Özlem Gürakar (Köşe Yazısı) TEKİRDAĞ CANDAN MI OLACAK? - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

20 Mayıs 2024 - 10:04

Özlem Gürakar (Köşe Yazısı) TEKİRDAĞ CANDAN MI OLACAK?

reklam
Özlem Gürakar (Köşe Yazısı) TEKİRDAĞ CANDAN MI OLACAK?
Son Güncelleme :

14 Ocak 2024 - 20:26

282 views
reklam -->

Cumhuriyet Halk Partisi’nde uzun süredir kimin olacağı merakla beklenen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer oldu.

Kulisler derin bir nefes aldı.

Öyle büyük bir bilgi kirliliği öyle bir kaos vardı ki kulislerde artık insanlar bir gün önce kendilerinin ortaya attığı iddiaları başkasından duyunca şaşırıp inanır olmuştu.

Tek tek isim isim gitmeyeceğim ancak 2014’te Tekirdağ Belediye Başkanıyken Faik Öztrak tarafından hakkı yenen Adem Dalgıç ve uzun süredir çalışmalar yürüten Vahap Akay da son ana kadar yarışa ortak gözüktü.

Birini mi unuttum?

Pardon pardon Kadir Albayrak’ı diyorsunuz sanırım…

Neredeyse 10 yıl bu görevi sürdürdü. Gerçekten hizmetleri oldu bu şehre. Önemli işler yaptı. Ancak liyakatsiz yönetici atamaları ve onların beceriksizlikleri başta olmak üzere bana göre CHP’nin Türkiye’de genel seçimi kaybetmesine sebep olan Kumbağ’daki depremzedelerin sokağa atılma iddiası ve o süreçte yaşananlar zaten Kadir Başkanın sonunu hazırladı.

Basına karşı yaptığı yanlışlara, basını ayırıp bazı meslektaşlarımızı büyükşehrin şirketleri ya da iş adamları üzerinden paraya boğmasına hepsini geçtim zor durumdayken bizleri sahipsiz bırakmasına hiç girmeyeceğim. Bilen biliyor zaten…

Biz, gelelim 4 dönem Tekirdağ Milletvekilliği yapmış Dr. Candan Yüceer’e…

Daha milletvekilliği seçimi olmadan aday olmayacağını netleştirdi Candan Yüceer.

Hemen hazırlıklara başladı.

“Ben Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kadın başkanı olacağım” diyerek yola koyuldu.

Önce ekibini kurdu. (Gerçekten profesyonel bir ekip) Hazırlıklara başladı.

Tek bir sorun vardı ki o da Tekirdağ’a gelmeden yıllardır hükmeden Faik Öztrak!

Hatırlayanlar olacaktır. 2015 yılındaki milletvekilliği seçiminde ön seçim kararı alınmış, ancak Faik Öztrak kontenjan olarak belirlenip ön seçime sokulmamıştı. O seçimde Candan Yüceer ise büyük bir oy oranı ile birinci sırada çıkmıştı. Faik Bey kontenjan olarak 1. sıraya konduğu için Candan Yüceer 2. sıra milletvekili adayı olarak yer almıştı. Emre Köprülü 3. sıradan aday olmuş ve seçilmişken şuan milletvekili olan İlhami Özcan Aygun 4. sırada kalıp meclise girememişti…

Candan Yüceer, Faik Öztrak engelini de CHP Kurultay’ında Özgür Özel’e destek vererek aşmasını bildi. Aslında daha o gece Candan Yüceer’in CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı kesinleşmişti.

Peki Candan Yüceer adaylıktan başkanlığa seçilebilecek mi?

Onu nasıl bir yol bekliyor?

Çok fazla iddianın ortaya atılacağı, bol bol paralı asker olarak görev almaya hazır bekleyen basın mensupları ile savaşacağı, kendisini yıpratmak için parti içinde kaos yaratmaya çalışanların planlarını hazırladığı ve hükümet desteği ile yol alabilecek kişilerin karalama kampanyaları ile dolu bolca dikenli bir yol…

En çok da “Beni aday göstermezlerse ben de onun kaybetmesi için çalışırım” diyenlerin dikenlerini sivrilteceği bir yol!

Peki AK Parti’nin karşısına koyacağı rakip kim olacak? Aday adayı olan Tekin Yenigün ve iddia edilen aday adayı bile olmayan Ahmet Kambur, Mustafa Yel, Cüneyt Yüksel, Ali Gümüş ve tabii ki Mustafa Şentop.

Sizce bu isimlere karşı hazır mı?

1 buçuk yıl önce Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için hazırlık çalışmalarına başlayan bir kişi karşısına dikilebilecek adaylara karşı da eminim ki hazırlığını çoktan yapmıştır.

Ben Dr. Candan Yüceer’e çıktığı yolda başarılar diliyorum.

Birilerinin el vermesiyle değil; 4 kez hazırlığıyla, çalışmasıyla, emeğiyle milletvekili seçilen bir insanın yine planlarını iyi yaparak Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olabileceğini düşünüyorum.

Eğer ki o gün gelirse bir vatandaş olarak kendisinden tek bir isteğim olacak.

Adı büyükşehir olan ancak liyakatsiz yöneticiler, torpilli koltuk seviciler ve büyük maaşlı küçük akıllı kişilerle doldurulan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde de “Candan” bir çalışma yapması.

Vergi olarak verdiğimiz ve büyükşehir bütçesine giren paralarımızın birilerinin keyif çattığı haram lokmadan hizmete dönmesi…

Tekirdağ’ın bütünşehirden gerçekten büyükşehire çevrilmesi ve gelişmesi…

Saygılarımla…

Güven Tekirdağ Gazetesi’nin 49. Sayısından alınmıştır.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Özcan BÜYÜKOGLU 17 Ocak 2024 / 07:38 Yanıtla

10 yıllık imperatörlük çoktü.İnşallah Marmara Ererğlisii ilcesin de yaşıyan 28 bin

vatandaş İstanbula giderken veya İstanbuldan dönerken HARAÇ olarak şehirler arası otobüslere fazladan ödedikleri 50 TL Tekirdağ -İstanbul veya İstanbul Tekirdağ tarıfesını ödemekden kurtulur.

Büyükşehir Belediyesinin Genel sekreteri Marmara Ereğlisi halkına (arada 43 klm olmasına rağmen)her seferde 50 TL haksız haraç ödenmesine göz yummasını kesiniikie unutmayacağızCHP nin yeni adayı Dr Canan hanıma HOŞ GELDİN DİYORUZ.

reklam-->
reklam