ONUR BOZKURTER BİLİNMEYENLERİ BASININ ÖNÜNDE TEK TEK AÇIKLADI - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 10:24

ONUR BOZKURTER BİLİNMEYENLERİ BASININ ÖNÜNDE TEK TEK AÇIKLADI

reklam
ONUR BOZKURTER BİLİNMEYENLERİ BASININ ÖNÜNDE TEK TEK AÇIKLADI
Son Güncelleme :

06 Haziran 2024 - 17:22

240 views
reklam -->

Marmaraereğlisi’nde şeffaf belediyecilik dönemi başladı

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Onur Bozkurter, makamında düzenlediği toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi.

Başkan Bozkurter; Marmaraereğlisi’nde geçmiş dönemde yaşanan ve belediyenin ciddi zararlara uğramasına sebep olan projelerden yapılan borçlara, işçi çıkarılmasının sebeplerinden Marmaraereğlisi’nin geleceğine birçok konuda samimiyetle açıklamalarda bulundu.

“MARMARAEREĞLİSİ’NDE SEFERBERLİK İLAN ETTİK”

Marmaraereğlisi’nde hizmet seferberliği ilan ettiklerini belirterek sözlerine başlayan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Onur Bozkurter; “Ben sözlerime benden önceki belediye başkanlarına teşekkür ederek başlamak istiyorum. Seçimi Cumhuriyet Halk Partisi’nden kazanmış olabilirim ama 1 Nisan itibariyle bana oy vermiş, vermemiş herkesin belediye başkanıyım. Bundan sonra Marmaraereğli’mizde daha efektif olarak ne gibi hizmetler yapacağız bunun matematiğini yapıyoruz. Yaklaşık olarak 517 milyon TL bir borçla belediyeyi devraldık. Bizim belediyemiz İller Bankası’ndan ortalama 400.000-500.000 TL gibi bir geliri olan bir belediyedir. Biz, buna istinaden yaklaşık 2 aydır iş başına geçtiğimiz süreçten beri kendi öz sermayemizle 62.817.000 TL’lik bir hizmet yaptık. Maaşlarımızı ödedik, hizmetlerimizi yapıyoruz. Marmaraereğlisi’nde şöyle bir durum söz konusu; işçi, esnaf, emekçi belediye ile beraber elele semtine ilçesine köyüne hizmet versin diye alışılagelmiş bir durumun dışında bir seferberlik ilan etti.” dedi.

“HALKIMIZA ÜCRETSİZ HİZMETLER YAPIYORUZ”

Göreve geldikleri günden beri hiç durmadan hizmet yapmak adına çalıştıklarını ve geçmiş iyi ilişkileri sayesinde birçok hizmeti Marmaraereğlisi’ne getirebildiğinin altını çizen Onur Bozkurter, açıklamasında şunları söyledi:

“Bana göre geldiğimiz den beri yaptığımız en büyük faaliyetlerden bir tanesi bizim merkez Marmaraereğlisi Belediyemizin yanında bulunan ne amaçla kullanıldığını çok fazla anlayamadığımız bir çöplük bir hurdalık gibi bir alan vardı. Burada esnafımızla özellikle altını çizmek istiyorum; Kamyon Kooperatifimizle, mekanı Cennet olsun Kaptan Çebi’nin firmasıyla, çeşitli STK’larla, çeşitli esnaflarla bilabedel Ereğli‘ye hizmet eden vicdanlı yurttaşlarımızla beraber yaklaşık on gündür çok ciddi bir çalışmayla parasal bazlı 7 buçuk 8 milyonları bulan destek ve bağışla bu alanı park alanı olarak ilçemize kazandırdık. Buradaki çöplü de aldık şehrin dışındaki döküm alanımıza naklettik.

Gene yurttaşlarımızın bağışlarıyla ilçeye hizmet gelsin diyenlerle birlikte Marmaraereğlisi merkezimizde palmiye ağaçlarıyla, ışıklandırmalarıyla, sosyal donatı alanlarını güçlendirerek, bank sayısını arttırarak, çöp sayısını arttırarak, sahil temizliği yaparak, müsilaj temizliği yaparak, daha önce Marmaraereğlimizde bu faaliyetlerin hiç olmadığını bilerek, bize her ne kadar ithal deseler de daha önce görev yaptığımız yerlerde İstanbul’da, Bakırköy’de, Beşiktaş’ta metropollerde Ankara’da İzmir’de belediyecilik anlamında ne yapıldıysa ne gördüysek onu yapıyoruz ve bunların % 99’u bilabedel ile gerçekleşiyor. Bizi sevdikleri için ilçemize hizmet gelmesini istedikleri için vatandaşlarımızla el ele verip belediye koordinasyonuyla beraber kamu kurumları koordinasyonuyla beraber halkımıza ücretsiz hizmetler yapıyoruz.

“VATANDAŞLARIMIZDAN GELEN YOĞUN TALEPLER ÜZERİNE MODERN OLAN NE VARSA İLÇEMİZE GETİRMEKTEN YANAYIZ”

8 yıldır atıl halde bekleyen ve içinde şarapçısından tutun tinercisine konuşlanmış kişilerin olduğu halı saha vardı. Burayı yenileyerek kamuya kazandırdık adını da Haluk Ulusoy’un ismini verdik.

Daha önce Marmaraereğlisi’nde hiç yaşanmamış bir deniz temizliği yaptık. Marmaraereğlisi’nde kadınlar plajının adını geçen hafta Meclis’imizde aldığımız kararla Perinthos olarak değiştirdik ve artık orası sadece kadınların kullanımda değil. Vatandaşlarımızdan gelen yoğun talepler üzerine modern olan ne varsa ilçemize getirmekten yanayız. Bunun yanı sıra göreve geldiğimiz ilk günden itibaren çevre temizliğine, cami temizliğine, deniz temizliğine oldukça özenli davranıyoruz. Herhangi bir kesime karşı durduğumuz yok. Kadınların başörtüsü, tesettür, haşemasıyla denize girmesine karşı değiliz. 2024 yılında çağımıza uygun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisinde kentleşmeye çalışan belediyecilik namına bir karakterin olmadığını düşündüğümüz Yeniçiftliğimiz, Sultanköyümüz ve Marmaraereğlisi ilçesi belde mi? köy mü? kent mi? turizm kenti mi? tarım kenti mi? sanayi kenti mi?Nedir? Bizim burada yerel belediyecilik olarak çok ciddi anlamda kentleşme yönünde bir kimlik arayışımız var ve bu kimlik aranırken de takdir edersiniz ki moderniteyi de hiçbir zaman bırakmayacağız. Kim nasıl denize girmek istiyorsa girsin ama benim dönemimde böyle bir ayrım söz konusu olmayacak.

“BİZE OY VEREN VERMEYEN HERKESİN BAŞKANI OLACAĞIZ”

Yaklaşık 34 tane ibadethanemiz var 2 tanesi Cem Evi olmak üzere müftümüz de dâhil din adamlarımızın hepsine sorabilirsiniz geldiğimiz günden beri çarşamba-perşembe günleri çalışmalara başlayıp cuma gününe kadar camilerimizin dip köşe temizliği onkişilik bir grubumuzla düzenli olarak yapıyoruz. Biz, bize oy veren vermeyen herkesin başkanı olacağız. Dinin karşısında değiliz bu algı yönetimini yapanların bir karşılığı yoktur ama bugün bize bırakılan borcun bir karşılığı var. Dönemi devraldık 65 66 tane aracımızın yer aldığı garajlarımızın içindeki materyal araçlarımızın çok üzülerek söylüyorum 35-40 tanesi hurda. Kaportalarını açtığımız zaman motorları yok! Bu motorlar nerede dediğimiz zaman geçmiş yönetimden cevap gelmiyor! Binanın kapısına 517 milyon borcu gösterir belge niteliğinde astığımız pankarta geçmiş dönemden bir tane itiraz yok!

“4.500.000 TL GELİRLİ İLLER BANKASI’NDAN ÖDENEKLE 20 MİLYON PERSONEL ÖDEMESİ YAPAMAM!”

Ama “Cumhuriyet Halk Partisi geldi işçi çıkarıyorlar! Cumhuriyet Halk Partisi geldi plajlarımızın adı değişti!”Biz, göreve geldiğimizden beri 17 tane personel almışız, 25 tane arkadaşımıza teşekkür etmişiz. Bu sayı 100’ü bulacak! Çok üzülerek fakat mecburiyetten çıkarılacak olan personelimize buradan sesleniyorum; değerli kamunun değerli yöneticileri, değerli siyasiler, Tekirdağ’da İstanbul’da Trakya’da yaşayan dostlarım, kendi meclis üyelerimiz de dâhil olmak üzere sizden rica ediyorum; biz, bir tasarruf sürecindeyiz. Bu tasarrufu işçi çıkararak yapmak zorundaysam lütfen bize itiraz etmeyin! Lütfen telefon açıp o benim dayımdı, o benim eltimdi, ona ben kız aldım, onla ticaretim var, aman bunu çıkarmayın demeyin! Mecburuz! 4.500.000 TL gelirli İller Bankası’ndan ödenekle 20 milyon personel ödemesi yapamam! Bunu Marmaraereğlisi değil Türkiye’nin, dünyanın, uzayın Mars’ın Jüpiter’in dahi belediyesinde böyle bir ödeme yapılması mümkün değil!

“MARMARAEREĞLİSİ’Nİ TURİZMİN BAŞKENTİ YAPACAĞIZ!”

Bu kadar borç bırakılmış ne hizmet yapılmış derseniz? Beş yıldır geçmiş yönetim nikâh kıymaktan başka herhangi bir açılışa imza atmamış. Biz, kültürün ve tabii varlıkların karşısında değiliz amma velâkin kazı alanımız var! Belediyemizin maddi idari bilançosu yerlerde! Arkadaşlarımız kendilerini daha rahat aday ettirebilmeleri için Kültür Bakanlığı’yla protokol imzalamışlar; geçen sene 5 Milyon bu sene 10 Milyon gelecek sene 15 Milyon sonraki sene 20 Milyon olmak üzere kazı alanına Marmaraereğlisi Belediyesi destekleyici oluyor, bu durum biraz abesle iştigal! Trakya’nın Tekirdağ’ın en genç belediye başkanı gelip neden işçi çıkarıyor diye bana sormayın sorgulanması gereken çok fazla şey var: hatırlarsınız ben adayken, seçime yaklaşık bir hafta varken, gizli kapılar arkasında encümen üzerinden ihaleyle ne şekilde hangi yandaşa peşkeş çekilmesin Ereğli’nin kamunun yeri satılmasın diye “kara çelenk” koyduğumuz gün o kara çelengin bir karşılığı vardı; Marmaraereğlisi’nde ikamet eden vicdan sahibi yurttaşlarımız ben ve arkadaşlarımı işin başına getirdiler. Getirmeyenlerde üzülmesin en az bize rey veren kadar hizmet alacaksınız. Biz, adayken söyledik Marmaraereğlisi’ni turizmin başkenti yapacağız!

“10 LİRALIK MALIMIZI 9 TL’YE SATMAYACAĞIZ”

Marmaraereğlisi’nde sosyal donatı olarak hiçbir şey yok! Sağlık olarak devlet hastanemizden Allah razı olsun harici bir şey yok! Eğitim çok az ilk orta ve lisemiz var! Üniversitelerimiz var ama nasıl gideceğiz? Konum atsanız bulamayız. Üniversitemiz yok! AVM’miz yok! Sinemamız yok! Tiyatromuz yok! Size söz veriyorum 2025 yılının birinci ve ikinci ayında bölgesinde tanınan, sayılan sadece ülkemizde değil yurtdışında bile bilinen bir Marmaraereğlisi’ne hazırlıklı olun! Biz, tabi bu imkânsızlıklar dahilinde geldiğimizden beri ortalama 70 Milyon TL öz sermayemizden nasıl bulup yönettiysek bundan sonra da yapacağız. Ben ve partim kamunun satış yapmasına karşıyız. Fakat gördüğümüz lüzum üzerine satışlar gündeme gelebilir! Bu satışlar gündeme gelirse eski dönemdeki gibi kapalı kapılar ardında yandaşa peşkeş çekme yanlışıyla değil ihtiyaç için satış yapmak durumunda kalabiliriz. 10 Liralık malımızı 9 TL’ye satmayacağız, on Liralık malı 11’e 12’ye 13’e 15’e 20’ye nasıl satacağız bunun yollarını arayacağız. Bu satışlar eğer olacaksa belediyemizin faydasına yapacağız.

“VATANDAŞLARIMIZLA BİRLİKTE EL BİRLİĞİ İLE MARMARAEREĞLİMİZİ PARMAKLA GÖSTERİLİR HALE GETİRECEĞİZ“

Hiçbir parti farkı gözetmeksizin yaptığım tüm görüşmelerimde Sayın İl Başkanımızın, İlçe Başkanımızın, Büyükşehir Belediye Başkanımızın, Genel Merkezimizin olurlarıyla Ankara’da birçok görüşme yaptım kamuyla ve farklı partilerde: “-Efendim dedim SGK’ya ödeme yapacağız! Ödememekte değilim, lütfen 12 ay bloklayın! Bizim bu borcumuzu taksitlendirelim.” dedim. Bir belediye başkanı için aciz bir durum gibi addedilebilir. Bence değil. Daha önceki yönetici arkadaşlarımız bunları yapmadıkları için bugün bu haldeyiz! Biz, gerekirse kapısının önünde paspas olacağız ve bakanlıksa bakanlık, genel müdürse genel müdür, gideceğiz ve o hizmeti alıp buraya getireceğiz! Bizim bundan başka şansımız yok! Bu esnada Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Candan Yüceer ile beraber ilçemizde, bölgemizde çok ciddi tahkikatlar yapıyoruz. Kendiside yeni yılda Marmaraereğlimize çok ciddi bir programda yer verecek. Bölgemizin büyük kanayan yarasıdır alt yapı, en büyük kanayan yarasıdır asfaltsızlık, çukur ve çamur. Hemşehrilerimden rica ediyorum bize biraz zaman versinler, şans versinler, sabır göstersinler ve süreci beklesinler! Hayırlı hizmetleri biz yapacağız. Bende göreve gelir gelmez hemen ilçem için en iyisini yapmak isterdim; alt yapısından üst yapısına, turizminden sağlığına, her şeyi bir anda yapmayı ama borcumuz var. Bu şu demek de değil içinizi rahat tutun genç bir belediye başkanınız var ekibimle birlikte kamuyla ve vicdan sahibi vatandaşlarımızla birlikte el birliği ile Marmaraereğlimizi parmakla gösterilir hale getireceğiz.”

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam