NKÜ’DE “GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM” PROGRAMI VE “TOPLUMUN MEŞALESİ KADIN” RESİM SERGİSİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

20 Mayıs 2024 - 07:38

NKÜ’DE “GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM” PROGRAMI VE “TOPLUMUN MEŞALESİ KADIN” RESİM SERGİSİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

reklam
NKÜ’DE “GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM” PROGRAMI VE “TOPLUMUN MEŞALESİ KADIN” RESİM SERGİSİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Son Güncelleme :

07 Mart 2024 - 20:09

167 views
reklam -->

Namık Kemal Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında “Güçlü Kadın Güçlü Toplum” programı ve program kapsamında Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü tarafından “Toplumun Meşalesi Kadın” adlı resim sergisi düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yarımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN ve Prof. Dr. Murat TAŞAN, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin YILDIZ, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep ERBAY, Namık Kemal Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şeniz ÖZHAN, KADEM Tekirdağ Temsilcisi Av. Sümeyye TEKİN, basın mensupları, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

ŞAHİN: “TÜM KADINLARIMIZIN, ANNELERİMİZİN, KIZ KARDEŞLERİMİZİN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUM”

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN programın açılışında gerçekleştirdiği konuşmada “Sevgileri, emekleri ve fedakârlıkları ile insanlığın umudu olan tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Aile ve toplum yapımızın temel direği olan kadınlarımızın eğitimden sanata, ekonomiden siyasete tüm alanlarda daha fazla varlık göstermesini Üniversitemiz olarak çok önemsiyoruz. Bu anlamda da Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezimiz oldukça verimli çalışmalara imza atmaktadır. Bu program ve hemen sonrasındaki sergimiz kadınların gücünü ve önemini vurgulamaktadır. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesileyle, tüm kadınlarımızın, Annelerimizin, kız kardeşlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

ÖZHAN: “KADINLARIN GÜCÜNÜN TOPLUMLARIN GÜCÜYLE DOĞRUDAN İLİŞKİLİ OLDUĞUNU VURGULAMAKTADIR”

Sonrasında moderatörlüğünü Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şeniz ÖZHAN’ın yaptığı panel oturumuna geçildi. Doç. Dr. Şeniz ÖZHAN konuşmasında ‘Güçlü Kadın, Güçlü Toplum’ teması, kadınların gücünün toplumların gücüyle doğrudan ilişkili olduğunu vurgulamaktadır. Kadınların eğitimi, işgücüne katılımı, liderlik pozisyonlarında yer alması ve karar alma süreçlerine etki etmesi, bir toplumun kalkınması ve ilerlemesi için hayati öneme sahiptir.Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak yaptığımız çalışmalarda kadınların bilime, ekonomiye ve toplumsal yaşama ilişkin yaptıkları katkıları ortaya koymak, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak da en önemli amaçlarımızdandır” dedi.

KONUŞMALARIN ARDINDAN RESİM SERGİSİ AÇILIŞI YAPILDI

Panelde NKÜ’nün ilk kadın Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN, NKÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve aynı zamanda Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fisun KOÇ, NKÜ Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sera REYHANİ YÜKSEL ve NKÜ Çorlu Meslek Yüksekokulu mezun öğrencisi ve kadın girişimci Özge KARTAL konuşmacı olarak yer alarak kişisel kariyer hikayelerini dinleyenlerle paylaştılar.

Panel sonunda konuşmacılara NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yarımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ ve Prof. Dr. Murat TAŞAN, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin YILDIZ, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep ERBAY, KADEM Tekirdağ Temsilcisi Av. Sümeyye TEKİN, NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oya ONAT KOCABIYIK, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Gülçin ÇAM ve Öğr. Gör. Dr. Özge HABİBOĞLU tarafından teşekkür belgesi takdiminde bulunuldu.

Ardından NKÜ Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Zekiye Aslıhan KUŞOĞLU ve öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı TNKÜ Sergi Salonunda düzenlenen ‘Toplumun Meşalesi Kadın’ isimli resim sergisinin açılışı gerçekleştirilerek sergi gezildi.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam