MÜFİT CAN SAÇINTI TEKİRDAĞ KİRAZ FESTİVALİ’NE GELİYOR - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 06:35

MÜFİT CAN SAÇINTI TEKİRDAĞ KİRAZ FESTİVALİ’NE GELİYOR

reklam
MÜFİT CAN SAÇINTI TEKİRDAĞ KİRAZ FESTİVALİ’NE GELİYOR
Son Güncelleme :

10 Haziran 2024 - 17:20

235 views
reklam -->

Yarım kalmış hesap kapanıyor

AK Partili eski Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in davet edip sosyal medya paylaşımları sebebiyle programını iptal ettiği Müfit Can Saçıntı, CHP’li Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar’ın daveti ile Tekirdağ Kiraz Festivali’ne katılarak iptal edilen gösterisini Süleymanpaşalılar için sergileyecek.

Geçtiğimiz yıl Süleymanpaşa Belediyesi’nin konuğu olarak stand-up gösterisini yapmak üzere şehre geleceği açıklanan ancak AK Partili Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel tarafından sosyal medya paylaşımları öne sürülerek programı iptal edilen Müfit Can Saçıntı, CHP’li Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar’ın daveti üzerine 58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’ne katılacak.

FESTİVALİN 1. GÜNÜ RUMELİ İSKELESİ’NDE SAHNE ALACAK

Ünlü tiyatrocu, senarist, yönetmen Müfit Can Saçıntı, 58. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’nin birinci günü (13 Haziran Perşembe) saat 20.00’de Rumeli İskelesi’nde kurulacak sahnede Stand-up gösterisi ve söyleşisi ile Tekirdağlıların karşısına çıkacak.

NE OLMUŞTU?

Süleymanpaşa Belediyesi eski yönetimi ile geçtiğimiz yıl yaşanan sorunu konuştuğumuz Müfit Can Saçıntı, 31 Mart seçimlerine kısa bir süre önce Süleymanpaşa’da gerçekleştirdiği gösterisi sonrası yaptığı açıklamasında yaşananları Güven Tekirdağ Gazetesi ve Tekirdağ Canlı Haber’e özel paylaşırken şunları ifade etti:

“BELEDİYELER BÜTÜN HALKIN BELEDİYESİDİR”

“Geçen yıl 19 Mayıs’a iki gün kala Süleymanpaşa Belediyesi’nden bizi davet ettiler ve biz de olur dedik. Niye olur dedik? Çünkü belediye başkanları bir partiye ait ama belediye başkanı olduktan sonra bütün halkın belediye başkanı oluyorlar. Bir de ne menajerim ne organizatörlerimizin hiçbiri bugüne kadar asla hiçbir belediyenin kapısını çalmadı, çalmaz ama davet gelince kabul ediyoruz. Bütün halkın belediyesidir diye gidiyoruz. Çeşitli dedikodular var; bilen var bilmeyen var, biz, bunu halk hizmeti olarak düşünüyoruz. Niye? Çünkü bizim kendimiz yaptığımızı en az yarısını bazen üçte birini kardan zarar ediyoruz. Halka hizmet için gidiyoruz. Belediyelerden davet geldiğinde de hakikaten parası olmayan, para ayıramayan insanlarla buluşalım diye gidiyoruz.

“NEYMİŞ? BELEDİYE BAŞKANIMIZ MÜFİT BEY’İN SOSYAL MEDYASINI BEĞENMEMİŞ”

19 Mayıs’a 2 gün kala 19 Mayıs için sizi davet ediyoruz dediler. Şu parti dediler. Bize parti fark etmez dedik. Siz şu an başkansanız o zaman herkesin başkanısınız! Belediye başkanı dediğiniz insanlar parti ile geliyorlar ancak başkan olduktan sonra herkesin başkanı olmak zorundalar. Biz belediyelere katkı sağlıyoruz halkımız için geliyoruz ve belediye başkanıyla alakalı da herhangi bir durum söz konusu değil. Bir de belediyenin ciddiyetine bakar mısınız iki gün önce davet ediyorlar eyvallah atıyoruz. Bunun üzerine bir gün kala sahnemiz iptal ediliyor! Neymiş? Belediye başkanımız Müfit Bey’in sosyal medyasını beğenmemiş. Yine söylüyorum babanın çiftliği mi orası!

“31 MART’TA DA HALKIMIZ SANA CEVABINI VERECEKTİR”

Biz, bugün buraya gelerek bunu ispat ettik. Salonu kendimiz rahatlıkla tamamen doldurabiliyoruz. Halkımız, bizim yanımızda… Tiyatrocuların patronu seyircidir, halktır. Yani tiyatrocuların gerçek patronu halktır. Amenna! Belediye başkanları da şunu unutmasın; belediye başkanlarının da gerçek patronu halktır! 31 Mart’ta bu ortaya çıkacaktır. Sırf geçen sene ile alakalı geldik buraya ancak lüzum görmedik. Bize yakışmaz diye bu yönde bir açıklama yapmadık ama anlayan anladı. Zaten bunun ayrımını yapabilecek bir halkımız var. Sizin belediye olarak bizi çağırmanıza ihtiyacımız yok! Biz, size muhtaç değiliz! Ben, sana muhtaç değilim! 31 Mart’ta da halkımız sana cevabını verecektir.”

OKUYUCUYA ÖNEMLİ NOT

Müfit Can Saçıntı, yukarıdaki röportajın 31 Mart yerel seçimlerinde siyasete alet edilmemesi için yayınlanmasını istememiştir. “Haklı olduğumu seçimde göreceksiniz. O kişi çok farklı kaybedecek. Sonrasında konuşacağız” demiş ve röportajımız tekrar Süleymanpaşa’ya gelişi vesilesiyle bugün yayınlanmıştır.

Öte yandan 31 Mart yerel seçimlerinde Müfit Can Saçıntı’nın dediği olmuş, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan AK Partili Cüneyt Yüksel %35.59 oy alırken CHP’li Candan Yüceer ise %50.26 oy alarak Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir.

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam