


6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a verdiği soru önergesini paylaştığı video ile duyurdu. Yaşanan acı tecrübeleri unutmayarak koruyucu önlemlerin alınması gerektiğinin altını çizen İYİ Partili vekil, Tekirdağ’ın 1.derece deprem bölgesi olan Şarköy ve 2. derece deprem bölgesi olan Süleymanpaşa başta olmak üzere bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi talep ederken, bakanlığın depreme hazırlık kapsamında hangi konularda belediyelerle koordinasyon halinde olduğunu sordu.
İYİ PARTİLİ VEKİLİN GÜNDEMİNDE ÇEVRE FELAKETİNE HAZIRLIK VE EGE’DE YAŞANAN DEPREMLERLE, SANTORİNİ YANARDAĞI DA VAR
Taşçı, yaşanacak olası bir deprem sonrasında sanayi kuruluşlarında çevreye ve canlıya zararlı hammadde, malzeme kaçakları olabileceğini belirterek, olası çevre felaketini engellemek için bakanlığın bir eylem planına sahip olup olmadığını sordu, İYİ Partili vekil, Ege’de yaşanan depremlere ve Yunanistan’daki Santorini yanardağının faaliyete geçmesi ihtimaline de hatırlatarak, bakanlığın bu konudaki çalışmalarını ve kaç vatandaşımızın afetten doğrudan etkileneceğini öngördüklerini sordu.

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na şu soruları sordu:
1- Bakanlığınızın, 1. derece deprem bölgesi olan Şarköy ve 2. derece deprem bölgesi olan Süleymanpaşa ilçelerimiz başta olmak üzere yapı stoklarının ne kadarının depreme dayanaklı olduğuna dair bir tespiti var mıdır?
2- Tekirdağ ‘da 6306 sayılı kanun kapsamında kaç bina için vatandaşlarımız riskli yapı tespit başvurusunda bulunmuş, başvurulardan kaçının sonucu riskli olarak çıkmış ve bakanlığınız riskli tespit edilen binaların dönüşümü için hangi çalışmaları yapmıştır?
3- Bakanlığınız, depreme hazırlık kapsamında belediyelerle hangi konularda koordinasyon halindedir?
4 – Tekirdağ’da kamuya ait kaç bina bulunmaktadır ve bu binaların kaçının deprem testleri gerçekleştirilmiştir, sonuçları nelerdir?
5 – Bakanlığınızın, başta Tekirdağ olmak üzere, sanayi bölgelerindeki kuruluşların deprem dayanıklılıklarının tespiti için bir çalışması var mıdır? Olası bir depremde çevreye ve canlılara zarar verecek sızıntılara, salınımlara karşı önlem sağlayacak bir eylem planı mevcut mudur?
6 – Bakanlığınızın, Santorini yanardağının patlaması durumunda İzmir, Muğla ve Aydın’da yaşayan, bu patlamadan tsunami ve kül bulutları sebebiyle etkilenecek vatandaşlarımızın tahliyesi ve güvenliğinin sağlanması için bir eylem planı bulunmakta mıdır?
7- Bakanlığınız, olası bir Santorini yanardağı patlamasında kaç vatandaşımızın afetten doğrudan etkileneceğini öngörmektedir?
TEKİRDAĞ CANLI HABER