“OCAK AYINDA TEKİRDAĞ’DAN 110 MİLYON 909 BİN DOLARLIK İHRACAT YAPILDI” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 07:15

“OCAK AYINDA TEKİRDAĞ’DAN 110 MİLYON 909 BİN DOLARLIK İHRACAT YAPILDI”

reklam
“OCAK AYINDA TEKİRDAĞ’DAN 110 MİLYON 909 BİN DOLARLIK İHRACAT YAPILDI”
Son Güncelleme :

05 Şubat 2022 - 17:16

141 views
reklam -->

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay; Ocak ayında Tekirdağ’dan il genelinde ihracatın 2021 yılının aynı ayına göre %29,6 arttığını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Günay; “Tekirdağ merkezli firmalar 2022 yılı Ocak ayında 110 Milyon 909 bin dolar ihracat rakamına ulaştı. Geçtiğimiz yılın aynı ayına göre %29.6 artış olsa da Ocak ayında ilimizden yapılan ihracat bir önceki aya göre %14 azaldı.” dedi.

EN ÇOK İHRAÇ EDİLEN ÜRÜNLER

En çok ihraç edilen ürünleri de açıklayan Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay; “Ocak ayında Tekirdağ’dan ihraç edilen ürünler olarak; Kimyevi Maddeler ve Mamulleri, Elektrik ve Elektronik, Tekstil ve Hammaddeleri, Demir ve Demir Dışı Metaller, Hazırgiyim ve Konfeksiyon ön sıraya çıkmıştır.” diye konuştu.

EN ÇOK İHRAÇ YAPILAN ÜLKELER

İhraç yapılan ürünlerin hangi ülkelere gittiğini de belirten Günay; “Tekirdağ’dan ihraç yapılan ülkeler arasında ise ön sırada; Almanya, İtalya, ABD, Bulgaristan, Fransa, UK (Birleşik Krallık) yer almıştır. İfadelerini kullandı.

GÜNAY: “TEKİRDAĞ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Başkan Günay; “İhracatımızın artmasında rol oynayan firmalarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tekirdağ için çalışmaya devam edeceğiz.” diyerek sözlerini noktaladı.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam