SEVAL EŞER: "KADINLAR OLARAK ANAYASA'YA VE YASALARA DOKUNMA ÇAĞRIMIZI YİNELİYORUZ” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 06:28

SEVAL EŞER: “KADINLAR OLARAK ANAYASA’YA VE YASALARA DOKUNMA ÇAĞRIMIZI YİNELİYORUZ”

reklam
SEVAL EŞER: “KADINLAR OLARAK ANAYASA’YA VE YASALARA DOKUNMA ÇAĞRIMIZI YİNELİYORUZ”
Son Güncelleme :

30 Ocak 2024 - 20:43

281 views
reklam -->

29 Ekim Kadınları Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Seval Eşer, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine tepki gösterirken “Anayasa’ya ve yasalara dokunma” çağrısında bulundu.

“SORUN SALT CAN ATALAY SORUNU DEĞİLDİR”

Sorunun sadece Can Atalay olmadığının altını çizen Eşer; “Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi ülkemiz açısından çok ciddi bir durumdur. Bugün Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını yok sayan yargı makamlarının ardından TBMM ‘nin aynı tutumu izlemesi, Anayasasız bir devlet olduğumuzun açık kanıtıdır. Sorun salt Can Atalay sorunu değildir. Memleketimizin demokrasi ve adalet sorunudur.” dedi.

“SUSMAK BOYUN EĞMEKTİR”

Meclis çoğunluğunun kararına karşı halkın kendi iradesinin yüksek sesle ifade etme sorumluluğu olduğunu belirten 29 Ekim Kadınları Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Seval Eşer; “Bugün Anayasa’yı yok sayan anlayış, başta Medeni Yasa olmak üzere Cumhuriyet Devrimleri’nin ürünü olan demokratik ve laik yasaları ortadan kaldırmak için harekete geçmiş durumdadır. Meclis çoğunluğunun bu kararına karşı halkımızın kendi iradesini yüksek sesle ifade etme sorumluluğu bulunmaktadır. Susmak, boyun eğmektir. Kadınlar olarak; “Anayasa’ya ve yasalara dokunma” çağrımızı yineliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER   

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam