SELEB PROJESİ’NE BAKANLIK "DUR" DEMİŞ! - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

19 Mayıs 2024 - 21:34

SELEB PROJESİ’NE BAKANLIK “DUR” DEMİŞ!

reklam
SELEB PROJESİ’NE BAKANLIK “DUR” DEMİŞ!
Son Güncelleme :

29 Mart 2024 - 17:50

272 views
reklam -->

Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı, Cüneyt Yüksel’in Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı olduğu dönemde açıklayıp “11 bin gencimize iş kapısı olacak” diyerek müjdelediği, başkanlık döneminde de sık sık dile getirip Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından engellendiğini söylediği ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olunca tekrar dile getirdiği SELEB (Süleymanpaşa Ekonomik Lojistik Endüstri Bölgesi) projesine aslında bakanlığın izin vermediğini açıkladı.

2022 YILINA KADAR HİÇBİR GİRİŞİMDE BULUNULMAMIŞ

2019 seçimlerinde vaat edilip birçok seçmenin iş umuduyla oyunun değişmesini sağlayan SELEB’de 2021 yılına kadar projelendirilmenin olmadığı, ilk defa 2022 yılında Trakya Kalkınma Ajansı’nın raporlarında yer alan SELEB’in Tarım Bakanlığı tarafından olumsuz görüş verilerek durdurulduğu ortaya çıktı.

RECEP NİŞANCI: “TRAKYA KALKINMA AJANSI RAPORU YALANCININ KİM OLDUĞUNU AÇIKÇA ORTAYA KOYMUŞ”

Konuyla ilgili Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı yaptığı açıklamada; “BU BİR YALANCI İLE MUM HİKAYESİDİR. Ben hep derim, demeye de devam edeceğim. Bu adam da filim de bitmez, fırıldak da…2019’da Süleymanpaşa Belediye Başkanlığına aday olduğunda SELEB (Süleymanpaşa Ekolojik Lojistik Endüstri Bölgesi) kuracağım ve 11000 gencimize istihdam oluşturacağım diyerek oy istedi. Afilli videolar bile hazırlattı. İşin sonunda hayallerini çaldığı gençlerden özür dilemek yerine, Büyükşehir Belediyesi izin vermedi diyerek her zaman yaptığı gibi suçu başkasına attı. Trakya Kalkınma Ajansı Raporu yalancının kim olduğunu açıkça ortaya koymuş. Velhasılı bu adamda film de, fırıldak da, yalan da bitmez…” ifadelerini kullandı.

TARIM BAKANLIĞI PROJEYE DUR DEMİŞ!

Öte yandan Cüneyt Yüksel’in, daha önce A Haber’e konuk olduğu bir programda SELEB’e Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nden izin çıkmadığı ve siyasi bir karara kurban gittiğini ifade etmesi akıllarda soru işareti bırakırken söyleminde asıl sebebi belirtmediği, 2019’ da göreve gelmeden önce tanıttığı projenin 2021 yılına kadar herhangi bir şekilde projelendirilmediği, videolardaki görsellerin sadece taslak olduğu ve yerin bile hazır olmadığı, ancak basında sürekli çıkan haberlerde “yakında başlayacağız” denildiği Trakya Kalkınma Ajansı’nın faaliyet raporlarında, 2019’dan 2021 yılında herhangi bir işlemin gerçekte yapılmadığı, 2021 yılının ikinci yarısından itibaren taslaklaştırıldığı, 2 yıl boyunca yer bakımı, projelendirme gibi işlemlerin kopyala-yapıştır metinler ile faaliyet raporlarında yer aldığı, 2022 yılında ise AK Parti Hükümeti’nin Tarım Bakanlığı’ndan SELEB’e ait olumsuz görüş verildiği öğrenildi.

CÜNEYT YÜKSEL NE DEMİŞTİ?

Cüneyt Yüksel, 03 Mart 2019 tarihinde sosyal medya paylaşımlarında yayınladığı SELEB Proje video açıklamasında; ”Memleket İşi Gönül İşi” diyerek yola çıktığımız bu günlerde, ilçemizde yaşanan işsizlik sorununu SÜLEYMANPAŞA EKOLOJİK LOJİSTİK ENDÜSTRİ BÖLGESİ (SELEB) projesi ile ortadan kaldıracağız…” söyleminde bulunmuş, 19 Mart 2019 tarihinde söylemini yineleyerek aynı şekilde video paylaşımı yapmıştı.

Videoda Cüneyt Yüksel proje tanıtımı yaparken: “Süleymanpaşa‘da yaşayan kıymetli hemşehrilerim; şimdi anlatacağım bu proje, ilçemizde yaşanan işsizlik sorununu ortadan kaldıracağımız dev projelerimizden bir tanesidir. İşsizliğe çare olacak bu proje sayesinde; yıllardır siyasilerin kapısını çalarak evladına iş isteyen anne babaların, geleceğinden kaygı duyan genç gençlerimizin, evine ekmek götürmek için sosyal güvenceden yoksun günübirlik işlerle hayatını sürdürmeye çalışan vatandaşlarımızın, her sabah eşini, çocuğunu, sevdiklerini evde bırakıp gün doğmadan yollara düşen karda, kışta, soğukta servis bekleyen 8 saat çalışmak için günün 3 saatini yollarda geçiren ve artık karnımı yaşadığım yerde doyurmak istiyorum başkanım bu işe bir çare bulun diyen tüm vatandaşlarımızın derdine derman olacak! Bu projemiz hem yaşadığımız yerde karnımızı doyurmamıza imkan sağlayacak hem de tamamen ekolojik olmasından dolayı çevreye de zarar vermeyecek! Yaklaşık 11.000 kardeşimize doğrudan iş imkanı sağlayacağımız bu proje sayesinde şehrimizde ekonomi canlanacak, aile içerisindeki huzur artacak ve biraz önce saydığım diğer tüm olumsuzlukların ortadan kalkmasıyla birlikte sözde değil özde mutlu bir Süleymanpaşa’ da yaşamak bu şehirde yaşayan vatandaşlarımız için bir ayrıcalık olacak! Peki SELEB Projesi nedir? Ekolojik lojistik endüstri bölgesinde faaliyet gösterecek fabrikalarda baca olmayacağı için gaz salınımı olmayacak, yeraltı suyu kullanılmayacak, evsel atık dışında bir atık olmayacak en önemlisi de kullanacağı enerjiciyi kendisi üretecek! Süleymanpaşa ilçemizin içerisinde bulunan limanlar, tren yolu ve yeni yapılacak Çanakkale otoyoluna bağlanması nedeniyle yatırımcının montaj, küçük üretim, depolama ve lojistik maliyetlerini minimum seviyeye düşüreceği bir cazibe şehridir. SELEB’in uygulanacağı bölgede kurulacak fabrikalar, öncelikle ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza istihdam sağlamak koşulu ile bu imkanlardan yararlanacak! Aynı zamanda belediyenin tüm hizmetlerinden de çok düşükbedellerle faydalanabilecekler! Şimdiden Süleymanpaşa’da yaşayan tüm hemşehrilerimiziçin hayırlı ve uğurlu olsun.” ifadelerini kullanmıştı.

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam