OZAN VARAN: “BU İŞİN SONU KÖTÜ…” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

14 Mayıs 2024 - 08:09

OZAN VARAN: “BU İŞİN SONU KÖTÜ…”

reklam
OZAN VARAN: “BU İŞİN SONU KÖTÜ…”
Son Güncelleme :

27 Temmuz 2023 - 8:19

493 views
reklam -->

DEVA Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ozan Varan kira artış sorununa dikkat çekti

DEVA Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ozan Varan, her geçen gün büyüyen kira sorunuyla ilgili yaptığı açıklamada konuya eğer bir müdahale yapılmazsa hem kiracı hem de ev sahiplerinin büyük sıkıntı yaşayacağının altını çizdi.

“YAPILAN ARTIŞ KARARI, EV SAHİPLERİNİ VE KİRACILARI MAHKEMELERDE SÜRÜNDÜRÜYOR”

Aynı zamanda emlak sektöründe de yer alan Başkan Varan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kira sorununun kartopu gibi büyüyerek devam ettiğini belirtirken; “Hükümet yetkilileri, daha ne kadar bu sorunu görmezden gelecek. Yapılan artış kararı, ev sahiplerini ve kiracıları mahkemelerde süründürüyor. Bu iş böyle giderse adliye koridorlarını çok daha kalabalık göreceğiz.” dedi.

“TEKİRDAĞ’DA BİR ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ 35 – 40 M2 BİR ODA BİR SALON DAİREYİ 8000 TL CİVARINDA KİRALIYOR”

Tekirdağ’da özellikle üniversite bölgesinde kiraların inanılmaz bir şekilde yükseldiğine dikkat çeken Ozan Varan; “%25 hatalı kira artışı kararı yüzünden, ev sahipleri haklı olarak, daire kiralarını artırmış durumda. Tekirdağ’da bir üniversite öğrencisi 35 – 40 m2 bir oda bir salon daireyi 8000 TL civarında kiralıyor. Aileler bu masraflar bu şekilde artmaya devam ederse, yakında çocuklarını üniversiteye gönderemeyecek.” diye konuştu.

“BU İŞİN SONU KÖTÜ”

Kira artışları yüzünden ev sahiplerinin %25 kira artış tacizlerinin arttığına da dikkat çeken DEVA Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ozan Varan, “Tekirdağ’da yaşayan kiracıların pek çoğu, %25 zam talebi sonrası ev sahiplerinin yoğun tacizine maruz kaldığını anlatıyor. Hukukçular da %25 zammı kabul etmeyen ev sahiplerinin kiracıları evden çıkarmak için çeşitli yollara başvurduğu bilgisini veriyor. Bu işin sonu kötü.” İfadelerini kullandı.

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam