SAYGIN: “ÇAYIR TIRTILI ZARARLISI AK PARTİ YETKİLİLERİNİN KİMYASINI BOZDU!” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 06:00

SAYGIN: “ÇAYIR TIRTILI ZARARLISI AK PARTİ YETKİLİLERİNİN KİMYASINI BOZDU!”

reklam
SAYGIN: “ÇAYIR TIRTILI ZARARLISI AK PARTİ YETKİLİLERİNİN KİMYASINI BOZDU!”
Son Güncelleme :

22 Temmuz 2022 - 15:22

119 views
reklam -->

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Zeynel Şener Saygın da çiftçinin yaşadığı kabus olan Çayır Tırtılı Zararlısı konusunda açıklamalarda bulundu.

“Trakya çiftçileri, Ayçiçek tarlalarını talan eden çayır tırtılı zararlısı ile mücadelede geç kalınması nedeniyle, büyük bir hayal kırıklığı ve zararın oluşturduğu maddi kayıplar ile ilgili endişe içine girmişlerdir.” diyerek sözlerine başlayan Saygın, açıklamasında şunları söyledi:

“Çiftçilerimizin haklı serzenişlerini dile getirdikleri Milletvekillerimiz, konu ile ilgili olarak, yetkilileri uyarıp son derece yerinde bir görev anlayışı ile eleştirilerde bulunup, yapılması gerekenler konusundaki hassasiyetlerini dile getirmişlerdir.

“ÇİFTÇİLERİMİZİN VE HALKIMIZIN TAKDİRLERİNE SUNUYORUZ”

Ak Parti İl Başkanı Sayın Mestan Özcan nedense bu haklı uyarılardan rahatsız olup, Milletvekillerimize karşı her zamanki haksız ithamlarına bir yenisini daha sergilemiştir.

Şimdi Sayın Mestan Özcan’ın aşağıdaki sorularımızı cevaplamasını istiyor ve bu konu ile ilgili Milletvekilimiz Sayın İlhami Özcan Aygun’un açıklamalarını da özellikle çiftçilerimizin ve halkımızın takdirlerine sunuyoruz.

1.            Ziraat otoritelerinin konuyla ilgili öngörüde bulunup önceden yaptıkları uyarıları Tarım Bakanlığı dikkate alıp ne gibi önlemler almıştır?

2.            Tarım Kredi Kooperatifinin kiraladığı ve ortaklarına ‘’ÜCRET’’ karşılığı kullanıma sunduğu drone’lar ile kaç dönüm arazi ilaçlanmıştır? (Örneğin yaklaşık 20 bin dönüm Ayçiçek ekili Osmanlı mahallesinde, ‘’0’’).

3.            Çiftçilerimizin zararları ile ilgili ne tür bir çalışma yapılmaktadır? Üreticilerimizin uğradıkları zarar karşılanacak mıdır? Tarsim’den sigortalı olan tarlalara bu zarardan dolayı ödeme yapılacak mıdır?”

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam