KAPLAN: “ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN YAŞAM ŞARTLARI DAHA DA KÖTÜYE GİDİYOR” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 06:28

KAPLAN: “ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN YAŞAM ŞARTLARI DAHA DA KÖTÜYE GİDİYOR”

reklam
KAPLAN: “ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN YAŞAM ŞARTLARI DAHA DA KÖTÜYE GİDİYOR”
Son Güncelleme :

10 Haziran 2022 - 12:10

114 views
reklam -->

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Enez Kaplan, engellilerin sorunları ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’na yazılı soru önergesi verdi.

Kaplan, “ Doğuştan veya sonradan herhangi bir sebeple bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini kaybederek, yaşamın doğal akışına uyum sağlama ve günlük ihtiyaçlarını karşılamada güçlük çeken, korunma, bakım, rehabilitasyon ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan en az 8,5 milyon engelli vatandaşlarımızın olduğu bilinmektedir” dedi.

Engelli raporu alınması ile ilgili vatandaşlarımız sıkıntılar yaşandığını, 15-20 yıl öncesinden aldıkları raporları şimdi alamadığını belirten Milletvekili Kaplan, “Anne baba ve çocuk engelli olmalarına rağmen, birbirlerine bakan aile yardımı alamıyorlar. Ayrıca engelli kadrosuyla işe başlayan bazı vatandaşlarımızın engellilik oranları düşürülüp engelli kadrosundan çıkarılıyorlar” dedi.

“HER GÜN HER ŞEYE ZAM GELİYOR. ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN YAŞAM ŞARTLARI DAHA DA KÖTÜYE GİDİYOR”

Hayat pahalılığı ve yaşam koşullarının gün geçtikte zorlaştığından da bahseden KAPLAN, her gün her şeye zam geldiğini, ülkemizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik sorunlarının giderilmesi ve günlük yaşamın içine dahil edilmesi ile ilgili sıkıntıların biran önce çözüme kavuşması, yaşam standartlarının yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Enez KAPLAN, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’na aşağıdaki soruları sordu:

1-Engelli ailelerinin asgari düzeyde ekonomik ihtiyaçlarının giderilmesi ve hayat pahalılığından etkilenmemesi amacıyla yeni gelir artırıcı düzenlemeler yapmayı düşünüyor musunuz?

2-Engellilik hallerinin değişmemesine rağmen, daha önceden alınan engelli raporlarının oranları düşürülerek veriliyor. Vatandaş düşürülen engellilik oranları neticesinde, hem engelli, hem aile mağdur oluyor. Bu mağduriyetin giderilmesi amacıyla bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

3-Anne, baba ve çocuk engelli olmalarına rağmen, birbirlerine bakan aile yardımı alamıyorlar. Bu yardımı alabilmeleri için gerekli düzenlemeleri yapmayı düşünüyor musunuz?

4-Engelli kadrosunda işe başlayan vatandaşlarımızın engellilik halleri değişmediği halde yeni raporlarında, daha önce verilen oranlar düşürülüp engellilik kadrosundan çıkarılıyorlar. Bu durumda engelli vatandaşlarımız hem işlerini kaybediyorlar hem de devletten engelli gelirleri kesiliyor. Engellilik halleri değişmediği halde neden oranlar düşürülüyor? Bu mağduriyetin giderilmesi için herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

5-Türkiye’de çalışan engelli sayısı kaçtır? Kaçı engelli kadrosunda, kaçı serbest çalışmaktadır?

6-Devlet kurumlarının engelli kadro sayısı nedir? Türkiye’de devlet kurumlarında çalışan kaç engelli vatandaşımız vardır?

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam