Özcan Büyükoğlu (Köşe Yazısı) ADAY OLURKEN MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAK HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİLDİR! - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

9 Mayıs 2024 - 17:12

Özcan Büyükoğlu (Köşe Yazısı) ADAY OLURKEN MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAK HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİLDİR!

reklam
Özcan Büyükoğlu (Köşe Yazısı) ADAY OLURKEN MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAK HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİLDİR!
Son Güncelleme :

09 Mart 2024 - 16:59

344 views
reklam -->

Halil Hayri Erçağ, 30 yılı aşkın eski bir dostumdur. Çok geniş ve çalışkan bir ailenin kaptanlığını yürütür. Kumburgaz denince ilk akla gelen kişi Erçağ soyadını taşıyan çalışkan insanlardır.

Kumburgaz Mahalle olarak önce Çatalca’ya bağlıyken sonradan Büyükçekmece’ye bağlanarak belde oldu. 90’lı yılların sonlarında da Belde Belediyesi olarak vatandaşa hizmet vermeye başladı.

Kaderde Kumburgaz’da yaşamak da varmış…

Kumburgaz, İstanbullu vatandaşların deniz ihtiyacını karşılayan adeta bir merkez oldu. Musluklardan akan su tankerle taşınan kullanma suyu haricinde içme suyu damacana suları ile karşılanırdı. Temiz deniz ve altın sarısı kumu sayesinde hafta sonları bu meşhur piknik alanı müteahhitlerin de dikkatini çekti.

Güzelce ile Selimpaşa arası 1 oda 1 salondan ibaret her biri en az 100 daireli 5 katlı siteler ile doldu. Fiyatlar ve satışlar çok müsait olduğundan sıradan aylıklı bir memur bile yazlık ev sahibi oldu. Ucuzluğunu bir diğer sebebi de iskanı olmamasıydı.

Kısmette varmış Kumburgaz’da benim de 1 dairem oldu. 120 dairelik sitede 15 yılım geçti.

Site sakinler sahilde yapılan yönetici seçim toplantısında beni yönetici seçtiler. Yönetici olanın tek menfaati ortak giderlere katılmamasıydı.

Gazeteden 2 ay izin aldım. 2 ay boyunca iskan alabilmek için uğraştım. Neticede iskan alındı ve ev fiyatları en az 2’ye katladı.

Yazının kahramanın Halil Hayri Erçağ ile de dostluğumuz bu dönem başladı. Erçağ ile gerek insanların gerekse sitenin ne ihtiyacı varsa karşılamak mümkündü.

Her ürün bulunan marketinden tüp gaz bayiliğine su temininden vidanjöre ne ararsan vardı.

2000’li yılların başında Süleyman Demirel ile adeta arkadaştı ve şu anda da Demokrat Parti’de GİK üyesi olarak görev alıyor.

Kumburgaz Belde olunca yerel halk Hayri Erçağ’ın belediye başkanı olmasını istiyordu. Erçağ aday oldu ve büyük bir fark ile seçimi kazandı.

Muhalefet “Temiz toplum temiz siyaset” adı altında Hayri Erçağ’dan mal beyanında bulunmasını istedi.

Hayri Erçağ hiç çekinmeden Büyükçekmece Kaymakamlığı’na giderek 130 menkul ve gayrimenkul ile ilgili beyanda bulundu. Yetmedi gazetelere de ücretli ilan verdi.

Çünkü kendisinden şüphesi yoktu.

Göreve talip olurken malına mal katmayı hiç düşünmedi.

Şimdi çevrenize bir bakın.

Halil Hayri Erçağ’a benzeyen kimse var mı?

Güven Tekirdağ Gazetesi’nin 52. Sayısından alınmıştır.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam