçuk yıl fiili olarak bu görevi icra etmeye çalıştım.”

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam