Mehmet Altaş (Köşe Yazısı) MOSSO KONSERİ VE CÜNEYT YÜKSEL - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

20 Mayıs 2024 - 17:07

Mehmet Altaş (Köşe Yazısı) MOSSO KONSERİ VE CÜNEYT YÜKSEL

reklam
Mehmet Altaş (Köşe Yazısı) MOSSO KONSERİ VE CÜNEYT YÜKSEL
Son Güncelleme :

06 Temmuz 2023 - 19:40

778 views
reklam -->

57. Kiraz Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlen Melek MOSSO konseri sonucunda bazı kesimler tarafından gelen tepkiler sonucu Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt YÜKSEL istifa etmiştir.

MELEK MOSSO KİMDİR! BAZI KESİMLER TARAFINDAN NEDEN TEPKİ TOPLAMIŞTIR?

Melek MOSSO aslen Kayseri doğumludur. Müziğe yedi yaşında ilk bestesini yaparak başlamıştır. Denizli Belediyesi konservatuarından Halk Müziği dersleri almıştır. Güzel Sanatlar Lisesinde müzik eğitimine devam etmiştir. Adnan Menderes Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü mezunudur. İstanbul’da Kadıköy-Beşiktaş vapur hattında müzik yaparak tanınırlığını artırmıştır. Müzisyen arkadaşları ile kurduğu Zbam The Band isimli grubu ile çeşitli sahnelerde konserler vermiştir.

Bir firmanın düzenlediği Power Müzik Ödülleri töreninde aldığı ödülü yargılanan, ittirilen, katledilen bütün kadınlara’ armağan eden Mosso;”Sesimiz  hiçbir zaman kısılmayacak, kimse beni susturamayacak, konuşmaya, üretmeye, şarkı söylemeye devam” demişti.

Uluslararası Gül Festivali Etkinlikleri kapsamında Isparta Belediyesi 3 Haziran’da Melek Mosso konserini programa almıştı. Bunun üzerine Isparta’da faaliyet gösteren bir kısım dernek ve vakıflar tarafından; ”Ahlaksızlığı özendiren hiçbir şarkıcı halkımız nezdinde kabul görmeyecektir. Bu ve benzeri şarkıcıların Isparta’da yeri yoktur.” açıklamasını yapmıştır. Bunun üzerine Isparta Belediyesi konseri iptal etmiştir. 

Melek MOSSO Twitter hesabından paylaşım yaparak;” Ben bu ülkenin kadınıyım. Fikirlerimle, vizyonumla, hayallerimle her yeni gün geleceğine sanatımı işliyorum. Genci, yaşlısı milyonlarca sevenim var. Birkaç kendini bilmeze kalmadı benim ahlakımı sorgulamak, kadınlık onuruma laf atmak. Bu zihniyetle ki insanlar kendi yüreklerinde ki karanlığı, sapıklığı, bizim hayatımıza sokmaya çalışıyorlar. Ama asla buna izin vermeyeceğim, vermeyeceğiz. Ben Isparta’ya elbet gidecek ve şarkılarımı söyleyeceğim. Bugün olmazsa yarın sarılacak kalpleriz.”

TEKİRDAĞ 57.KİRAZ FESTİVALİ VE MOSSO!                                                                                                             Süleymanpaşa Belediyemiz 57.Kiraz Festivali etkinlikleri kapsamında, Melek MOSSO konserini kamuoyunda bazı kesimler tarafından gelişen tepkilere rağmen festivalin son gününe programa almıştır.

Konser öncesi  sanatçı Mosso, özür dilemiş, Hemen her konuya değinerek;” Güzelce sizler ile helalleşmek istiyorum. Son bir hafta gündemi yersizce meşgul ettim. Bunun için çok üzgünüm. Öncelikle bilin isterim ki, bizler kim ne söylerse söylesin asla ayrışan, asla bir biriyle düşman olan bir millet değiliz. Kim ne yaparsa yapsın asla böyle bir millet değiliz. Kim ne yaparsa yapsın asla böyle bir millet olmayacağız. Çok sevmeye devam edeceğiz. Ben kuzenimi bir kadın cinayetinde kurban vermiş, kız çocuğu olarak bir şeyler söylemek istedim. Kadın cinayetlerini, kadın tacizlerine ses çıkarmak istedim.  Anlıyorum ki başka yerlere çekildim. Başka şekilde anlaşıldı ama şunu belirtmek isterim ki buna da inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan bundan sonra, bununla ilgili en sert uygulamaları, en sert düzenlemeleri yapacağına inanıyorum.  Canı gönülden bir kadın olarak. Bu denli kapsayıcı, bu denli birleştirici bir festival günümüzde böyle bir dönemde hiçbir şekilde insanları huzursuzluğuna meydan vermeden bizleri bir araya getiren tek yürek şeklinde burada toplayan ve Belediye festivali içinde yürekten acılar çekse bile bunu ne sizlere, ne bana yansıtmadan özrümü kabul edip yüreğine basan başkana teşekkür ederim. Eğer burada maksadını aşan, şakamdan incinen, üzülen, kalbi kırılan bir tek kardeşim varsa ondan çok özür diliyorum..  Çünkü bizler böyle şeylerle ayrıştırmayacağız.  Bizler böyle şeylerle karşı karşıya gelmeyeceğiz.  Biz Türk Milleti olarak birbirimizi seven, dostluklara güvenen, kardeşçe yaşayan, barış içinde yaşayan mükemmel bir millet olmaya devam edeceğiz.  O yüzden hepinizi seviyorum.  Geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Başkanımıza bu güzel festivalin asla hiçbir şeyin gölgesinde bırakmadan muhteşem şekilde devam ettirdiği için çok teşekkür ediyorum.” demiştir.

Sanatçı Mosso’dan sonra sözü alan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt YÜKSEL;” Biz et ve kemikten yaratılmış varlıklarız. Hepimiz hata yapabiliriz. Sonuçta insana özgü bir şey. Önemli olan nedir biliyor musunuz? Hatanızı görüp özür dileyebilmek büyük erdem. Ama daha büyük bir erdem daha var. Özrü kabul edebilmek.  Biz büyük ve güçlü Türkiye istiyorsak, bütün renklerimizi, zenginliğimiz olarak görmek zorundayız. Bir birimizin hatalarını, özür dilendiğinde kapatmak zorundayız. Bir hedefimiz var gençler. Mustafa Kemal Atatürk bizlere  ‘Muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacaksınız .’ demiştir. Cumhurbaşkanımız bize de hedef göstermiş.’Büyük ve güçlü Türkiye olacağız’ demiş. Bunu ancak birlik, beraberlik içerisinde olursak yapabiliriz.  Türk, kürt, alevi sünni, roman yok. Büyük ve güçlü Türkiye var.  Hatalarımızı kabul edeceğiz. Özür dileyenleri kucaklayacağız. Bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum.”. demiştir. Daha sonrada Sayın YÜKSEL sanatçı ile birlikte Memleketim türküsünü söylemiştir.

Konser sonrası gelen tepkiler üzerine; Sayın YÜKSEL; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Türkiye Yüzyılı Vizyonunda önemle üzerinde durduğu ‘Milletimizin birlik ve bareberlik içinde olması gerektiği’ vurgusunu göz önünde bulundurarak konserin iptal etmenin, toplumsal ayrışmayı, farklı polemiklere zemin hazırlayacağı düşüncesiyle, etkinliğe devam etme kararı aldık.” Diye kamuoyuna bir açıklamada bulunmuştur.

Kiraz festivalinde düzenlenen tüm açık alan konserleri gibi Melek MOSSO konseri de alanı dolduran binlerce vatandaşımız tarafından coşkulu bir şekilde izlenmiştir. İzleyicilerde hiçbir tepki görmediği gibi sanatçının söylediği şarkılara katılarak coşkulu anlar yaşanmıştır. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt YÜKSEL’de konseri iptal etmemekle aslında doğru bir karar almıştır. Toplumun ayrışması, ötekileştirilmesine değil, müziğin evrensel dili ile toplumun kaynaşmasına, birlikte eğlenebilmesine vesile olmuştur. Festivallerin bir amacı da budur.

Sanatçı Melek Mosso’yu eleştiren bir kısım dernekler keşke, kadın cinayetlerini, çocuk yaştaki kız çocuklarının evlendirilmelerini, çocuk tacizlerini,  toplumu ayrıştıran, ötekileştiren uygulamaları da eleştirebilselerdi!

Tüm bu gelişmelerden sonra ne yazık ki Cüneyt YÜKSEL; Ak Parti Genel Merkezi yetkilileri tarafından görevden istifa etmesi istenmiştir. Sayın Yüksel de bu talimata seçimle göreve geldiği Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmek zorunda kalmıştır. Öncelikle bu kabulleniş demokratik temayüllere uymayan bir davranış olmuştur. Seçimle gelen seçimle gitmelidir. Yargı ile kesinleşmiş bir karar yoksa, seçilmişin görev süresi bitmelidir. Eleştiri, özeleştiri, hoşgörü buluşması ile biten bir konser böyle bir sonucun sebebi olmamalıdır. Bu uygulama ile Süleymanpaşa seçmenlerinin iradesi yok sayılmıştır. Bunun siyasi sonuçları elbette önümüzde yapılacak yerel seçimlerde görülecektir. Alınan bu karar hukuksuzdur. İstifa teslimiyettir. Biat kültürünün bir tezahürüdür.  

 Cüneyt Yüksel’i seversiniz, sevmezsiniz. İcraatlarını beğenirsiniz, beğenmezsiniz. Bunlar ayrı bir platformda, ayrı bir yazı konusu tabiî ki olabilir… Ancak bu antidemokratik uygulama tüm sivil toplum güçleri tarafından eleştirilmeli, kınanmalı ve protesto edilmelidir. Unutmayalım ki Hak-Hukuk-Adalet bir gün herkese lazım olacaktır.

Bu uygulama Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı vizyonuna bir demokrasi ayıbı olarak geçecektir.

Güven Tekirdağ Gazetesi’nin 35. Sayısından alınmıştır.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam