MEME KANSERİNE DİKKAT ÇEKTİLER - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 03:47

MEME KANSERİNE DİKKAT ÇEKTİLER

reklam
MEME KANSERİNE DİKKAT ÇEKTİLER
Son Güncelleme :

24 Ekim 2022 - 4:17

200 views
reklam -->

Özel  Star Medica Hastanesi , Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Kent konseyi,  Tekirdağ Namık Kemal Tıbbi Bilimsel Araştırma Topluluğu Eczacılar Odası işbirliği ile Cengiz Topel Meydanı Özel Star Medica Hastanesi önüne  kurdukları stantlarda  meme kanserine dikkat çekmek amacıyla bilgilendirmede bulundular. 

Çok sayı da katılımcının katıldığı etkinlikte Meme kanseri, meme kanserinin görülme risk faktörleri erken tanı önlemi ve kendi kendine meme muayenesi gibi konularda bilgilendirildi.

Hazırlanan broşürler, meme kanserini simgeleyen pembe renkte kurdeleler takıldı. Ayrıca pembe balonlar gökyüzüne bırakıldı. Tekirdağ Kültür Turizm Müdürlüğü  halk oyunları ekibinin sunmuş olduğu dans gösterisini katılımcılar ilgi ile izlediler.

GÜRDAL: “TÜRKİYEDE DE HER YIL 25 BİN KADIN MEME KANSERİ  TANISI ALMAKTA”

Konuşmacı  olarak  Meme ve Tiroid cerahisi Prof Dr. Sibel Özkan Gürdal  meme kanserinin de erken tanının önemini anlattı. Gürdal; “Meme kanseri tüm dünyada olduğu gibi Türkiyede de en sık görülen  kanser, dünyada   180 milyon kadın her yıl meme kanseri tanısı almakta Türkiyede de her yıl 25 bin kadın meme kanseri  tanısı almakta. Önemli olan şu bunu bilip bundan korkmak değil bu farkındalıkla erken tanıyı sağlamak ve herkese kendine her ay düzenli meme muayenesini yapmasını ve yıllık klinik meme muayenelerini ihmal etmemeleri konusunda dikkat çekti Kent Konseyi  Başkanı Berrin Başol  20 yaş üzerinde ki her kadının kendi kendine meme muayenesi konusunda düzenli  periyodik aralıklarla uygulamaları konusunda  öngörülmektedir.” İfadelerini kullandı.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam