Özlem Gürakar (Köşe Yazısı) TEKİRDAĞ KAZANDI! - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

1 Mayıs 2024 - 03:36

Özlem Gürakar (Köşe Yazısı) TEKİRDAĞ KAZANDI!

reklam
Özlem Gürakar (Köşe Yazısı) TEKİRDAĞ KAZANDI!
Son Güncelleme :

03 Nisan 2024 - 19:05

281 views
reklam -->

Bir seçimi daha iyisiyle kötüsüyle geride bıraktık.

Seçmen Şarköy’de CHP’li Alpay Var, Çerkezköy’de CHP’li Vahap Akay, Çorlu’da CHP’li Ahmet Sarıkurt ve Kapaklı’da AK Parti’li Mustafa Çetin ile yola devam dedi.

Mevcut başkanlardan aday olup kaybedenler ise Ergene’de CHP’li Rasim Yüksel, Hayrabolu’da AK Parti’li Osman İnan ve Marmaraereğlisi’nde AK Parti’li Hikmet Ata oldu.

Hayrabolu’da CHP’li Tuncer Başoğlu, Malkara’da CHP’li Nergis Karaağaçlı Öztürk, Muratlı’da CHP’li Varol Türel, Saray’da CHP’li Abdül Taşyasan, Marmaraereğlisi’nde CHP’li Onur Bozkurter, Ergene’de Ak Parti’li Müge Yıldız Topak ve Süleymanpaşa’da CHP’li Volkan Nallar ise ilçelerimizin yeni belediye başkanı seçildiler. Hepsine çıktıkları yolda başarılar dilerim.

Gelelim Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne…

Candan Yüceer. 4 dönem Tekirdağ Milletvekilliği’nin ardından yeniden aday olmayarak açık bir şekilde hedefini ortaya koydu; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı…

10 yıldır liyakatsiz atamaları ile beceriksiz kadrolar üzerine hizmet vermeye çalışan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan sorunun farkındaydı. Bu beceriksizliğe hükümet yatırımı alma konusunda vergiye göre ilk 10’da olup hizmet almada sonlarda olmamızın da farkındaydı.

Derhal hazırlıklara başladı. Önce izleyeceği yolu, projelerini hazırlamaya başladı. Çalışmaya başladı. Aday adaylığını açıkladı. Aday oldu ve yaklaşık yüz bin oy farkla Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Birkaç cümle ile geçtim ama aslında hiç de o kadar kolay değildi. Bu bir ekip işiydi ve ekibinde genel olarak çok kıymetli insanlara yer verdi. O insanlar da gerçekten gecesini gündüzüne katıp zafer için canla başla çalıştılar.

31 Mart gecesi itibari ile de Candan Yüceer kazandı, Tekirdağ kazandı.

Şimdi hizmet etme vakti geldi çattı. Ancak hizmet için kendisini çok dikenli bir yol bekliyor. Kadir Albayrak’ın liyakatsiz atamaları ile bir yerlere gelmiş beceriksiz yöneticilerin yanı sıra arkasındaki sağlam amca-dayıların torpili ile şişirilmiş, 10 yıldır hiçbir şey yapmadan oturarak maaş alan kadrolar var. (Gerçekten hakkıyla bir yerlere gelmiş yöneticileri ve gerçekten aldığı parayı hak eden emekçileri ayırıyor kendilerinin baş tacı yapılacağına inanıyorum.) İşte Candan Yüceer için en zorlu aşama burası olacak.

Ya bozuk temeli yok sayacak sağlam temeller ile sağlam bir Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yapacak ya da… Ya da sı yok!

Benim bildiğim, benim tanıdığım Candan Yüceer, bu işin de üstesinden gelecek ve kazanan Tekirdağ olacak.

Hayırlı olsun.

Saygılarımla…

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam